Θεοδωρίδης: «Ρωμαϊκή αρένα η Τούμπα»

Θεοδωρίδης: «Ρωμαϊκή αρένα η Τούμπα»

Για πρωτοφανή τρομοκρατία στο γήπεδο της Τούμπας έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως δεν έχει ξαναζήσει τέτοια γεγονότα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φως», ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού επισήμανε πως σκέφτηκαν την ιστορία του συλλόγου και δεν πήραν την ομάδα να φύγουν, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τον Μάνταλο.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Θεοδωρίδη:
 
Από πού να ξεκινήσουμε δεν ξέρω. Πριν αρχίσω να σας ρωτάω, πείτε μου αυτά που σας έρχονται στο μυαλό πρώτα και δεν πρέπει να ξεχάσουμε.  

«Αυτό που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι η στάση των ΜΑΤ εκεί, αν και δεν αντιπαθώ την αστυνομία. ΜΑΤ χτύπησαν παίκτες μας και φροντιστές. Ο δε διαιτητής από τη στιγμή που μπήκε ο Σαββίδης μέσα στο γήπεδο με δέκα μπράβους και ΠΑΟΚτσήδες δίπλα του, κατάπιε τη σφυρίχτρα! Τέτοια τρομοκρατία δεν έχω ξαναζήσει ποτέ και είμαι 60 χρόνια μέσα στα γήπεδα».

Ήταν τρομερή η φωνή που βγάλατε πριν αρχίσει το ματς.

«Και δίπλα μου να είναι όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες, να με έχουν βάλει στόχο και να μου πετάνε βεγγαλικά… Αλλά σκέφτηκα μέσα μου «άντε γ……ε, εγώ θα σας πω αυτά που θέλω για τον Ολυμπιακό και δεν σας υπολογίζω». Το πρωί υποτίθεται ότι κάναμε συγκέντρωση με την ΕΠΟ, την αστυνομία τις αρμόδιες αρχές και τους λέω: «Έχω πληροφορίες ότι οι κύριοι αυτοί έχουν πάρει 7.000 φωτοβολίδες και πάνε να κάψουν τη Ρώμη. Κανονίστε μη στριμώξουν τον Ολυμπιακό μέσα εκεί και μας κάψουν. Μην τα περάσουν όλα μέσα στο γήπεδο». Επρόκειτο για αρένα ρωμαϊκών χρόνων. Μια αρένα ρωμαϊκή και πολύ καλά μελετημένη και στημένη από ημέρες».

Τι πετάγανε;

«Άπειρες φωτοβολίδες, αναπτήρες τεράστιους. Δεν ξέρω που τους βρήκαν τόσο μεγάλους αναπτήρες… βέργες, μπουκάλια με νερό, ρολά με ξυραφάκια, μπανάνες ρατσιστικές και τα εκτόξευαν όλα αυτά 40.000 άνθρωποι. Υπεράριθμη η Τούμπα εναντίον 40 ανθρώπων. Τόσο νταήδες και τόσο άντρες είναι. Τους είχα πει «άμα βάλουμε γκολ στο τέλος θα μας σκοτώσετε εκεί μέσα». Όπως είδατε γίναμε έρμαιο χιλιάδων αγρίων μιας πρωτοφανούς ατμόσφαιρας και μιας σειράς αθλητικών παρανομιών από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς».

Πείτε μου για τον διαιτητή.

«Οι διαιτητές δέχονταν τρομακτική πίεση από όλους. Ο μίσος ΠΑΟΚ ήταν έξω από την πόρτα των διαιτητών. Και βρίζανε τον Ολυμπιακό. Πώς να διαιτητεύσουν σε αυτή τη ζούγκλα. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι επιεικής. Φάγαμε τόσες φωτοβολίες που ο πάγκος πήρε φωτιά Τραμπουκισμοί από κάτι ψευτόμαγκες που προπηλακίζουν οποιονδήποτε έχει πάνω του το σήμα του Ολυμπιακού. Στο Καραϊσκάκη το ματς ήταν να αρχίσει στις 20:00 και άρχισε 20:00. Στην τούμπα ήταν να αρχίσει στις 20:00 και άρχισε στις 21:15. Στο Καραϊσκάκη δεν άνοιξε μύτη και οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ».

Με τα ψάρια τι έγινε;

«Δεν ήταν μόνο ψάρια, ήταν και βρωμόνερα».

Βοθρόνερα;

«Ναι, βοθρόνερα. Βρόμαγε τρομερά. Και ήθελαν να πάει να κάτσει ο Ολυμπιακός σε αυτήν την τρομερή χαβούζα-πάγκο. Αυτοί δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αυτοί κάνουν πόλεμο. Η μόνη τους επιθυμία είναι να κερδίζουν με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό. Οι διαιτητές είναι λίγοι για τέτοια ματς. Ήταν εύκολο να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε. Το σκέφτηκα. Δεν το έκανα γιατί σέβομαι την ιστορία του Ολυμπιακού και τη δική τους».

Το μετανιώσατε;  

«Ύστερα από όλα αυτά που έγιναν, ναι. Το μετάνιωσα. Έπρεπε να φύγουμε και ας χάναμε το ματς στα χαρτιά. Και ας έγραφε ότι ήθελε ο διαιτητής , άλλωστε ήταν ανεπαρκής ο άνθρωπος. Το πήγαιναν καροτσάκι…».

Με τον Μαρινάκη μιλήσατε στο τηλέφωνο;

«Συνέχεια. Ήταν και αυτός πολύ προβληματισμένος, σκεφτόταν την ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν είναι μικρή ευθύνη να σηκωθείς να φύγεις. Και όταν σε παίρνει τηλέφωνο άλλος πρόεδρος αντίπαλης ομάδας, περιμένεις ότι θα είναι σοβαρός και ότι αυτά που θα πει θα τα τηρήσει».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πως ήταν;

«Προκλητικοί. Μέσα στη ζούγκλα ήταν νταήδες. Στο ένας με έναν τους έβλεπα να στρίβουν! Να δώσω συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά που αντέξανε εκεί μέσα».

Ο Κατσουράνης τι έλεγε με τον Μανιάτη;

«Βριζόντουσαν Προκάλεσε ο Κατσουράνης. Στο ένας με έναν όμως δεν κάνει τον νταή…».

Σας άρεσε η εικόνα να φεύγει ο προπονητής πριν από τη λήξη; Αν κέρδιζε ένα πέναλτι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό και τσακωνόντουσαν δύο παίκτες για το ποιος θα το χτυπήσει, τι θα γινόταν; Θα ψάχνατε να βρείτε τον προπονητή;

«Μου το είπε ο Μίτσελ τρεις φορές ότι του ερχόταν εμετός. Είχε αηδιάσει. Ο άνθρωπος έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, έχει μάθει σε άλλο επίπεδο. Δεν προκαλεί ποτέ , δεν τσακώνεται. Είναι τζέντλεμαν. Χάνουμε και πάει στους αντιπάλους, τους δίνει το χέρι και λέει συγχαρητήρια. Έφυγε αηδιασμένος. Έλεγε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή του».



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved