«Σε υψηλό σημείο το επίπεδο»

«Σε υψηλό σημείο το επίπεδο»

Ο Βόσνιος άσος των Νεοσμυρνιωτών, σε συνέντευξη του στο «www.wind.com.gr», δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο.

Ακόμη παρουσιάστηκε ικανοποιημένος  από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ ισχυρίστηκε πως μετά τα φημισμένα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας, ακολουθεί το Ελληνικό.


Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Έντιν Τσότσαλιτς:

Έντιν, ποιες οι εντυπώσεις σου από την παρουσία σου στην Ελλάδα αλλά κι από την εικόνα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας; «Είμαι εδώ και 14 μήνες στη Ελλάδα και μπορώ να πως ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα. Προφανώς διότι δεν ήξερα πολλά πράγματα από τη ζωή εδώ πέραν από όσα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας πέραν από το χρονικό διάστημα των διακοπών. Η ζωή είναι εξαιρετική κι ο κόσμος πολύ φιλικός. Μου αρέσει αυτή η χώρα και θέλω να μείνω όσο περισσότερο γίνεται.

Σε ότι αφορά την ποιότητα του ποδοσφαίρου έχω σχηματίσει μια πολύ καλή άποψη έχοντας δει πολλά πράγματα στο χρονικό διάστημα που αγωνίζομαι με τη φανέλα του Πανιώνιου. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε υψηλό σημείο, όσο προφανώς δεν το περίμενα. Μετά τα σπουδαία και φημισμένα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας εκτιμώ πως ακολουθεί σε ποιότητα και ανταγωνιστικότητα το Ελληνικό και γι’ αυτό είμαι απόλυτος! Επίσης, είναι πολύ θετικές οι ενδείξεις για το μέλλον βλέποντας πως στο τελευταίο χρονικό διάστημα έρχονται καλοί παίκτες δημιουργώντας μια ακόμα καλύτερη εικόνα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης κι αυτό είναι κάτι ακόμα πιο αισιόδοξο..»

Πως βλέπεις το φινάλε του πρωταθλήματος όπου η ομάδα σου δίνει έναν δύσκολο αγώνα για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα;

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για εμάς όπως και για όλες τις ομάδες. Ο Πανιώνιος πέρασε δύσκολες στιγμές από το ξεκίνημα της χρονιάς όπου γίνονταν πράγματα που επηρέαζαν συνεχώς αρνητικά την ομάδα. Υπήρξε πίεση η οποία δεν μας άφηνε να δείξουμε ακόμη καλύτερα και πιο ουσιαστικά πράγματα στο γήπεδο.

Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα δείξαμε θετικά στοιχεία και αποφασιστικότητα ως ομάδα με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε την απαραίτητα αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία όπου ο Πανιώνιος μπορεί και θα αντέξει δείχνοντας το πόσο δυνατή και καλή ομάδα είναι. Ο Πανιώνιος θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό κι αυτή η σιγουριά δεν είναι μόνον δικιά μου καθώς ξέρουμε όλοι στην ομάδα μας τις ικανότητες που διαθέτουμε..»  

Που πιστεύεις πως υπερτερεί ο Πανιώνιος από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους στην παρούσα χρονική στιγμή;

« Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν ή μπορούν να φανούν μεγάλες διαφορές αφού έτσι κι αλλιώς το φετινό πρωτάθλημα μας έχει δείξει πως σε τέτοιο επίπεδο όλοι μπορούν να νικήσουν και όλοι μπορούν να χάσουν ανάλογα με τις επιδόσεις τους. Νιώθω πως είμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Όμως αυτά τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια θα είναι μια δοκιμασία για όλους.. Θεωρητικά εκτιμώ πως ο Πανιώνιος έχει ένα πιο βατό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Βέβαια θα δώσουμε δύο ματς εκτός έδρας αλλά όπως σας λέω αυτά είναι τόσο ισορροπημένα και θα εξαρτηθούν από το πόσο έτοιμοι φανούμε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μάθαμε όμως να ζούμε σχεδόν από την αρχή της σεζόν σε τέτοιες καταστάσεις και γι’ αυτό πιστεύω πως τώρα θα δείξουμε ανώτεροι από τους αντιπάλους μας για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ξεκινάμε από το πρώτο ματς την ερχόμενη Κυριακή στη Κέρκυρα με στόχο την καλή εμφάνιση που θα μας φέρει τη νίκη και κατόπιν συνεχίζουμε την προσπάθειά μας..» 

Ποιες οι περαιτέρω προσωπικές σου φιλοδοξίες ως παίκτης του Πανιωνίου;

« Όπως σας είπα μου αρέσει εδώ. Θα ήθελα να μείνω  όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Θα ήταν καλά για εμένα να μείνω ένα – δύο χρόνια αλλά αυτό καλό είναι να το σκεφτώ και να το δούμε μετά από το τέλος της χρονιάς. Τώρα προέχει ο στόχος του Πανιωνίου καθώς μιλάμε για μια ομάδα με ιστορία και μεγάλη δυναμική. ΘΕΛΩ να δω τον Πανιώνιο ακόμα πιο ψηλά, εκεί που πιστεύουμε όλοι πως του αξίζει. Με καλύτερη οργάνωση, ηρεμία και κατάλληλη ενίσχυση προκειμένου να βελτιωθεί η ομάδα και να μπορέσει ακόμα και την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 5αδα ή κάπου πολύ κοντά σ’ αυτή. Υπάρχουν οι βάσει γι’ αυτό.. Θα τα δούμε όλα αυτά στο μέλλον. Προς το παρών υπάρχουν αυτές οι τρεις αγωνιστικές όπου οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας..»



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved