Ευρωπαϊκη Λεωφόρος, μεγαλύτερη το 2015 (video +photos)

Ευρωπαϊκη Λεωφόρος, μεγαλύτερη το 2015 (video +photos)

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε το πλάνο ανακατασκευής της Λεωφόρου, το οποίο προβλέπει αυξηση χωρητικότητας αλλά και χρησιμοποίησή της απο την ομάδα ακόμα και στο Champions League.

Το κόστος των έργων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, όπως ξεκαθαρίστηκε, ενώ περιλαμβάνεται η αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουιτών, αλλά και τη δημιουργία δύο εξεδρών πάνω από την κεντρική. Μάλιστα τονίστηκε πως τα έργα αυτά θα τονώσουν και τη στατικότητα του γηπέδου. Τα έργα δεν θα... ξεπιστώσουν για πολύ τον Παναθηναϊκό, που αναμένεται να δώσει 4-5 ματς τη νέα σεζόν στο ΟΑΚΑ.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για το πώς θα είναι η νέα Λεωφόρος.  Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος σημείωσε: «Εκτιμούμε πως θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε το γήπεδο στους κανονισμούς της UEFA, τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους εργολάβους είναι ότι το έργο θα διαρκέσει 3-4 μήνες, θα χάσουμε περίπου 4-5 παιχνίδια και αυτά θα τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ.

Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί, δικαίως γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση. Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κάναμε κάποια έργα. Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο.

Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουιτών, κάτι που θα καλύψει γύρω-γύρω το κέλυφος του γηπέδου. Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πάνω από τις υφιστάμενες κεντρικές. Υπάρχουν τέσσερις κατασκευές στα πέταλα, κάνουμε κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο, θα χρησιμοποιείται και εκτός αγώνων. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα».

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν, που είναι ελαφρώς πιο ακριβά σε σχέση με τα φετινά. «Αποφασίσαμε από φέτος, αν και θέλαμε από πέρσι, να ακολουθήσουμε τις συνήθειες άλλων χωρών, ξεκινώντας τη διάθεση πριν το τέλος της σεζόν. Αν πουλάς κάτι για 3-4 μήνες είναι πιο εύκολο να πουλήσεις περισσότερο από ό,τι για μικρότερο διάστημα», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από αύριο το πρωί θα διατίθενται τα εισιτήρια. Τα οικονομικά μας έχουν βελτιωθεί, αλλά εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Το ποδοσφαιρικό πηγαίνει καλύτερα από το οικονομικό. Θα κάνουμε μία αύξηση τιμών 10% για τους κατόχους διαρκείας, που είναι μια λογική αύξηση με τα ευρωπαϊκά ματς. Για τους άλλους που δεν επέλεξαν να υποστηρίξουν τον Παναθηναϊκό, η αύξηση θα είναι 30%. Θα διαθέσουμε 10.000 διαρκείας κι ελπίζουμε να εξαντληθούν. Φέτος είχαμε 7.300, υποθέτω πως πλέον επειδή η ομάδα είναι καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, τα εισιτήρια πιστεύω πως θα εξαντληθούν».

Ανακοινώθηκαν και κάποιες λεπτομέρειες: Από 30/4 μέχρι 28/5 οι παλιοί κάτοχοι θα μπορούν να ανανεώσουν τη θέση τους. Μετά η θέση είναι ελεύθερη για όλους. Ο κάτοχος θα είναι και μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και θα έχει τα ίδια και περισσότερα προνόμια για να παίρνει ανταπόδοση. Οι τιμές στα κόρνερ είναι 340 ευρώ για παλαιούς κατόχους και 400 για νέους, στις μεγάλες περιοχές είναι 500 για τους παλαιούς και 600 για τους νέους, στη Θύρα 10 στο κέντρο για τους παλαιούς 940 και για τους νέους 1.100, ενώ στα επίσημα είναι 3.100 για τους παλαιούς και 3.900 για τους νέους. Υπάρχει και οικογενειακή κερκίδα.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν για νομικούς λόγους τα έργα, είπε: «Αισθανόμαστε αρκετή ασφάλεια και βεβαιότητα δεν θα σταματήσουν τα έργα. Είναι εντελώς μέσα στα πλαίσια του νόμου και θα βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. Η Διπλή Ανάπλαση ακουγόταν σχετικά καλή ιδέα, όταν πήγαμε στο Βοτανικό και είδαμε τα χάλια της περιοχής ήταν σαφές πως δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Σαν ΠΑΕ δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Όποιος κι αν είναι ο νέος δήμαρχος, θα πει ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο.

Δεδομένη θέση μας είναι ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού ανήκει στον Παναθηναϊκό κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επί της ουσίας. Ο κ. Καμίνης έχει βοηθήσει επί της ουσίας, αποδέχεται την πραγματικότητα, ακολουθεί πιστά τους νόμους και δεν είναι καλός στη δημαγωγία. Δεν νομίζουμε να έχουμε προβλήματα, όποιος κι αν βγει. Η ΠΑΕ πρέπει να έχει καλές σχέσεις με το Δήμο. Η σχέση μας θα είναι συνεργασίας κι όχι αντιπαράθεσης».

Για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, τόνισε: «Στον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο, ίσως πέρα από κάποιες μικροαλλαγές εσωτερικά. Το έργο θα γίνει σε δύο στάδια. Στο πρώτο με τις πιο βαριές κατασκευές θα πρέπει να φύγουμε από τη Λεωφόρο. Θα γίνει το Δεκέμβριο και το αργότερο το Φεβρουάριο θα μπορούμε να γυρίσουμε στη Λεωφόρο. Ίσως να υπάρξει άλλη απόφαση με ποδοσφαιρικά κριτήρια, γιατί προτεραιότητά μας είναι το αγωνιστικό τμήμα. Προτεραιότητα είναι να κερδίζει ο Παναθηναϊκός κι όχι να έχουμε περισσότερες θέσεις στο γήπεδο».

Για το κόστος και το πώς θα καλυφθεί, ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Η Περιφέρεια έχει ανακοινώσει έναν αριθμό έργων για πολλές ομάδες και την επένδυση αρκετών χρημάτων. Θα φτάσουν τα χρήματα. Ήδη υπάρχουν τα χρήματα και είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό. Αν χρειαστεί να προστεθούν κάποια χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα από την ΠΑΕ να συμβάλει».

Αναφορικά με την αξιοποίηση του κλειστού, είπε: «Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Είμαστε της άποψης πως έχουμε ιδιοκτησία στη Λεωφόρο και είναι δύσκολο ο Τάφος του Ινδού να πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι κανονικό γήπεδο. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε ωραίες εγκαταστάσεις για να παίζει εκεί η ομάδα μπάσκετ των γυναικών, οι ομάδες βόλεϊ, αλλά και για να κάνουμε εκδηλώσεις. Τον αγαπάμε τον Τάφο του Ινδού, αλλά έχει τα θέματά του».

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε και για αγωνιστικά θέματα, τονίζοντας πως δεν θα αλλάξει το πετυχημένο φετινό μοντέλο: «Το μοντέλο που ακολουθήσαμε και δουλεύει, θα ακολουθήσουμε και φέτος. Να στηριχτούμε σε νέους παίκτες και να προχωρήσουμε έτσι. Θεωρούμε ότι πολλοί από τους ξένους που έρχονται έχουν περιορισμένο κίνητρο, γιατί δεν έχουμε το καλύτερο ή πιο πλούσιο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Αν αλλάξουμε μοντέλο, θα χάσουμε. Οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες κι εκεί που χρειάζονται. Θα είναι πολύ λιγότερες από πέρσι, γιατί πρέπει να ανταμειφθούν οι παίκτες μας. Έχουν ήδη ανέβει άλλοι εννιά παίκτες και προτιμάμε να πάρουν ευκαιρίες αυτοί».

Για το αν θεωρεί πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στην προσπάθεια για εγγραφή μελών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, τόνισε: «Μετά την παταγώδη αποτυχία που είχα στις προβλέψεις μου, δεν θέλω να ρισκάρω. Σίγουρα πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρσι, γιατί όλοι μας νιώθουμε καλύτερα με την ομάδα».

Σε ερώτηση για τα έργα στο προπονητικό κέντρο και την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη Λεωφόρο, είπε: «Τα έργα στο Κορωπί θα αρχίσουν μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Θα φτιάξουμε τουλάχιστον άλλα 2-3 γήπεδα, συν κάποια άλλα μικρότερα. Αυτή τη στιγμή να έχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη Λεωφόρο είναι οικονομικά ανέφικτο. Εγώ δεν θέλω να γκρεμίσουμε τη Λεωφόρο, γιατί αν τη γκρεμίσουμε κινδυνεύουμε. Έχουμε, πάντως, ήδη κάνει συζητήσεις για το πώς μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις 21.000 η Λεωφόρος. Για την ώρα πάντως έχουμε εξαντλήσει τα όρια του νόμου. Θα πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις. Το σχέδιο της ΠΑΝ.ΚΙ είναι πολύ καλό, αλλά χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη. Η πολιτική και η οικονομία είναι απρόβλεπτες, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από το να πούμε ότι ξεκινάμε να σχεδιάσουμε κάτι ιδανικά».

Τέλος, ο υπεύθυνος για τα έργα στη Λεωφόρο, Γιάννης Παναγιωτίδης, σημείωσε: «Η σκέψη του κ. Αλαφούζου ήταν εξ αρχής να επιστρέψουμε στη φυσική μας έδρα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν ήταν σε καλή κατάσταση το γήπεδο και από νομικής άποψης δεν ήταν τότε εφικτό. Βγήκαν κάποιες άδειες και τον Ιούνιο του 2013 έγινε εφικτό να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της έδρα με τα γνωστά αποτελέσματα. Υπολογίζουμε από σήμερα που μιλάμε να κρατήσει αυτή η σταδιακή επέμβαση 8-10 μήνες. Θα γίνει αύξηση χωρητικότητας, προσθήκη σουιτών, όψης περιμετρικά του γηπέδου, στέγαστρα και την προσθήκη εστιατορίου. Θα προστεθούν δύο κερκίδες, μία από τη Θύρα 1 μέχρι τη Θύρα 5 και μία από τη Θύρα 8 μέχρι τη Θύρα 12. Θα κάνουμε κάποιες τριώροφες κατασκευές σαν σουίτες για καλή θέα στο γήπεδο. Πάνω από τη Θύρα 7 θα είναι το εστιατόριο και κάποιο μουσείο του Παναθηναϊκού που θα λειτουργεί και εκτός γηπέδου με ανεξάρτητη είσοδο. Το εστιατόριο θα χρησιμοποιείται και για συνεντεύξεις Τύπου. Θα γίνουν και αλλαγές εσωτερικά του γηπέδου».

Δείτε τη συνέντευξη και την παρουσίαση του γηπέδου:

Ευρωπαϊκη Λεωφόρος, μεγαλύτερη το 2015 (video +photos)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved