Παναθηναϊκός: «Ναι» Ερασιτέχνη στην ανάπλαση της Λεωφόρου (photos)

Παναθηναϊκός: «Ναι» Ερασιτέχνη στην ανάπλαση της Λεωφόρου (photos)

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ανάπλασης της Λεωφόρου, πρόταση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ και θα προχωρήσει η υλοποίησή της άμεσα.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας (07/07) και ένα από τα βασικά θέματα που έπρεπε να αποφασίσει η Έκτακτη ΓΣ, ήταν αυτό της «τριπλής» ανάπλασης της Λεωφόρου. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ΑΟ αποφάσισαν ομόφωνα πως το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει. Έτσι, έδωσαν την έγκρισή τους για να υπογραφεί η σύμβαση και να υλοποιηθούν τα έργα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τα οποία θα ανεβάσουν τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 20.000 θέσεις και παράλληλα θα φέρουν περισσότερη εργονομία και σύγχρονο περιβάλλον στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού.

Στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος πήρε το λόγο και μίλησε για τα έργα που θα γίνουν. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, ήταν αυτός που προσκάλεσε τον Γιάννη Αλαφούζο στο βήμα, με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ να αναφέρει πως αν υπάρξουν τα κατάλληλα έσοδα από την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, τότε θα αρχίσει άμεσα η κατασκευή κολυμβητηρίου του Ερασιτέχνη κάτω από τις θύρες 13, 14 και 16 στη Λεωφόρο!

«Όπως είπε ο πρόεδρος εδώ και έξι μήνες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πόρους για να καλυφθούν τα έξοδα για την ανάπλαση της Λεωφόρου. Εξ αρχής θέλαμε να δημιουργήσουμε δυο κερκίδες και τέσσερις πύργους. Ελπίζουμε μόλις αναλάβει η νέα Περιφερειάρχης να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και για τα έργα στον «Τάφο του Ινδού». Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προτείνει τρεις λύσεις στον Ερασιτέχνη», είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε:

«Στην περίπτωση που το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν αγωνιστεί στην Ευρώπη, στο άμεσο μέλλον θα φροντίσουμε να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Στην περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, θα διατεθούν 300.000 ευρώ για να ξεκινήσει η δημιουργία κολυμβητηρίου κάτω από τις θύρες 13 και 14 το 2016, ενώ αν η ομάδα παίξει στους ομίλους του Champions League, θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του κολυμβητηρίου η οποία αναμένεται να αποφέρει κέρδη στον Ερασιτέχνη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλίας Μιχαλαριάς προχώρησε και στην ανακοίνωση – προκήρυξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτή θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και στη διάρκειά της θα γίνει ο αγωνιστικός προϋπολογισμός των τμημάτων του «τριφυλλιού» για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Η σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφόρου προβλέπει τα εξής:

1. Δημιουργία δυο πλαϊνών κερκίδων (Τσόχα μια, Αλεξάνδρας άλλη)

2. Δημιουργία τεσσάρων πύργων στα κόρνερ στους οποίους αναμένεται να στεγαστούν θεατές (σουίτες).

3. Καλλωπισμός εξωτερικού χώρου του γηπέδου της Λεωφόρου.

Σε ότι αφορά το κόστος του έργου, οι μηχανικοί του Παναθηναϊκού ανέφεραν ότι το τελικό κόστος κατασκευής θα είναι τα 8.632.311,44 ευρώ, με το συγκεκριμένο έργο να έχει εγκριθεί και να έχει πάρει κονδύλι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύθηκε ενώπιον όλων των μελών του ΔΣ του Ερασιτέχνη ότι θα καλύψει αυτή τη διαφορά ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2015.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε από όλους ότι προτεραιότητα για τον Σύλλογο είναι να γίνει η Λεωφόρος βιώσιμη, ενώ –δυστυχώς- έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει προς το παρόν το έργο βύθισης του «Τάφου του Ινδού» για να φιλοξενηθούν τα τμήματα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.



Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved