«Προπονήσεις υψηλού επιπέδου»

«Προπονήσεις υψηλού επιπέδου»

Συνέντευξη του Χάρη Μαυρία, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μίλησε για την πολύ καλή δουλεία που επιτελείται στις ακαδημίες της Παιανίας, χαρακτηρίζοντας τις προπονήσεις Ευρωπαϊκού επιπέδου, κάνει αναφορά στα πρωταθλήματα υποδομής ΟΠΑΠ, ενώ επισημαίνει, ότι η σημερινή Εθνική ομάδα Νέων, έχει πολύ μέλλον.

Αναλυτική η συνέντευξη του Χάρη Μαυρία:

Ο Παναθηναϊκός έχει αναδείξει αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του, τα οποία έχουν στελεχώσει την πρώτη ομάδα αλλά και την Εθνική. Μίλησέ μας για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και φέρνει αυτά τα αποτελέσματα.
«Σαφώς και γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η πληθώρα των ποδοσφαιριστών που έχουν προωθηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, όσο και στην Εθνική. Ο βασικότερος παράγοντας για τη δουλειά που γίνεται είναι οι προπονητές που δουλεύουν στην Παιανία. Είναι άρτια εκπαιδευμένοι και επιπλέον διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να έχουν το σωστό κριτήριο για να επιλέξουν τα κατάλληλα παιδιά. Από εκεί και πέρα η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι υψηλού, Ευρωπαϊκού θα έλεγα, επιπέδου».

Θεωρείς ότι είναι από τα ατού του συλλόγου;

«Φυσικά και είναι. Μαθαίνοντας οι ποδοσφαιριστές από μικρή ηλικία να δουλεύουν σε τέτοια πρότυπα γίνονται πιο εύκολα έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαγγελματισμού και παίρνουν από νωρίς τις βάσεις μιας σωστής και καλά οργανωμένης δουλειάς».

Εκτός από την ομάδα σου, βλέπουμε ότι αρκετοί ακόμη σύλλογοι στελεχώνουν σιγά σιγά την πρώτη ομάδα με παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Θεωρείς ότι είναι κάτι που άργησε αλλά επιβαλλόταν να γίνει;

«Δεν ξέρω αν άργησε να γίνει, δεν μπορώ να το κρίνω. Σίγουρα όμως είναι πολύ θετικό το ότι έγινε. Είναι θετικό και για τις ομάδες που μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές από τις υποδομές τους και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που φτάνουν κάποια στιγμή να παίζουν για την ομάδα την οποία αγαπούν από μικροί».

Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;
«Στα πρωταθλήματα νέων που διοργανώνει εδώ και μερικά χρόνια η Superleague γίνεται καλή δουλειά. Υπάρχει καλή οργάνωση, υψηλός βαθμός δυσκολίας και συνολικά αυτά τα πρωταθλήματα αποτελούν καλό τεστ για την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών όταν θα έρθει η ώρα να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής;

«Στα θετικά ξεχωρίζω το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Το πρωτάθλημα νέων είναι σοβαρό και δύσκολο και όλες οι ομάδες θέλουν να πηγαίνουν καλά οι ομάδες τους σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Ακόμα και οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες ρίχνουν βάρος με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Στα αρνητικά θα έβαζα την κακή κατάσταση των περισσότερων αγωνιστικών χώρων».

Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή;

Τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά είναι η ταχύτητα, η τεχνική κατάρτιση και η ταχύτητα σκέψης. Τα υπόλοιπα στοιχεία πιστεύω πως διορθώνονται και βελτιώνονται με τη δουλειά στις προπονήσεις. Φυσικά, διαφορά κάνει και ο τρόπος ζωής: αν θέλεις να προχωρήσεις πρέπει να ακολουθείς αθλητική ζωή.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

Το δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι μου πιστεύω πως είναι η ταχύτητα με και χωρίς την μπάλα. Το αρνητικό είναι ότι παρασύρομαι πολλές φορές από το ρυθμό του αγώνα γεγονός που έχει κόστος τόσο στη συγκέντρωσή μου όσο και στην οικονομία δυνάμεων. Ασφαλώς βέβαια αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Χρειάζεται να βελτιώσω πολλά ακόμα και να δουλέψω πάρα πολύ».

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα ήθελες να σπουδάσεις; Και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;

«Ναι, θα ήθελα να σπουδάσω και θα το προσπαθήσω όσο μπορώ. Αν τα καταφέρω, στόχος μου είναι να μπω στο ΤΕΦΑΑ».

Ποια η σχέση σου με τα υπόλοιπα παιδιά στην εθνική Νέων; Την Κυριακή είστε αντίπαλοι και την...Τετάρτη συμπαίκτες.

«Πρέπει να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις. Εκτός γηπέδου είμαστε φίλοι με όλα τα παιδιά. Μέσα στο γήπεδο είναι δεδομένο ότι ο καθένας αγωνίζεται για την ομάδα του. Στην Εθνική είμαστε όλοι ενωμένοι και αγωνιζόμαστε για το καλό της ομάδας».

Στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Νέων με αντίπαλο τη Δανία γνωρίσατε την ήττα με 1-0 με αποτέλεσμα να τερματίσετε στην 3η θέση του ομίλου. Ήταν ένα αποτέλεσμα που σας απογοήτευσε;

«Ασφαλώς ήταν ένα αποτέλεσμα που μας απογοήτευσε, γιατί τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά πιστεύουμε ότι αξίζαμε τη νίκη. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Αυτή η φουρνιά έχει πολύ μέλλον και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά πράγματα να πετύχουμε με τις Εθνικές ομάδες».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved