Κι από Τρίπολη… σεντόνι για Παναθηναϊκό, 3-1 τον Αστέρα (video+photos)

Κι από Τρίπολη… σεντόνι για Παναθηναϊκό, 3-1 τον Αστέρα (video+photos)

Πρώτη νίκη και κορυφή για τον Παναθηναϊκό στα playoff, καθώς το «τριφύλλι» επικράτησε 3-1 του Αστέρα στην Τρίπολη και τον προσπέρασε στη βαθμολογία – Κλωναρίδης, Αμπέντ και Λαγός οι σκόρερ, πλήγμα με Πέτριτς.

Μπορεί να μην είχε καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε πάρει σε κανένα από τα δυο προηγούμενα ματς των πλέι οφ. Μπορεί να είχε επηρεαστεί από τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στη Λεωφόρο, τα οποία ίσως του επιφέρουν τιμωρία. Μπορεί να μην είχε αυτή τη φορά τον κόσμο του μαζί του, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει ξανά το καλό του πρόσωπο στην επιφάνεια και να πάρει την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, στο κακό του εικοσάλεπτο είδε τον Καπίνο να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατάει όρθια την ομάδα, για να τελειώσει οριστικά το θέμα «νίκη» με το τρίτο γκολ που ήρθε ξανά από έναν μέσο της ομάδας, όπως και τα δυο προηγούμενα. Αποδείχθηκε έτσι πως η ομάδα του Αναστασίου πράγματι το μόνο που είχε να κάνει, όπως έλεγε κι ο ίδιος, ήταν να συγκεντρωθεί και να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό έκανε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 3-1 του Αστέρα στην Τρίπολη, αποτέλεσμα που τον έφερε στους 7 βαθμούς και την κορυφή των πλέι οφ, αφήνοντας Αρκάδες και ΠΑΟΚ στους 4 και τον Ατρόμητο στους 3 βαθμούς.

«Πλήγμα» που βγήκε σε… καλό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό μόλις στο 8’ να χάνει λόγω τραυματισμού τον Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης φαίνεται πως θα απουσιάσει για το υπόλοιπο των πλέι οφ, ωστόσο, ο παίκτης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει στην Τρίπολη ήταν αυτός που… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ήταν αυτός που μπήκε στη θέση του Πέτριτς στο 10’ και λίγα λεπτά αργότερα, κατάφερε να δώσει στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα. Ο άσος του «τριφυλλιού» στο 29’ πήρε ασίστ από τον Μπεργκ και νίκησε τον Ερνάντες για το 0-1, στην καλύτερη φάση των «πράσινων» στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβάζει στροφές, πάτησε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή τη φορά δεν έδειχνε διατεθειμένος να χάσει το προβάδισμά του. Μάλιστα, οι «πράσινοι» κατάφεραν στο 57’ με τον Αμπέντ, ξανά από ασίστ του Μπεργκ, να κάνουν δυο τα τέρματά τους κι έδειξαν να έχουν «κλειδώσει» τη νίκη!

«Καθάρισαν» Καπίνο και Λαγός!

Με το υπέρ του 2-0, ωστόσο, αλλά και με νέες αναγκαστικές αλλαγές να βάζουν δύσκολα στον Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να χαλαρώνει. Ο Αστέρας ήταν φυσικό να αντιδράσει και να προσπαθήσει να μπει στο ματς, όμως, έχασε μοναδικές ευκαιρίες. Όχι τόσο λόγω αστοχίας ή ανικανότητας, αλλά κυρίως λόγω ικανότητας του Στέφανου Καπίνο που σταμάτησε σε μοναδικά τετ-α-τετ δυο φορές τους Μπαράλες και Μουνάφο.

Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να αποσοβήσει ωστόσο το γκολ στη φάση του 62’ όταν η «βολίδα» του Ουσέρο καρφώθηκε στα δίχτυα του, όμως, το 1-2 δεν άγχωσε τους «πράσινους». Με καλή κυκλοφορία, έξυπνη διαχείριση του ματς και χτυπήματα στις αντεπιθέσεις, το «τριφύλλι» κατάφερε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα, με τον Τάσο Λαγό να βγαίνει σε θέση βολής στο 76’ και να μην αστοχεί διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (1-3) που έφερε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας των playoff.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει επτά βαθμούς και μπορεί να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του αν «ζευγαρώσει» τις νίκες του απέναντι στον Αστέρα, την Κυριακή στη Λεωφόρο. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους, έμειναν στους 4, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, ενώ με 3 βαθμούς ακολουθεί ο Ατρόμητος…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}b0b9bb7de5{/coveritlive}

Κι από Τρίπολη… σεντόνι για Παναθηναϊκό, 3-1 τον Αστέρα (video+photos)



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved