Κυριακίδης: «Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει στο μέλλον»

Κυριακίδης: «Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει στο μέλλον»

Χρήσιμη, αν και ψυχοφθόρα ήταν η εμπειρία του μπαράζ για την Ξάνθη, αλλά τελικά κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο έμπειρος γκολκίπερ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την προετοιμασία και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, επισημαίνοντας ότι όλοι στην ακριτική ομάδα πήραν μάθημα για το μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριακίδη:

Για την εικόνα του αγώνα: «Από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, επειδή τα λάθη σε έναν τέτοιο αγώνα στοιχίζουν. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, αντιδράσαμε γρήγορα και πετύχαμε την ισοφάριση. Αυτό βοήθησε την ψυχολογία μας, μπήκαμε με άλλον αέρα στο ημίχρονο, αν και είχαμε νωρίς την αποβολή. Ήταν ένας αγώνας που δεν υπήρχε αύριο για εμάς.

Πιστεύω ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της καριέρας μου, καθώς δεν υπήρχε αύριο για την ομάδα μας. Θα ήταν πολύ δύσκολο αν η ομάδα έπεφτε στη Β’ Εθνική. Στο 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου πέρασε από το μυαλό όλων των παικτών μας. Βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και ανατρέψαμε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν τους βγήκε σε καλό το γεγονός ότι δεν είχαν υποχρεώσεις: «Υπήρχαν στιγμές μέσα στον αγώνα που φαινόταν η απραξία μας στους δύο μήνες. Από την άλλη είχαμε περισσότερες ανάσες, αφού και όταν μείναμε με δέκα παίκτες είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Είχαμε αναπνοές και φάνηκε ότι ο Βόλος έπαιζε με έναν παίκτη περισσότερο πρόσεχε την άμυνά του».

Για τον Μάνταλο: «Όταν παίζεις έναν “τελικό” χωρίς αύριο, συμβαίνουν αυτά. Αφού πετύχαμε τον στόχο μας, δεν δώσαμε έμφαση σε αυτό το περιστατικό. Δεν πιστεύω ότι ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο. Πάνω στην ένταση του αγώνα ένας παίκτης μπορεί να κάνει κάποια πράγματα που δεν πρέπει. Ευτυχώς, δεν μας στοίχισε αυτό. Μας… κόπηκαν τα πόδια, αφού είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να πάμε και στην παράταση. Όλοι είχαμε μία αρνητική σκέψη, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο με την Ξάνθη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Είμαι χαρούμενος εδώ και από τη στιγμή που η ομάδα έμεινε στην κατηγορία έχουμε πάρει ένα καλό μάθημα για την επόμενη σεζόν. Από αυτό τον αγώνα καταλάβαμε ότι υπάρχει επόμενος αγώνας ή πολλές αγωνιστικές. Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει όλους στο μέλλον να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην μπλέξουμε ξανά σε ανάλογες περιπέτειες. Αυτό που ζήσαμε χθες είναι μία σπουδαία εμπειρία, αλλά είναι και μία δύσκολη κατάσταση. Περάσαμε δύο μήνες με μία μίνι προετοιμασία μετά από ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα και κανείς από εμάς δεν θέλει να ζήσει κάτι ανάλογο».

Για τον Αντώνη Ράνο που προέρχεται από τις Ακαδημίες του συλλόγου: «Κάναμε κάποια φιλικά το προηγούμενο διάστημα. Ο Αντώνης έπαιρνε συμμετοχές σε αυτά τα φιλικά και νομίζω ότι ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Έδειξε πολύ καλά σημάδια στα φιλικά που κάναμε. Είχε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό το έδειξε από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Είχε πολύ πάθος σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα και νομίζω ότι το γκολ που πετυχαίνει είναι ενός πολύ μεγάλου φορ, αφού η κίνησή του είναι εξαιρετική σε ένα καθοριστικό σημείο. Έτσι όπως έβαλε το κεφάλι του εκείνη τη στιγμή, σημάδεψε και μας βοήθησε αρκετά. Καταφέραμε να πάρουμε μία ανάσα στη συνέχεια. Υπάρχουν και άλλοι νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν και άλλα ταλέντα που έρχονται από πίσω και ελπίζω και αυτά να πάρουν μία ευκαιρία. Όλα αξίζουν να παίξουν, αφού δουλεύουν σκληρά για το καλύτερο».



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved