Όλοι στη βιτρίνα

Όλοι στη βιτρίνα

Οι πωλήσεις παικτών αναμένεται να αποτελέσουν έναν τομέα από τον οποίο περιμένουν σημαντικά έσοδα στην ΑΕΚ.

Η αναστάτωση που επικράτησε για αρκετές ημέρες στον Δικέφαλο με αφορμή το θέμα της αδειοδότησης μπορεί να αποτελεί παρελθόν αλλά οι αρνητικές εντυπώσεις παραμένουν. Οι μέτοχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν εύκολα το χέρι στην τσέπη στο μέλλον για τις ανάγκες της ομάδας που όπως φαίνεται θα πρέπει να στηριχτεί στα δικά της έσοδα και να μην θεωρεί δεδομένες τις «οικονομικές ενέσεις».

Οπότε, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αναφορικά με τη διάθεση των μετόχων ή τη μετοχική σύνθεση, καθώς η αναζήτηση «συμπαίκτη» είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την ανεύρεση εσόδων. Μια από τις λύσεις στις οποίες θα πρέπει να ανατρέξουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι οι πωλήσεις παικτών.

Εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου λοιπόν, η απόφαση αναμένεται να είναι η εξής: «Όλοι στη βιτρίνα». Οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να φέρουν έσοδα στην ομάδα ή να «ελαφρύνουν» κάπως το ταμείο της είναι τέσσερις, πέντε, όχι παραπάνω.

Το... βαρύ πυροβολικό

Ο Νάτσο Σκόκο είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι ανανέωσε σχετικά πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο, έχει καταστεί σαφές ουσιαστικά πως αν υπάρξει ενδιαφέρουσα οικονομικά πρόταση το «ναι» δεν θα αργήσει να ειπωθεί. Όσο για το μέγεθος του ποσού που θα κάμψει τις αντιστάσεις των «κιτρινόμαυρων», όπως αναφέρεται θα είναι γύρω στα 2,5-3 εκ. ευρώ.

Οι Έλληνες

Μετά τον Αργεντινό, η προσοχή στρέφεται στους νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες της ομάδας. Οι Μάκος και Μανωλάς έχουν αρκετές φορές απασχολήσει τα τμήματα σκάουτινγκ ξένων συλλόγων. Ο πρώτος έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του και στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος όμως προτείνει περί τα 2 εκ. ευρώ στην ΑΕΚ δύσκολα η διοίκηση της ΠΑΕ θα απορρίψει ένα τέτοιο ποσό.

Όσο για το Μανωλά, από την Τρίτη (29/03) το όνομά του «φιγουράρει» σε ένα ακόμη μεταγραφικό θέμα στο εξωτερικό με την Παλέρμο να είναι ο νέος «μνηστήρας». Ο νεαρός μπακ δεν άργησε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας και πλέον η απουσία του λόγω τιμωρίας, είτε λόγω τραυματισμού δημιουργεί πρόβλημα στον εκάστοτε προπονητή του. Η διοίκηση γνωρίζει ότι τα βλέμματα αρκετών συλλόγων είναι στραμμένα πάνω του και τον έχει κοστολογήσει γύρω στα 2 εκ. ευρώ.

Επίσης, στη λίστα των παικτών που έχουν μπει στη βιτρίνα είναι και ο Σάββας Γκέντσογλου. Ο ανασταλτικός μέσος της ομάδας έχει δείξει καλά στοιχεία αν και ήταν απών για κάποιο διάστημα λόγω τραυματισμού συνεχίζει μαζί με τους Μάκο, Μανωλά να είναι στους Έλληνες που απασχολούν ξένους συλλόγους. Οπότε σε περίπτωση που στα γραφεία της ΠΑΕ φτάσει πρόταση ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ, ο παίκτης θα πρέπει να «φτιάξει τις βαλίτσες του».

Ο άσος

Τέλος, πιθανή θα πρέπει να θεωρηθεί και η θετική απάντηση των «κιτρινόμαυρων» για την παραχώρηση του Σεμπάστιαν Σάχα. Το συμβόλαιο του Αργεντινού πορτιέρο τελειώνει και αν βρεθεί σύλλογος που απλά να καλύπτει τις ετήσιες απολαβές του, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved