«Δεν μου αρέσει πια η Ελλάδα»

«Δεν μου αρέσει πια η Ελλάδα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΦΩΣ», ο «τρομοκράτης» του Ολυμπιακού τόνισε ότι δεν είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ΑΕΚ, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά αποσπάσματα των δηλώσεών του:

Για τις ομοιότητες Βαλβέρδε-Χιμένεθ:

«Καμία. Δεν έχουν σχέση. Δεν θέλω να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας έχει το στυλ του…»

Για το αν ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα:

«Δεν το συζητάμε ότι μιλάμε για ομάδα γεννημένη και μαθημένη να κερδίζει. “Winner team” που λένε και στο εξωτερικό. Από κει και πέρα, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κάθε ενενηντάλεπτο είναι και μια διαφορετική ιστορία, την οποία εσύ παλεύεις μέσα στις τέσσερις γραμμές να την κάνες να έχει το τέλος που θέλεις. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και γενικά είμαστε στην κατάσταση που πρέπει, δεν το συζητάω. Η διαφορά μας είναι τεράστια από τους άλλους».

Για την πρόκληση του Champions League:

«Φυσικά και πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Το Champions League είναι η καλύτερη διοργάνωση. Ένας παίκτης που θα πει ότι δεν θέλει να αγωνιστεί στο Champions League είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν έχει φιλοδοξίες».

Για τον αγώνα που ευχαριστήθηκε περισσότερο φέτος:

«Με την ΑΕΚ φυσικά! Έβαλα δύο γκολ, έδωσα ασίστ, έπαιξα καλά, κατακτήσαμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, είναι το πρώτο δικό μου πρωτάθλημα, ε, ποιο άλλο να πω; Γιατί να μην είναι αυτό το καλύτερο παιχνίδι;»

Για την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιό του:

«Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και θα βρούμε την καλύτερη λύση. Θα κοιτάξουμε την καλύτερη επιλογή. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Η Ελλάδα αλλάζει σιγά-σιγά και δεν είναι η χώρα που μου αρέσει και που αγαπούσα πολύ ως τώρα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση. Είναι πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό. Το μυαλό των Ελλήνων αλλάζει.

Γενικά, θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι για τους άλλους και να αρχίσω να σκέφτομαι για τον εαυτό μου. Να σκεφτώ τι είναι καλό για μένα. Γιατί έχω και μια μητέρα, είναι μεγάλη και δεν γίνεται να διαβάζει συνέχεια αηδίες. Ότι το παιδί της είναι σε κίνδυνο ή ότι δεν είναι καλός άνθρωπος ή την κάθε βλακεία. Πρέπει να σεβαστώ και την οικογένειά μου. Θα καθίσω και θα σκεφτώ τα πάντα…»

Για την ΑΕΚ: 

«Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι περίπλοκα. Θα πρέπει να πούμε. Και δεν είναι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά γίνονται πράγματα εκεί. Και στην αρχή υπήρχαν προβλήματα. Περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με τα γήπεδα μα το καλοκαίρι, εννοώ τις εγκαταστάσεις. Τελικά καθυστέρησε λίγο. Η ουσία είναι να ξεκινάς σωστά από την αρχή. Όλα αυτά δημιούργησαν κάποια θέματα. Μετά είχαμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και μάλλον η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή για να αντέξει. Εννοώ δεν μπορούσε από ότι φάνηκε να αντεπεξέλθει σε διπλή υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα. Και πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Και φυσικά, άλλαξε ο προπονητής, μην το ξεχνάμε αυτό».

Για αυτά που ακούστηκαν όσο αφορά το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ:  

«Μιλήσαμε μία φορά. αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι ορισμένοι έβγαιναν και έλεγαν: 'συμφωνήσαμε με τον Τζιμπούρ'. Εγώ όμως δεν είχα συμφωνήσει με κανέναν. Μου πρότειναν κάτι. Αυτό έγινε και τίποτε διαφορετικό. Αλλά το να προτείνεις κάτι δεν σημαίνει ότι και αυτομάτως έχεις πετύχει συμφωνία».

Για τον τελικό Κυπέλλου:

«Πω. πω δεν ξέρω έχω παίξει και με τις δυο. Τρέφω συναισθήματα και για τους δυο. Περισσότερο όμως είμαι με την ΑΕΚ. Έχω φίλους εκεί. Πριν τρεις μήνες αγωνιζόμουν σε αυτήν. Ήξερα τις δυσκολίες που είχαν τα παιδιά εκεί. Και πραγματικά θέλω να κερδίσουν το κύπελλο».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Σίγουρα είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Όμως θέλω να πω κάτι. Δεν έχουν τη δυναμική, την αποφασιστικότητα και το στυλ που έχουμε εμείς οι Αλγερινοί. Χρειάζομαι κάτι πιο εκρηκτικό εγώ, είμαστε έτσι εμείς. Και ο Παναθηναϊκός αυτό δεν το βγάζει. Έχω παίξει αντίπαλός του με όλες τις ομάδες, δεν το βγάζει πουθενά. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, είναι το πιο εκρηκτικό που υπάρχει!»

Για την ομάδα που του ταιριάζει ως αντίπαλος:

«Ο Παναθηναϊκός. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα, να βάζω συνέχεια γκολ!»

Αν θα ήθελε να γίνει προπονητής:

«Φυσικά ναι. Θα ήθελα να γίνει, θα μου άρεσε να μείνω στο ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μου; Επιθετική! Θα ήταν δύσκολο για εμένα να παίξω αμυντικά».

Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής:

«Δεν ξέρω, μπορεί να ήμουν αρχαιολόγος. Μου αρέσει πάρα πολύ η ιστορία. Μου αρέσει να ασχολούμαι. Θα είχα να αναμιχτεί με κάτι τέτοιο, έτσι τουλάχιστον όπως ξέρω τον εαυτό μου».

Για τον Μαρινάκη:

«Πρόεδρος και κύριος!»

Για τον Βαλβέρδε:

«Σίγουρος!»

Για τον Μπάγεβιτς:

«Μπροστάρης. Έβγαινε πάντα μπροστά σε όλα, δεν φοβόταν να μιλήσει». 

Για τον Σισέ:

«Ελκυστικός για τον κόσμο».

Ανάμεσα σε Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι:

«Μέσι».

Μουρίνιο ή Γκουαρντιόλα:

«Γκουαρντιόλα». 

Ποιος θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Μπαρτσελόνα».




Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved