Παναθηναϊκός: Το «αφεντικό» των play offs (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Το «αφεντικό» των play offs (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός κάθε φορά που αγωνίζεται στα play offs εξασφαλίζει το προνομιούχο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και το Onsports θυμίζει την «πράσινη» υπεροχή στον θεσμό.

Τέσσερις φορές έχει πάρει μέρος στα play off της Super League ο Παναθηναϊκός και σε όλες έχει καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στο μίνι-πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας το προνομιούχο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League! Οι «πράσινοι» είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως δεν μπήκαν όλες τις φορές με βαθμολογικό πλεονέκτημα στο μίνι-πρωτάθλημα, αλλά κατάφεραν να τελειώσουν πρώτοι τη διαδικασία και τις τέσσερις, έτσι ώστε να κουνήσουν… σεντόνι.

Μπήκε δεύτερος την πρώτη φορά!

Σεζόν 2007-2008 και ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με τη γνωστή υπόθεση Βάλνερ, έχοντας 70 βαθμούς έναντι 68 της δεύτερης ΑΕΚ και 66 του τρίτου Παναθηναϊκού. «Κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι», ετοιμάζονταν να... κονταροχτυπηθούν στον νέο θεσμό της Σούπερ Λίγκας, που ήταν τα πλέι οφ για να εξασφαλιστεί η έξοδος στο Champions League και να οριστικοποιηθούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με βάση τη βαθμολογία και τους κανονισμούς του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μπήκε στη διαδικασία με 8 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 7 και ακολούθησαν ο Άρης με 2 και ο Πανιώνιος χωρίς βαθμό.

Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκό στα play off ξεκίνησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου το 1-1 με τον Άρη σε συνδυασμό με την άνετη νίκη της ΑΕΚ, περιέπλεκε τα πράγματα. Ωστόσο, τη δεύτερη αγωνιστική το 4-1 επί της Ένωσης στη Λεωφόρο έφερε το «τριφύλλι» σε θέση ισχύος, καθώς μείωσε τη διαφορά από την Ένωση στον έναν βαθμό κι έδειξε την ανωτερότητά του από το ξεκίνημα. Ακολούθησαν άλλες τρεις νίκες για τον Παναθηναϊκό και μια ισοπαλία, με την ομάδα να τερματίζει στην πρώτη θέση έχοντας 21 βαθμούς, αφήνοντας στους 16 την ΑΕΚ, στους 7 τον Άρη και στους 5 τον Πανιώνιο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε ξανά στο Champions League μετά από μια σεζόν απουσίας!

Πολυμετοχικό «σεντόνι»

Η περίοδος αυτή, άρχισε για τον Παναθηναϊκό με τους καλύτερους οιωνούς. Η «γκρίνια» για τη διοίκηση σταμάτησε με την έλευση της πολυμετοχικότητας, εκατομμύρια δαπανήθηκαν για μεταγραφές και στους «πράσινους» ήρθαν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τα πράγματα, ωστόσο, στα αγωνιστικά, δεν πήγαν όπως τα σχεδίασαν στο «τριφύλλι», καθώς η ομάδα του Τεν Κάτε τερμάτισε 3η με 61 βαθμούς, δυο πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και δέκα πίσω από τον Ολυμπιακό που πήρε τον τίτλο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός μπήκε στα play off με 2 βαθμούς, έναντι των 3 του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ επίσης συμμετείχε έχοντας 1 βαθμό και η Λάρισα χωρίς βαθμό.

Το όποιο πλεονέκτημα είχε ο ΠΑΟΚ σε εκείνη τη διαδικασία, εξανεμίστηκε στην πρεμιέρα της Τούμπας! Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο «διπλό» με γκολάρα του Καραγκούνη και «καβάλησε» τους Θεσσαλονικείς από την 1η αγωνιστική! Ακολούθησαν άλλες τέσσερις νίκες για τον Παναθηναϊκό, αλλά και μια ισοπαλία, με το «τριφύλλι» να τερματίζει πρώτο έχοντας 18 βαθμούς έναντι 12 της δεύτερης ΑΕΚ και 0 του τρίτου ΠΑΟΚ. Η Λάρισα κατάφερε να πάρει μόλις έναν βαθμό, ενώ οι «πράσινοι» σε 12 ματς πλέι-οφ σε δυο σεζόν δεν είχαν γνωρίσει ακόμα την ήττα, εξασφαλίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία τους στα προκριματικά του Champions League.

Μετά το νταμπλ ξανά play off

Η σεζόν 2009-2010 ήταν η πρώτη από καταβολής των Play off στην οποία δεν συμμετείχε σε αυτά ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» κατέκτησε το νταμπλ εκείνης της περιόδου, έδειξε πως επιστρέφει για τα καλά, αλλά την αμέσως επόμενη περίοδο (2010-2011) δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες του. Έτσι, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 60 βαθμούς έναντι των 73 του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ήταν η πρώτη φορά που μπήκε με πλεονέκτημα στα Play off. Η ΑΕΚ των 50 βαθμών πήρε 1 βαθμό, με το «τριφύλλι» να έχει 3, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου ακολούθησαν χωρίς βαθμό στην τελική τετράδα για το… σεντόνι.

Μάλιστα, στην πρεμιέρα αυτού του μίνι-πρωταθλήματος ήρθε κι η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στα play – off. Το 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έφερνε τους Θεσσαλονικείς ισόβαθμους με το «τριφύλλι», ενώ η ΑΕΚ πέρασε πρώτη με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου. Τη δεύτερη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φαινόταν το μεγάλο φαβορί με το διπλό στον Βόλο και την ισοπαλία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (1-1) στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση στην 3η αγωνιστική να παίρνει «κεφάλι» με τη νίκη της επί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και την ήττα του «τριφυλλιού» στον Βόλο. Εκεί, ξεκίνησε κι η αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό που έκανε τρεις σερί νίκες, για να τερματίσει τελικά πρώτος με 13 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ με 12 και τρίτη την ΑΕΚ με 8 ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε με 6. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά στα προκριματικά του Champions League, για μια ακόμα φορά ενώ την προηγούμενη είχε αγωνιστεί ως πρωταθλητής στους ομίλους…

Εν μέσω… κρίσης στα αστέρια

Η περίοδος 2011-2012 άρχισε με ιδιαίτερη αμφισβήτηση για τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση ήταν… ανύπαρκτη στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς, ο Σισέ που ήταν σημείο αναφοράς είχε αποχωρήσει και το «τριφύλλι» στηρίχθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον Σεμπάστιαν Λέτο για να καταφέρει κάτι καλό. Ως τα μέσα της σεζόν φαινόταν πως μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα και τον τίτλο, τον οποίο όμως έχασε με καταστροφικό τρόπο. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος με 66 βαθμούς έναντι 73 του πρωταθλητή Ολυμπιακού, με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο να ισοβαθμούν στους 50 και την ΑΕΚ να έπεται με 48. Έτσι, το «τριφύλλι» μπήκε στα play off με 4 βαθμούς, ενώ οι τρεις αντίπαλοί του δεν είχαν κανέναν.

Στο «τριφύλλι» το προβάδισμα αυτό αποδείχθηκε ευεργετικό, αφού δεν του κόστισαν ούτε η ισοπαλία της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο, ούτε η ήττα από την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δεν του κόστισαν ούτε με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Τούμπα, που έφερνε τον ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς κι άφηνε τον Παναθηναϊκό στους 5! Στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον ΠΑΟΚ και προσπέρασαν ξανά τους Θεσσαλονικείς, νίκησαν και στο Περιστέρι αλλά και την τελευταία αγωνιστική την Ένωση, φτάνοντας εν τέλει στους 14 βαθμούς, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στους 9, τον Ατρόμητο στους 8 και τον ΠΑΟΚ στους 7. Για μια ακόμα φορά, ο Παναθηναϊκός ήταν το «αφεντικό» των play off και κέρδισε την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League, ασχέτως αν δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους στο ξεκίνημα της περσινής καταστροφικής σεζόν.

Μπορεί ξανά Champions League

Φέτος, στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ομάδα έχει στηριχθεί σε υγιείς, στέρεες και κυρίως ποδοσφαιρικές βάσεις, έχει αποδείξει δεδομένα πως διαθέτει τα προσόντα για να πάρει την πρώτη θέση στα play off και άπαντες στο «τριφύλλι» το πιστεύουν και το περιμένουν. Οι «πράσινοι» θα έχουν σύμμαχο την παράδοση, η οποία είναι υπέρ τους σε τεράστιο βαθμό, αλλά και τον κόσμο τους που φέτος δίνει ρεσιτάλ σε κάθε αγώνα της ομάδας στην οποία επιτρέπεται η παρουσία του στις εξέδρες. Πως λοιπόν να μην περιμένει ξανά να δει το σεντόνι στο κέντρο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός;

Βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία του Παναθηναϊκού στα play offs τα προηγούμενα χρόνια...

Παναθηναϊκός: Το «αφεντικό» των play offs (photos+videos)



ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved