«Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος»

«Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος»

Ευτυχισμένος που αγωνίζεται στον Πανιώνιο και λαμβάνει αγάπη από τον κόσμο εμφανίστηκε ο Γιάννης Κοντοές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday».

Ο 25άχρονος αμυντικός μίλησε για τα λάθη του παρελθόντος, για την παρούσα κατάσταση του Πανιωνίου, αλλά και για το μέλλον του. Αναλυτικά τα όσα είπε στη «Sportday»:

Ποια η γνώμη σου για την κάκιστη φετινή πορεία του Πανιωνίου;

«Στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο οι συχνές αλλαγές προπονητών. Μόνο που στον Πανιώνιο δεν είχαμε μόνο αλλαγές προπονητών, αλλά και πολλών παικτών, προέδρων, ιατρικού τιμ, υπαλλήλων! Όλα αυτά είχαν αντίκτυπο στα αποδυτήρια».

Η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο;

«Ο σχεδιασμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και που αναλογεί και στο όνομα του Πανιωνίου, αλλά και στο επίπεδο της Σούπερ Λίγκας!  Έστω και έτσι, όμως, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω αν λειτουργούσαν ορισμένα πράγματα πιο σωστά».

Όπως;

«Ακόμη και όταν έδειχνε να επικρατεί ηρεμία, όλο και κάτι θα γινόταν για να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Συνέχεια υπήρχε μια αναταραχή, διαρκώς βρίσκαμε να ασχολούμαστε με κάτι άλλο και το μυαλό μας ταξίδευε αλλού!».

Από τους παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι, ποιους θα κρατούσες;

«Πολλούς! Ειδικά όσους ξέρουν να τιμούν τη φανέλα και καταλαβαίνουν τι σημαίνει «Πανιώνιος». Τρανταχτό παράδειγμα ο Νικολάου. Ήταν ελεύθερος, βασικός και αναντικατάστατος και ήθελε να παραμείνει. Απ’ όσο γνωρίζω, η απόκλιση στο οικονομικό ήταν πολύ μικρή. Τέτοιους παίκτες δεν τους αφήνεις να φύγουν! Πόσο μάλλον δε, για να φέρεις τρεις-τέσσερις στην ίδια θέση που ούτε καν πλησιάζουν την αξία του».

Ποια είναι η άποψή σου για το Μίκαελ Στόρε;

«Νεαρός προπονητής, ο οποίος μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Είχε διάθεση, φιλοδοξίες, αλλά δεν το χειρίστηκε σωστά. Δεν έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και μετά να λες ότι δε με άφηναν να κάνω σωστά τη δουλειά μου!».

Οι παίκτες δε φταίνε για τίποτα;

«Μα γι’ αυτό υπάρχει προπονητής. Για να σε επαναφέρει. Δε μεταφέρουμε αλλού τις ευθύνες. Πρώτοι απ’ όλους εμείς φταίμε».

Τι έχεις να πεις για τον Άκη Μάντζιο;

«Όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Η διοίκηση έκρινε ότι, ίσως, δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία».

Τη χρονική στιγμή που έγινε η αλλαγή και ήρθε ο Τάκης Λεμονής πώς την κρίνεις;

«Πετυχημένη. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Ανέλαβε μία ομάδα αποδεκατισμένη και φθάσαμε στο σημείο να ορίζουμε εμείς την τύχη μας. Ο Λεμονής λειτουργεί και ως πατέρας και ως μάνα σε παιδιά χωρισμένων γονιών! Ήρθε πολύ πιο διαβασμένος σε σχέση με την προηγούμενη σύντομη θητεία του. Βέβαια, δεν έχει να αντιμετωπίσει παίκτες τύπου Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Χούτου και συνάμα «ιδιαίτερους» χαρακτήρες, αλλά το έχει χειριστεί πολύ καλά. Σέβεται τη δουλειά του και αυτό προσπαθεί να περάσει και σε εμάς. Αυτό είναι το κλειδί της αγωνιστικής ανάκαμψης».

Αριστερό μπακ από το… πουθενά -παρ’ ότι δεξιοπόδαρος- και μάλιστα από τα καλύτερα!

«Κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω και στόπερ. Σε ένα τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τη Νυρεμβέργη. Ο Έβαλντ Λίνεν με κράτησε γιατί ήταν αβέβαιο το μέλλον μου! Έκανα και κάποια ματς ως δεξί μπακ που είναι η φυσική μου θέση. Δεν έχω πρόβλημα. Λόγω αντοχής και ταχύτητας, μου αρέσει να παίζω στις πτέρυγες».

Πού οφείλεται η βελτίωσή σου;

«Ο ρόλος μου δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησα μεγαλύτερη εμπειρία και η ομάδα με εμπιστεύεται περισσότερο. Νιώθω σημαντικός και στην πίεση αποδίδω καλύτερα».

Τι πρέπει να διορθώσεις στο παιχνίδι σου;

«Κάποια στοιχεία τεχνικής και τακτικής».

Ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Πανιωνίου;

«Θα σου πω το πολυτιμότερο στοιχείο: το καλό κλίμα. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή διαλύεσαι με όσα έγιναν ή πεισμώνεις και βγαίνεις ενωμένος. Το δεύτερο συνέβη με εμάς».

Πώς εισπράττεις την πρόθεση του Πανιωνίου να κρατήσει εσένα και το Φανούρη Γουνδουλάκη;

«Ο Γεράσιμος Βεντούρης δε θέλει να αποδεκατιστεί η ομάδα και έχει απόλυτο δίκιο. Βέβαια, έχει περίεργο ρόλο, μια που περιμένει να βρεθεί νέος επενδυτής και δεν μπορεί να μας υποσχεθεί πολλά πράγματα. Προέχει η σωτηρία της ομάδας. Είχαμε καλή συζήτηση σε θετικό κλίμα και είμαι διαθέσιμος όποτε με φωνάξει ξανά η διοίκηση να μιλήσουμε. Ο Γουνδουλάκης έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα και βοηθάει την ομάδα. Πρέπει να μείνει».

Ο Πανιώνιος καλύπτει τις φιλοδοξίες σου;

«Περίπου τα τελευταία τρία χρόνια δεν κάνει την πορεία που θα έπρεπε. Ωστόσο, με μια καλή διοίκηση όπως ήταν τα πρώτα χρόνια, επί εποχής Κωνσταντίνου Τσακίρη, αναμφισβήτητα καλύπτει τις φιλοδοξίες όχι μόνο τις δικές μου, αλλά ποδοσφαιριστών πολύ μεγαλύτερης αξίας! Εδώ θέλω να πω ότι το μεγαλύτερο λάθος τους Τσακίρη ήταν ότι έχρισε πολλούς προέδρους! Όλοι είχαν άποψη! Είναι αχαριστία, όμως,  να τον βρίζεις. Είδα και όταν πουλούσε την ομάδα ποιοι ήρθαν να την πάρουν!»

Ο καλύτερος προπονητής  που είχες;

«Μπορείς αν θέλεις, να πάρεις απ’ όλους πράγματα. Είμαι τυχερός που γνώρισα ανθρώπους με το ήθος του Παράσχου και του Λεμονή».

Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες;

«Όταν έχει περάσει ο Ρεκόμπα, τι άλλο να πεις!».

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

«Ο πιο απρόβλεπτος είναι ο Ζαϊρί! Αυτός που μου έκανε, πάντως, τρομερή εντύπωση φέτος είναι ο Ιμπαγάσα! Είναι ο «Τσάβι» του Ολυμπιακού».

Έχεις σκεφτεί τι αντιμετώπιση μπορεί να έχεις αν φύγεις; Το ότι είσαι οπαδός του Πανιωνίου θα παίξει ρόλο στην απόφασή σου;

«Το συναντώ ήδη με αυτά που φημολογούνται. Από την άλλη, μου λένε να πράξω ό,τι θεωρώ καλύτερο για μένα. Στο τέλος της ημέρας όλα τα ζυγίζεις. Αυτό που εισπράττω είναι απεριόριστη αγάπη. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που θέλω να μιλήσω πρώτα με τον Πανιώνιο. Ευχαριστώ το Θεό για ό,τι μου έχει δώσει αυτά τα χρόνια. Πιστεύω πως είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος…».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved