Οι διάλογοι του Δ.Σ.

Οι διάλογοι του Δ.Σ.

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με λίγες στιγμές έντασης, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε αναπτυχθεί φημολογία, περί πολεμικού κλίματος.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Ένταση Τζίγγερ - Μαυροκουκουλάκη

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Γόντικα να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων στο διάστημα της διοικούσας επιτροπής.

ΓΟΝTΙΚΑΣ: “Οι ανάγκες μας είναι μεγάλες, αλλά εάν μπουν 15 εκατ. ευρώ στα ταμεία μας και με εξορθολογισμό βεβαίως του ποδοσφαιρικού τμήματος, πιστεύω ότι μπορεί να βγει η χρονιά. Πρέπει επίσης να πω ότι καταφέραμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Βύντρα, κατόπιν απόφασης της διοικούσας επιτροπής, που πάρθηκε με πλειοψηφία 3-1, με τον κ. Πολέμη να μειοψηφεί".

ΠΟΛΕΜΗΣ: “Κατ' αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο Βύντρα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, διότι πρόκειται για εξαίρετο χαρακτήρα και ταυτόχρονα για παίκτη που δύσκολα θα καλύπταμε το κενό του. Η διαφωνία μου αφορούσε στο εξής: όταν χρειαζόμαστε 7 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο και δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το μπάτζετ μας και τι χρήματα θα έχουμε, πώς να δώσουμε πάνω από 1 εκατ. ευρώ για ένα συμβόλαιο; Πιστεύω ότι πρώτα έπρεπε να δούμε τι λεφτά θα έχουμε και μετά να διπαραγματευτούμε για την ανανέωση ενός παίκτη μας".

ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: “Εγώ θα ήθελα να πω στο Δημήτρη (σ.σ. Γόντικα) ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως τώρα, είναι ικανός και το ξέρουμε. Πιστεύω όμως ότι θα ήταν προτιμότερο να δημιουργηθεί μία νέα τεχνική επιτροπή από παλαίμαχους παίκτες που διαθέτουμε στο Δ.Σ. Εχουμε τον Δομάζο, τον Αντωνιάδη, να τους αξιοποιήσουμε. Εσύ προέρχεσαι από το βόλεϊ (!), δεν έχεις ακόμα και την κατάλληλη εμπειρία”. (σ.σ. Στη ψηφορορία που έγινε για την ανανέωση της παραμονής του Γόντικα στην ομάδα, ο μοναδικός που μειοψήφισε ήταν ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης).

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Και εσύ ποιος είσαι που θα πεις τι θα γίνει; Είσαι μέτοχος; Ο “δικηγόρος” του Βγενόπουλου είσαι, ο οποίος δεν βρίσκεται εδώ και είναι αυτός που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Είναι... εξαφανισμένος και “κατάφερε” να αποτύχει η πολυμετοχικότητα”.

ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: “Εγώ είμαι καπετάνιος. Εγώ ήμουν στα τάνκερ, δεν είμαι χθεσινός και ρώτησε το θείο σου να σου πει”.

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Καλά-καλά, εντάξει. Αυτό που συζητάμε όμως είναι δικό μας θέμα”.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: “Κύριε Βαρδινογιάννη η πολυμετοχικότητα δεν απέτυχε. Πήραμε ένα πρωτάθλημα στα δύο χρόνια και ένα κύπελλο. Εσείς με ένα πρωτάθλημα στα 14 χρόνια, τί μας λέτε ακριβώς; Με μας γύρισε ο κόσμος, εσείς παίζατε με κάτι λίγους".

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Δηλαδή από την πρώτη χρονιά που μπήκαν τόσα χρήματα και δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα είστε ευχαριστημένοι; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι όλος ο θόρυβος το 2008 έγινε επειδή δεν παίρναμε το πρωτάθλημα, όχι για το Τσάμπιονς Λιγκ...".

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: “Την πρώτη χρόνια ήταν διαφορετικά. Υπήρχε ακόμα "παράγκα" και δεν ήταν εύκολο. Σας παρακαλώ πολύ, όμως, όλους. Δεν γίνεται να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Η πρόταση για την τεχνική επιτροπή να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο”.

ΜΗΤΣΟΥ: "Εμείς δηλαδή δεν είχαμε "πόλεμο" ή δεν είχαμε "παράγκα"; Πήραμε το νταμπλ το 2004 κόντρα σε όλα και το 2008 όλοι ξέρετε ότι η ομάδα δεχόταν "πόλεμο".

ΔΟΜΑΖΟΣ: “Εγώ συμφωνώ με τον Μάνο, να είμαστε οι δύο παλαίμαχοι, εγώ και ο Αντώνης και ένας από τη διοικούσα επιτροπή. Εσύ Γιάννη δεν ξέρεις από μπάλα. Γιατί μιλάς;”.

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Σέβομαι την ηλικία σου γιατί θα έλεγα πολλά”...

Στη συνέχεια έγινε αναφορά για την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων και κατέληξε η συζήτηση στος πως φθάσαμε εδώ.

ΠΑΤΕΡΑΣ: "Στα δύο χρόνια πήραμε το νταμπλ, αποκτήσαμε παίκτες αξίας. Σίγουρα έκανα και λάθη. Αλλά τα λεφτά πήγαν στην ενίσχυση της ομάδας. Σας είπα μπορώ να δεχτώ ότι έκανα λάθη και έκανα. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα ότι τα έκανα από δόλο. Ποτέ δεν έκανα κάτι με δόλο! Πάντα κοιτούσα το καλό της ομάδας. Οι μεταγραφές, το ξέρετε όλοι, ότι είναι “λαχεία”. Δείτε εδώ, σας έφερα κάποια πρωτοσέλιδα (σ.σ. περίπου 20 των δύο εφημερίδων που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό). Δείτε πως έγραφαν καλά λόγια για τους παίκτες που φέραμε και τώρα με κατηγορούν ότι άφησα την ομάδα "γυμνή". Εγώ προσπαθούσα, εκτός των άλλων, να κάνω τον εξισορροπιστή. Ο ένας μου έλεγε “ξόδευε” και ο άλλος “μην ανοίγεσαι”. Και εγώ έπρεπε να ενισχύσω την ομάδα και να ισορροπίσω».

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2009. Γιατί ενώ είχαμε πει ότι θα δώσουμε 15 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και να μην αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα, αυτό δεν έγινε. Ο προϋπολιγισμός διπλασιάστηκε και έτσι βγήκαμε στο πρόβλημα. Φέτος λήγουν 6 συμβόλαια παικτών και στον επόμενο χρόνο 16 και δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί υπεραξίες ποδοσφαιρικές. Και έτσι είναι δύσκολο να γίνει προγραμματισμός για το μέλλον και για ομάδα υψηλού επιπέδου. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει μόνο ο Νίκος για την κατάσταση την οικονομική, άλλος είναι ο βασικός υπεύθυνος”.

ΠΑΤΕΡΑΣ: “Γιάννη για να είμαστε σωστοί, δεν ήταν μόνο ο Βγενόπουλος που μου έλεγε να ξοδέψουμε πολλά για μεταγραφές. Το ίδιο δεν έλεγε και ο Θανάσης, να πάρουμε παιχταράδες; Μόνο εσύ έλεγες να πάμε πιο “σφιχτά”, με σύνεση”.

Οσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο, ειπώθηκαν τα εξής:

ΠΟΛΕΜΗΣ: “Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το ταμειακό έλλειμα στην ομάδα, η αύξηση θα πρέπει να είναι 25 εκατ. ευρώ. Και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να μπούμε με το ποσοστό που έχουμε, ή αν κάποιος δεν θέλει να αυξήσει το ποσοστό του, να μπουν τα χρήματα μέσω χορηγίας. Εγώ είμαι διατεθειμένος να μπω με το ποσοστό μου και να βοηθήσουμε την ομάδα σε μία δύσκολη οικονικά περίοδο. Ακόμα και 15 εκατ. ευρώ να μπουν, το σωστό είναι να γίνει αναλογικά. Για τη χορηγία το συζητάμε, να δούμε τι μας συμφέρει γιατί υπάρχει και φορολόγιση νομίζω”.

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Αυτό είναι υπεκφυγή. Επί της ουσίας λέτε να γυρίσουμε στο μοντέλο των περασμένων χρόνων που βλέπετε που μας έχει φέρει..Ας βάλει ο καθένας τα λεφτά που θέλει. Μην σας νοιάζει τι θα κάνω εγώ. Ας βάλουν όλοι οι μέτοχοι το ποσοστό τους και θα δούμε τι θα γίνει. Η πρότασή μου είναι να μην ασχολείστε με τα ποσοστά. Εγώ είμαι μεγαλομέτοχος, βάλτε όλοι, ο καθένας ξεχωριστά, με συγκεκριμένο νούμερα όσα θέλετε και εγώ μετά θα σας πω πόσα θα βάλω, διότι ακόμα και με 30% το μεγαλύτερο ποσοστό εγώ θα το έχω. Εγώ νομίζω ότι το μέλλον θα είναι "μαύρο" εάν δεν μπουν χρήματα και μοιάζει δεδομένο ότι θα χρειαστεί να πουληθούν και παίκτες".

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Ναι Γιάννη, απλά μη γίνει ο Παναθηναϊκός... Παναθηναϊκάκι. Εγώ καταλαβαίνω τον Γιάννη και την πρόθεσή του. Και πρέπει ό,τι θέλει ο καθένας να δώσει για να δούμε που βρισκόμαστε. Γιατί να βάλουμε όρους στο ποιος θα βάλει, ποιος όχι και πόσα; Ας βάλει ο καθένας ό,τι νομίζει και όσα θέλει. Θα ήμουν σύμφωνος σε άλλη περίσταση, αλλά τώρα καταλαβαίνω τον Γιάννη απόλυτα”.

ΠΑΤΕΡΑΣ: "Εγώ απλά να σας πω ότι ο Ζολώτας δεν νομίζω ότι θα βάλει λεφτά".

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: “Μπουρούμε να μελετήσουμε την πρόταση για χορηγία και τα ποσά που έχουν ειπωθεί και να τα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο επόμενο Δ.Σ. σε δύο εβδομάδες από σήμερα”.

ΞΥΛΑΣ: “Εγώ θέλω να σας ενημερώσω -και εχώ εδώ μία επιστολή- ότι δεν πρόκειται να βάλω ξανά χρήματα και να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό και το θέμα είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν με εκφράζει έτσι “βρώμικο” που είναι. Πριν από τρία χρόνια είχαμε το όραμά μας για να ενωθεί ο Παναθηναϊκός που ήταν “κομμένος” στα δύο και διχασμένος και να “καθαρίσει” η “παράγκα”. Ενώ έγιναν θετικά πράγματα τώρα ήμαστε στο μηδέν πάλι, χωρισμένοι και διχασμένοι σε ακόμα περισσότερα “κομμάτια”, με νέα “παράγκα”. Εμείς φταίμε για αυτό, γιατί όταν διαλύσαμε εμείς έγιναν όλα αυτά. Ολο αυτό το σκηνικό εμένα δεν με εκφράζει”.



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved