Υπάρχει… θέμα με Σκόκο

Υπάρχει… θέμα με Σκόκο

Θολό φαίνεται να είναι το τοπίο αναφορικά με το μέλλον του Νάτσο Σκόκο στην ΑΕΚ.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Νάτσο Σκόκο είχε γίνει πρώτο θέμα στην επικαιρότητα των θεμάτων που αφορούν την ΑΕΚ για αρκετό καιρό. Η αίσια έκβαση της υπόθεσης θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία από τη διοίκηση και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Άλλωστε κατά γενική ομολογία πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα με μια του ενέργεια.

Ωστόσο λίγους μόλις μήνες μετά την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών φαντάζει πιθανό η νέα σεζόν να μην βρει τον Αργεντινό στα Σπάτα. Οι τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τα οικονομικά κι όχι μόνο, φαίνεται να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Τα γκαζάκια και οι δηλώσεις

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λοιπόν, κι ενώ το κλίμα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας ήταν τεταμένο, τοποθετήθηκαν γκαζάκια έξω από το σπίτι του Σκόκο η έκρηξη των οποίων αναστάτωσε όχι μόνο την οικογένεια του Αργεντινού αλλά και τους γείτονές του. Βέβαια, οι δράστες δεν έχουν βρεθεί, αλλά  η ΠΑΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας την επίθεση, άφηνε να εννοηθεί πως πιθανόν να είναι από την «οικογένεια της ΑΕΚ».

Επίσης, αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης, για να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα ο παίκτης χρειάστηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των εκπροσώπων του. Ο Λατινοαμερικάνος άσος δεχόταν να πληρωθεί το 70% των οφειλομένων και να εξοφληθεί στα τέλη Ιουνίου, αλλά με την προϋπόθεση να πάρει σχετικές εγγυήσεις. Τελικά η λύση βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου στην αρμόδια επιτροπή.

«Νερό στο αυλάκι» για ενδεχόμενο «διαζύγιο» έβαλαν και οι δηλώσεις του παίκτη σε Μέσα της πατρίδας του. Αναφερόμενος στην παρουσία του στην ΑΕΚ ο Σκόκο επεσήμανε ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Δικέφαλο, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η πλευρά της ΠΑΕ

Ακολούθως, θα πρέπει να εξεταστεί και η άποψη της ΑΕΚ. Οι διοικούντες τους «κιτρινόμαυρους» θεωρούν πως για να είναι βιώσιμη η ομάδα θα πρέπει από τη νέα σεζόν κιόλας να προχωρήσει σε μια μείωση της τάξης του 30-40% στο μπάτζετ της. Φυσικά ένα συμβόλαιο όπως αυτό του Αργεντινού είναι δύσκολο να συνεχίσει να υφίσταται και με δεδομένο ότι μείωση είναι αδύνατο να δεχτεί ο παίκτης, οι πιθανότητες πώλησης αυξάνονται. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και αρκετές απόψεις εντός της ΠΑΕ που είναι κάθετα αντίθετες στο να γίνει υπέρβαση και να διατηρηθεί ο παίκτης στο ρόστερ με απολαβές που θα είναι σχεδόν διπλάσιες από των υπολοίπων.

Εκτός όλων των άλλων όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η διοίκηση έχει καταστήσει σαφές ότι είναι θετική στο να συζητήσει την παραχώρηση οποιουδήποτε παίκτη, εφόσον φτάσει στα γραφεία της συμφέρουσα οικονομικά πρόταση. Είναι λοιπόν κοινώς αποδεκτό ότι ο Σκόκο αποτελεί τον νούμερο ένα «στόχο» των συλλόγων που ενδιαφέρονται για παίκτες του Δικεφάλου και οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση αν κάποια ομάδα αποφασίσει να δαπανήσει περί τα 3 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved