Άρκα Γκντίνια – Παναθηναϊκός 0-1: Δείγμα… θετικό (photos)

Άρκα Γκντίνια – Παναθηναϊκός 0-1: Δείγμα… θετικό (photos)

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με το… δεξί τα φιλικά του στην Πολωνία καθώς επικράτησε 1-0 της Άρκα Γκντίνια χάρη στο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς – Καλά στοιχεία από τους «πράσινους» όσο είχαν δυνάμεις, «σφιγμένη» από την προετοιμασία η ομάδα του Αναστασίου.

Αποστολή στην Πολωνία, Λευτέρης Μπακολιάς

Καλή εικόνα από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο του φιλικό μετά από μια εβδομάδα δυνατών προπονήσεων στη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στην Πολωνία. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Άρκα Γκντίνια και παρά το γεγονός ότι η δυναμικότητα των Πολωνών δεν είναι σε καμία περίπτωση εφάμιλλη των ομάδων που θα κληθεί να κοντράρει το «Τριφύλλι» στη διάρκεια της σεζόν, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο έτοιμοι αφού αυτό ήταν το τέταρτο και πιο δυνατό φιλικό τους στη διάρκεια της χρονιάς. Οι «πράσινοι» παρότι ήταν «σφιγμένοι» από τις σκληρές προπονήσεις στη διάρκεια της προετοιμασίας, βρήκαν ρυθμό όσο περνούσε η ώρα, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των Μπεργκ και Πέτριτς με τον δεύτερο να πετυχαίνει το γκολ της νίκης και έδειξαν σε μεγάλο βαθμό πως η δουλειά που γίνεται από τον Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του στο Γκνιεβίνο, φέρνει αποτελέσματα.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως παρουσιάζεται αρκετά «δεμένος», καθώς στο παιχνίδι της ομάδας παρουσιάστηκαν στοιχεία και από την περσινή σεζόν στο δεύτερο μισό της οποίας έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν στοιχεία που θέλει ο Αναστασίου να έχει η ομάδα στο παιχνίδι της, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με καλή κυκλοφορία, τρέξιμο σε όλους τους χώρους και αδιάκοπη πίεση στον αντίπαλο. Σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Κάρλος Ζέκα στη μεσαία γραμμή, ενώ συνολικά κορυφαίοι του «Τριφυλλιού» στο ματς ήταν οι Ατζαγκούν, Ζέκα και Μπεργκ, Πέτριτς που ξεχώρισαν με την ποιότητά τους. Το πρώτο δείγμα, συνεπώς, ήταν θετικό για τον Παναθηναϊκό ο οποίος το Σάββατο θα δώσει το δεύτερο φιλικό του κόντρα στη Λέγκια Γκντανσκ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό του είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη και τους Μυρθιανό, Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλο και Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Λαγός, Χουχούμης, Υμεράι και Ατζαγκούν, με τον Μλάντεν Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ. Οι «πράσινοι» φαινόταν εξαρχής πως είναι επηρεασμένοι από την ένταση των προπονήσεων, ωστόσο, ήταν εμφανής και η διαφορά κλάσης των δυο ομάδων. Το επιθετικό δίδυμο του Παναθηναϊκού… έσταζε ποιότητα, με τον Κροάτη να είναι αυτός που μετέτρεψε σε γκολ και την καλύτερη φάση του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 37’ ο Πέτριτς πήρε κάθετη από τον Ατζαγκούν, έκανε ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ που αρχικά σταμάτησε στο δοκάρι της Άρκα, αλλά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίτχυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αναστασίου άλλαξε τα εννέα ενδέκατα της ομάδας, αφήνοντας μόνο τους Κοτσόλη και Σπυρόπουλο στο γήπεδο από την αρχική ενδεκάδα. Συνεπώς, οι «πράσινοι» είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη και τους Νάνο, Μέντεζ, Κουτρουμπή, Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νιούμαν, Ζέκα και Δώνης ενώ στην επίθεση οι Κλωναρίδης, Ντίνας και Καρέλης. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο γρήγορος και πιο κινητικός, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη και Καρέλη, όμως, δεν τις μετέτρεψε σε γκολ και αρκέστηκε στο 1-0 απέναντι στους Πολωνούς. Πέρα από τα θετικά μηνύματα συνολικά, για την ομάδα, στο φιλικό με την Άρκα Γκντίνια έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και η μοναδική μεταγραφή της ομάδας ως τώρα, ο Χρήστος Μπούρμπος, ενώ αγωνίστηκε και ο νεαρός τερματοφύλακας, Κώστας Κότσαρης.

Διαβάστε επίσης:

Αναστασίου: «Είμαστε στο σωστό δρόμο»

Παναθηναϊκός: Ντεμπούτο για Μπούρμπο (video)

Παναθηναϊκός: «Σεφτές» με Πέτριτς!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του φιλικού:

Άρκα Γκντίνια – Παναθηναϊκός 0-1: Δείγμα… θετικό (photos)

{livechat}1264778{/livechat}


Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved