Ολυμπιακός: Αρχίζει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά

Ολυμπιακός: Αρχίζει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά

Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο μετά και την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων για τη φετινή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον επεισοδιακό επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης (16/4), ωστόσο, άπαντες στους Πειραιώτες καλούνται να αφήσουν πίσω τους, αγωνιστικά τουλάχιστον, τον αποκλεισμό και να στραφούν στον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στόχος των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας, προκειμένου να συνεχίσουν τον… δρόμο που ακολούθησαν την φετινή περίοδο στην Ευρώπη και να κάνουν ακόμα ένα… βήμα παραπάνω στο Champions League, με μία ακόμα παρουσία στις καλύτερες 16 ομάδες της ηπείρου και σε περίπτωση που είναι στο… χέρι τους να προκριθούν στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι στόχοι εντός των τειχών… αλλάζουν, μια και μεγάλος στόχος παραμένει ένα ακόμα πρωτάθλημα, το πέμπτο συνεχόμενο στην θητεία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και την επιστροφή στις κατακτήσεις των νταμπλ.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο ενόψει της νέας σεζόν είναι το μέλλον του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία. Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, το οποίο ανανεώνεται αυτόματα στα τέλη Μαΐου, σε περίπτωση που μία από τις δύο πλευρές δεν εκφράσει την επιθυμία να τερματιστεί η συνεργασία, καταβάλλοντας επίσης ένα σημαντικό ποσό που αναλογεί στην ρήτρα που υπάρχει στην συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Πειραιά, αν και ουδέποτε έκρυψε πως θα ήθελε να αναλάβει την ομάδα της καρδιάς του, την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό, μια και η «Βασίλισσα» συνεχίζει με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της.

Ο Μίτσελ έχει κερδίσει πόντους από την φετινή του παρουσία στους Πρωταθλητές Ελλάδας στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως, η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία παιχνίδια, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Κύπελλο Ελλάδας ίσως αφήνει ένα… παράθυρο αλλαγής στην τεχνική ηγεσία.

Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή, οι πιθανότητες για να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό είναι περισσότερες, σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Από την στιγμή που… λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, άμεσα θα τεθεί επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί – τουλάχιστον – για την απόκτηση 8 ποδοσφαιριστών, αριθμός που μπορεί να αλλάξει άμεσα, σε περίπτωση που «σκάσει» πρόταση και πωληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής που λογίζεται και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μια και η φετινή παρουσία των Πειραιωτών στο Champions League, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του εξωτερικού για τους «ερυθρόλευκους».

Όσον αφορά στις οκτώ μεταγραφές που θεωρούνται δεδομένες, δύο είναι για την αμυντική γραμμή των Πρωταθλητών Ελλάδας, τρεις για τον χώρο του κέντρου, κυρίως στον άξονα και τρεις με τέσσερις για την επίθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρόκειται μόνο για φορ, αλλά και για ποδοσφαιριστές στα άκρα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο είναι αυτό των δανεικών και όχι μόνο των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται φέτος σε άλλους συλλόγους, αλλά και σε αυτούς που έπαιξαν ως… δάνεια στους Πρωταθλητές Ελλάδας από συλλόγους του εξωτερικού και κατά πόσο βρίσκονται στα πλάνα του Μίτσελ για τη νέα σεζόν.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved