Μετάθεση των εξελίξεων

Μετάθεση των εξελίξεων

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της ομάδας.

Κι αυτό γιατί δεν πάρθηκε καμία ουσιαστική απόφαση στο ΔΣ που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (29/03), παρά μόνο έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ η οποία και θα συζητηθεί σε 15 μέρες από τώρα όταν και θα συνεδριάσουν και πάλι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των «πρασίνων».

Πέρα από τις όποιες διαφωνίες έχουν οι μέτοχοι του «τριφυλλιού», στη συζήτηση που είχαν και κράτησε για περισσότερες από δυόμιση ώρες, έγινε προσπάθεια για να βρεθεί λύση έτσι ώστε η ΠΑΕ να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Μετά την ανάλυση, από πλευράς Δημήτρη Γόντικα, των στοιχείων που αφορούσαν στη φετινή χρήση έγινε η πρόταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αναγκαία για να κατατεθούν προτάσεις αναφορικά με την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Δημήτρης Γόντικας, για να μπορέσει η διοικούσα επιτροπή αλλά και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, να καταθέσει προτάσεις που θα αφορούν σε μεταγραφές, περικοπές, πωλήσεις και γενικά στον αγωνιστικό σχεδιασμό θα πρέπει να υπάρχει σαφής γνώση των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας. Η λογική λέει ότι θα προχωρήσουν οι «πράσινοι» στην ΑΜΚ των 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο από εκεί και μετά το ζήτημα είναι το ποιες θα είναι οι μετοχικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φαίνεται να εμμένει στην απόφασή του να συμμετάσχει με το 30% που θέλει να διατηρήσει και δεν είναι σαφές το τι μπορεί να γίνει με το 25% που θα μείνει χωρίς κάτοχο. Υπάρχει το σενάριο να «μοιραστεί» το ποσοστό αυτό στους άλλους μετόχους που ενδεχομένως θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό τους.

Ένας από αυτούς φέρεται να είναι ο Αδαμάντιος Πολέμης, ενώ θα μείνει «ορφανό» και το ποσοστό του Γιάννη Ξυλά που δήλωσε ότι αποχωρεί, ενώ δε μπορεί κανείς να μην υπολογίζει στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο που δεν αρνήθηκαν ούτε την συμμετοχή τους στην αύξηση, ούτε την πιο ενεργή τους ανάμιξη στην ΠΑΕ, αρκεί ωστόσο να υπάρξει ξεκαθάρισμα στο χώρο του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τον απόντα Ανδρέα Βγενόπουλο, από την πλευρά του τηρείται «σιγή ασυρμάτου» τόσο για τις κατηγορίες του Γιάννη Βαρδινογιάννη όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το μόνο που υποστηρίζει ο εκ των μετόχων του «τριφυλλιού», είναι ότι θα συναινέσει με τις αποφάσεις του ΔΣ και θα συμμετάσχει στις ΑΜΚ με το ποσοστό που του αναλογεί, κάτι που δεσμεύτηκε να κάνει και ο Νικόλας Πατέρας.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις δεν… «έτρεξαν», όπως πολλοί θα περίμεναν. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο επόμενο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερο στην Γενική Συνέλευση που αναμένεται να οριστεί εκτάκτως στις 29 Απριλίου για να εγκριθεί μέσω αυτής η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δείχνουν ότι θα αποφασίσουν να κάνουν οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού».



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved