«Να δούμε τι έβαλε ο καθένας»

«Να δούμε τι έβαλε ο καθένας»

Με δηλώσεις του ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει καταγραφή των χρημάτων που έχουν βάλει στον Παναθηναϊκό οι μέτοχοι της ΠΑΕ.

Το ότι συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα στη συνεδρίαση της Τρίτης (29/03) επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου στο ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ, με δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ Fm» ενώ τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες εναντίον του, ο «MrMIG» δε θα απαντήσει γιατί τα θεωρεί γελοιότητες όσα ακούστηκαν περί «ηθικής αυτουργίας».

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης επισήμανε ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δέχθηκε επιθέσεις «λάσπης», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε παρόμοια αντιμετώπιση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο απόντας από το χθεσινό ΔΣ έχει… σοβαρότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό για να ασχοληθεί.

«Πέρασε σε όλο τον κόσμο και όλοι ρωτάνε για τη φετινή σεζόν ‘’ποιος φταίει’’; Χωρίς να έχω λόγους η φετινή χρονιά είναι όλη του κ. Γιάννη (Βαρδινογιάννη). Με κάθε εκτίμηση που του έχω. Ο Νίκολας Πατέρας ανέλαβε και αποχώρησε. Εκείνος τοποθέτησε τους πάντες (σ.σ. Βαρδινογιάννης)» , είπε αρχικά για το τι συζητήθηκε στο ΔΣ και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ξεκίνησε με τον Κωνσταντόπουλο, μετά έγιναν μεταγραφές, καθορίστηκε το μπάτζετ και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πάντα με άτομα της επιλογής του. Έφερε τον κ.Γόντικα, ο οποίος έφτασε σε συσκευασία μιας θέσης, να κατέχει πέντε θέσεις. Όλα σε ένα. Στη συνέχεια αποχώρησε σε μεταγραφές. Ο κ.Γιάννης στην αρχή είπε ότι βάζω την αύξηση του ΜΚ, μετά είπε βάζω το 30% και αργότερα είπε βάζω χορηγία. Δεν κριτικάρω… Αλλά δεν μπήκαν τα λεφτά αυτά, γιατί αν είχαν μπει, τότε θα ήμαστε εντάξει. Η πλευρά του κ.Βαρδινογιάννη –αν εκφράζεται από τον ίδιο μου είναι σεβαστή. Με κάθε εκτίμηση, όμως, η φετινή πρόοδος της ομάδας είναι αποκλειστικότητας του»

Στη συνέχεια, τόνισε πως: «Καθαρά και ωραία για να τελειώσει το θέμα. Είμαι χρόνια στον ΠΑΟ ακούστε… Ο κ.Βγενόπουλος είναι πάρα πάρα πάρα πολύ σοβαρός. Έχω μπει στις επιχειρήσεις του, και ξέρω ότι ασχολείται με πάρα πολύ σοβαρά θέματα. Αυτά τα θεωρεί γελοιότητες που γίνονται. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ασχοληθεί. Και οι θείοι του κ.Βαρδινογιάννη δέχθηκαν… λάσπες και καθόλου καλές συμπεριφορές. Ούτε ανακοινώσεις, όμως, υπήρξαν, ούτε κάποιο άλλο ‘’υποκατάστατο’’ βγήκε να πει αηδίες. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν κάποιοι νεαροί κύριοι που εγώ ‘δεν τους πάω’, δεν έχουν καμία σχέση με τους γονείς τους σε κανένα σημείο. Ανακοινώσεις εκ των υστέρων δε θα έβγαζε κανείς. Θυμάται κανείς το Θοδωρή Βαρδινογιάννη να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις»;

Όσο γιατί θεωρεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος γελοιότητες τα όσα γίνονται στον ΠΑΟ, πρόσθεσε: «Κάποιοι με ανακοινώσεις τους ή με νέα από τους κύκλους τους, λένε ότι ο Βγενόπουλος είναι ηθικός αυτουργός. Αυτός είπε να γίνουν ευπρεπείς μεταγραφές και διακινήσεις χρημάτων στην ομάδα, έτσι όμως ήρθε κι ο Σισέ κι ήρθε και το νταμπλ. Τέτοιες κινήσεις, τις οποίες κάποιοι τις κατηγορούν, κάνουν την ομάδα μεγάλη και με κύρος στην Ευρώπη, να τις χρεώσουμε και αυτές στο Βγενόπουλο τότε».

Για την παρουσία του Νικόλα Πατέρα στο ΔΣ, πρόσθεσε: «Ο κ.Πατέρας ήρθε ηρεμότατος και ξεκίνησε να μιλάει με φωτογραφίες εφημερίδων. Σε μια στιγμή γύρισε δεξιά του -που συμπτωματικά καθόταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος- και είπε: ‘’Μου έλεγαν συγχαρητήρια και μετά μου έλεγαν αυτά’’. Μετά είπε πως εάν κάποιος είχε κάποια παρατήρηση ήθελε να τον ακούσει. ‘’Εδώ μέσα όποιος έχει μια παρατήρηση να μου το πει’’ είπε… και δεν είπε κανείς τίποτα».

Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός είναι σε αυτή τη θέση, σχολίασε: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει αλλά σαν υστερόγραφο έστω, να προστεθεί τι λεφτά έβαλε ο κάθε μέτοχος. Να γραφτούνε αυτά τα πράγματα. Είναι παράκληση, στο τέλος του απολογισμού να δούμε τι χρήματα έχει βάλει ο καθένας».

Ενώ για το αν μπορεί να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τόνισε: «Δεν υπάρχουν αυτά που λέγονται για 10 και 15 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν όμως και δύο λόγοι που δεν έγιναν τα πράγματα όπως περιμέναμε. Ένας είναι ο φόβος των ζημιογόνων θυγατρικών. Εάν δεν υπήρχαν οι ζημιογόνες θυγατρικές και εάν ο κ.Γιάννης ζητούσε με άλλον τρόπο τον αριθμό των 15-20 εκατομμυρίων, τότε τα λεφτά θα είχαν μπει. Εμένα η εκτίμηση μου είναι πως εάν ο κ. Γιάννης δεν διατηρούσε τις ζημιογόνες θυγατρικές και έλεγε κύριοι ‘’βάλτε 20 εκατομμύρια θα είχαμε προχωρήσει και θα είχε τελειώσει η ιστορία. Έτσι όπως ξεκίνησε το ΔΣ όμως δεν θα μπουν λεφτά. Αυτή τη φορά δεν θα μαζευτούν γιατί δεν ήταν ευγενικός».

Για το αγωνιστικό κομμάτι, επισήμανε: «Εγώ θα έφτιαχνα μια πεντάδα από «NBA», με τον Αντωνιάδη, το Θανάση, τον Παύλο και τον Βεκρή. Θα έπαιρνα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα κινούμουν με άλλο τρόπο σχετικά με το γήπεδο. Έχω πλάνο στο μυαλό μου, αλλά θα προκαλέσω αν το πω και δε θέλω».

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, εξήγησε το γιατί ζήτησε να φανεί τι χρήματα έβαλε ο καθένας: «Πρέπει να γίνει διαχωρισμός των μετοχών από τις εταιρίες που έχουν οι μέτοχοι και δε φαίνεται ότι έχουν βάλει εκατομμύρια. Όσοι έβαλαν λεφτά, πρέπει να έχουν την αναγνώριση του κόσμου. Ο Ξυλάς, ο Ζολώτας, ο Βγενόπουλος, ο Βαρδινογιάννης, έβαλαν χρήματα. Δε μπορεί να λέγονται πράγματα για ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά τους».

Ενώ τέλος πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή που είναι αυτοί που έβαλαν λεφτά… είτε έμειναν περισσότερο ή λιγότερο. Πρέπει να έχουν την αναγνώριση του κόσμου. Δεν την είχαν όμως. Ας πούμε, δηλαδή, ότι ο μικρότερος μέτοχος είναι ο Γιάννης Ξυλάς… Ήρθε το παιδί ευγενικότατος και σε κάποια φάση είπε ‘’αντίο’’. Όπως και άλλοι. Δεν γίνεται όμως, ‘’καλώς έχει ό,τι πει ο Βαρδινογιάννης, αλλά κακώς έχει για τους άλλους. Κι εμένα μου προκαλεί εντύπωση, πως ο Βγενόπουλος δεν έχει διάθεση να επιτεθεί. Έφαγε τόνους λάσπης. Παντού , λάσπη. Στις εταιρείες που έχει και στις διαπραγματεύσεις που έκανε. Γιατί, φτάσαμε στο σημείο να είναι «ΟΚ» το ‘’αντίο’’ του Ξυλά για παράδειγμα και όχι του Βγενόπουλου;»



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved