Έτσι... ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!

Έτσι... ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!

Στο πλαίσιο της ξέφρενης μεταγραφολογίας που κυριαρχεί στον Ολυμπιακό, το Onsports παρουσιάζει το... ιδανικό ρόστερ των πρωταθλητών για τη νέα σεζόν, τουλάχιστον όπως τον ονειρεύονται αρκετοί από τους φίλους της πειραϊκής ομάδας!

Πολλά ονόματα έχουν «παίξει»  -κι ακόμα περισσότερα θα «παίξουν» τις επόμενες εβδομάδες-  στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης της πειραϊκής ομάδας… Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων», άλλωστε, κάθε χρόνο μπαίνουν σ’ έναν… κυκεώνα μεταγραφολογίας και θέλοντας και μη αναγκάζονται να… φαντασιώνονται την ομάδα τους γεμάτη με «αστέρια» παγκόσμιας κλάσης! Σ’ αυτό, βέβαια, έχουν… ευθύνη και οι διοικήσεις του πειραϊκού συλλόγου που έχουν φέρει κατά καιρούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές στους «ερυθρόλευκους», όπως τον Ντέταρι, τον Προτάσοφ, τον Ζιοβάνι, τον Καρεμπέ, τον Ζε Ελίας, τον Ζέτερμπεργκ, τον Ριβάλντο, τον Μέλμπεργκ, τον Ιμπαγάσα κτλ

Το ιδανικό «σενάριο» για τους  -μονίμως… ξαναμμένους όταν πρόκειται για μεταγραφές-  οπαδούς του Ολυμπιακού θα ήταν κάπως έτσι όσον αφορά το φετινό καλοκαίρι…

Κάτω από τα γκολπόστ οι «ερυθρόλευκοι» λύνουν μία και καλή το πρόβλημά τους αποκτώντας τον 25άχρονο  -διεθνή με την Εθνική ομάδα του Μεξικό- keeper, Γκιγιέρμο Οτσόα, αλλά για να είναι «καβατζωμένοι» παίρνουν και τον ελεύθερο Νικολά Ντουσέζ, με τον 30άχρονο Γάλλο ν’ αποτελεί μία άκρως ποιοτική λύση, έστω ως «ρεζέρβα», για τους πρωταθλητές Ελλάδας!

Στην άμυνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα… Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανοίγει τα ταμεία του συλλόγου και φέρνει στον Πειραιά δύο από τους καλύτερους Έλληνες της νέας γενιάς, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Γιώργο Τζαβέλλα, οι οποίοι μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Τοροσίδη συνθέτουν την τετράδα της Εθνικής ομάδας!

Στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός «ψωνίζει» από το… πάνω ράφι αποκτώντας δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι αυτομάτως τον ανεβάζουν επίπεδο! Ο ένας είναι ο Κιμ Κάλστρομ, διακαής πόθος εδώ και αρκετά χρόνια, με τον διεθνή Σουηδό χαφ-«πολυεργαλείο» να παίρνει την θέση του Ντουντού. Παίκτης για να «κόψει», αλλά και να «ράψει», να εκτελέσει τα στημένα, να δώσει ρυθμό, να κρατήσει μπάλα, γενικώς να κάνει τα πάντα!..

Ο δεύτερος χαφ παγκόσμιας κλάσης είναι ο Βραζιλιάνος Ελάνο, διότι Ολυμπιακός δίχως Βραζιλιάνο μοιάζει με… παστίτσιο δίχως μακαρόνια! Ο 30άχρονος «υδραυλικός» μπορεί να καλύψει την θέση του δεξιού χαφ  -κάνοντας μάλιστα, τον Γκαλέτι να μοιάζει… μακρινή ανάμνηση για την συγκεκριμένη θέση!-  αλλά έχει την δυνατότητα να περάσει και πίσω από τον σέντερ φορ αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος… Να γίνει, δηλαδή, ο… δεύτερος Ιμπαγάσα, που τόσο επίμονα επιθυμεί να βρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε!

Σε περίπτωση που «στραβώσει» η περίπτωση Ελάνο, στον Πειραιά δεν τους... χάλαγε να έβλεπαν με την ερυθρόλευκη φανέλα τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, τον Σέρβο, που έχει εκφράσει δημοσίως αρκετές φορές τον... έρωτα του για τον Ολυμπιακό!

Επειδή, όμως, στο «λιμάνι» έχουν… καεί αρκετές φορές με παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή (βλέπε Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα κτλ) για να είναι σίγουροι, ντύνουν στα ερυθρόλευκα και τον «πολύ» Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος μοιάζει να είναι... γεννημένος για τον Ολυμπιακό! Μάγκας, αλάνι, ψυχάρα και... σκύλος για τη μεσαία γραμμή όλα σ' ένα πακέτο και για... περιτύλιγμα η τεράστια προσωπικότητα ενός παίκτη που έχει μάθει να είναι ηγέτης σε ομάδε, όπως η Μίλαν και η Εθνική Ιταλίας!

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, χρειάζεται κι έναν παίκτη ποιότητας για να πάρει τον ρόλο του back up του Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζαμάλ Αμπντούν, ο οποίος είναι από τα καλύτερα «εγχώρια προϊόντα» και παράλληλα μπορεί να προσφέρει και στην δεξιά πτέρυγα…

Στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάζονται ενίσχυση, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να δουν πίσω τον Μήτρογλου… Ο Μαρινάκης του δίνει το «ΟΚ» να επιστρέψει και παράλληλα του επισημαίνει ότι θέλει να τον δει να πανηγυρίζει με κάθε λογής… πυροβολισμό!

Κάτοικος… Ρέντη γίνεται παράλληλα ο Τάσος Παπάζογλου, ο οποίος ως βασικός στόπερ της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων αποτελεί  -μαζί με τον τεράστιο Όλοφ Μέλμπεργκ, αλλά και τον εξελίξιμο Γιάννη Ποτουρίδη-  «ρεζέρβα» του παγκοσμίου κλάσης κεντρικού αμυντικού διδύμου του Ολυμπιακού (Αβραάμ - «Παπασταθό»), ενώ το ελληνικό στοιχείο των πρωταθλητών ενισχύουν οι Κώστας Φορτούνης και Ανδρέας Τάτος, οι οποίοι αποκτώνται από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο αντίστοιχα, για ν’ αποτελέσουν μέλη του «κορμού» του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια…

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να είναι το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας για τη νέα σεζόν, τουλάχιστον όπως θα το… ονειρεύονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Οτσόα (Ντουσέζ – Πάρντο)

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Τοροσίδης (Μανιάτης)

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Τζαβέλλας (Ραούλ Μπράβο - Χολέμπας)

ΣΤΟΠΕΡ: Αβρ. Παπαδόπουλος – Παπασταθόπουλος (Μέλμπεργκ - Παπάζογλου – Ποτουρίδης)

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ: Κάλστρομ – Γκατούζο (Μοντέστο - Τάτος)

ΔΕΞΙ ΧΑΦ: Ελάνο (Φετφατζίδης – Χαβίτο)

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ: Ριέρα (Αμπντούν)

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ:   Ιμπαγάσα (Φουστέρ – Φορτούνης)

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Μιραλάς (Τζεμπούρ – Μήτρογλου)

  • Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οι παραπάνω «μεταγραφές» δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση υποδείξεις προς την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλύτερα  -σε συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε-  ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη τη νέα σεζόν και να παρουσιάσει ανταγωνιστικό «πρόσωπο» στο προσεχές Champions League.


Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved