Ο... γρίφος συνεχίζεται! (video)

Ο... γρίφος συνεχίζεται! (video)

Ατελείωτες λίστες υποψηφίων, σενάρια, τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο και μία φρενίτιδα μεταγραφολογίας για τον Ολυμπιακό πριν καλά-καλά μπει ο Απρίλιος!

Το ότι ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το φετινό πρωτάθλημα από τα μέσα Μαρτίου σε συνδυασμό με την δεδομένη «δίψα» του διοικητικού του ηγέτη, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα ενόψει της επιστροφής της στα… σαλόνια του Champions League, έχει… πυροδοτήσει μία ξέφρενη μεταγραφολογία, η οποία τις τελευταίες μέρες τείνει να πάρει διαστάσεις… φρενίτιδας!

Τα ονόματα, χωρίς καν να έχει μπει ακόμα ο Απρίλιος (!), τα οποία έρχονται σε καθημερινή βάση στο φως της δημοσιότητας  -άλλα επειδή όντως προτείνονται στην πειραϊκή ΠΑΕ κι άλλα επειδή το όνομα του Ολυμπιακού «χρησιμοποιείται» από διάφορους (σ.σ. ομάδες, παίκτες, μάνατζερ, ξένο Τύπο) ως μοχλός πίεσης-  είναι πολλά και διάφορα!

Φήμες για «βόμβα»…

Τελευταίες πληροφορίες από την Πλατεία Αλεξάνδρας αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσανατολίζεται  -πάντα σε συνεννόηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στον οποίο άλλωστε, όπως τόνισε με το… καλημέρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος-  στο να πραγματοποιήσει μία μεταγραφή «βόμβα», απ’ αυτές που όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, στέλνουν… τον κόσμο στο αεροδρόμιο!

Σ’ αυτό το πλαίσιο, κάθε όνομα αξιόλογου ποδοσφαιριστή  -πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για ελεύθερο!-  φτάνει με fax στα γραφεία του πειραϊκού συλλόγου διαρρέοντας, φυσικά, παράλληλα και στα ΜΜΕ…

Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, γνωρίζουν σε ποιες θέσεις «πονάει» η ομάδα και χρίζει ενίσχυσης το καλοκαίρι.

Ο αρχικός σχεδιασμός…

Έχει γραφτεί κατά κόρον, άλλωστε, ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για τερματοφύλακα, για ανασταλτικό μέσο (ίσως και για δύο κεντρικούς χαφ), για έναν μεσοεπιθετικό στο στυλ του Ιμπαγάσα, αλλά σαφώς νεότερο, όπως και για έναν ποδοσφαιριστή για την δεξιά «πτέρυγα». Από κει και πέρα, δεν αποκλείεται  -ιδιαίτερα αν υπάρξουν αποχωρήσεις ή μη ανανεώσεις συμβολαίων-  να γίνουν κινήσεις για αριστερό μπακ (σ.σ. ο Τζαβέλλας αποτελεί διακαή πόθο στο πλαίσιο και της… περίφημης ελληνοποίησης του ρόστερ), για αριστερό χαφ (σ.σ. για έναν παίκτη που θα λογίζεται κυρίως ως back up του Ριέρα), ίσως και για έναν επιθετικό περιοχής.

Τα πιο πρόσφατα  -σίγουρα, όμως, όχι και τελευταία-  ονόματα που κυκλοφόρησαν ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι των πρωταθλητών Ελλάδας, είναι αυτά των Χίλντεμπραντ, Ομπράνιακ, Σοριάνο, Σαντομιέρσκι, Γοντλόβιετς, Γιέλεν, Ζε Εντουάρντο, Πόουλσεν, Κάλστρομ, Εντέλ, Βίλοτις, Νίνκοφ, Γιοβάνοβιτς, Πενετό, Γιακούποβιτς, Μάχο, Σάντσες και Παπασταθόπουλου.

Το ν’ ασχοληθεί κάποιος λεπτομερώς με κάθε ένα απ’ αυτά τα ονόματα φαντάζει… άσκοπο, υπό την έννοια ότι κανείς δεν μπορεί να είναι στο… κεφάλι του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη, αλλά και με δεδομένο ότι στο προσεχές τετράμηνο θα προκύψουν πολλά ακόμα «φρέσκα» ονόματα, τα οποία θα ανατρέψουν το… μεταγραφικό σκηνικό των «ερυθρόλευκων».

Ο γρίφος της ενίσχυσης…

Ο καθένας από τους προαναφερθέντες έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του… Οι περισσότεροι, άλλωστε, είναι… παλιοί γνώριμοι των ιθυνόντων, αλλά και των φιλάθλων, του Ολυμπιακού, καθώς έχουν προταθεί αρκετές φορές στον σύλλογο, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Κιμ Κάλστρομ (σ.σ. ή Σέλστρεμ, όπως τον αποκαλούν οι γνώστες της σουηδικής γλώσσας).

Ο διεθνής χαφ της Λιόν έχει προταθεί τόσες φορές στον Ολυμπιακό  -η διοίκηση του οποίου, άλλωστε, στο παρελθόν έκανε κι επίσημη πρόταση στους Γάλλους για την απόκτησή του-  που δεν είναι λίγοι εκείνοι που… μπερδεύονται πιστεύοντας ότι ο πολυσύνθετος Σουηδός ποδοσφαιριστής έχει φορέσει την φανέλα των «ερυθρόλευκων» κάποια στιγμή στο παρελθόν!

 

Ο Κάλστρομ όντως ενδιαφέρει σοβαρά τον Ολυμπιακό, καθώς πρόκειται για top class ποδοσφαιριστή, σε ιδανική ηλικία, με παραστάσεις από μεγάλα ματς και διοργανώσεις, ο οποίος μάλιστα, αγωνίζεται σε θέση, που πράγματι οι Πειραιώτες αναζητούν λύση πρώτης γραμμής! Το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ μάλιστα, αναφέρει ότι στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν αρχίσει να… δουλεύουν στο μυαλό τους το «σενάριο» αποχώρησης του  -ακριβοπληρωμένου-  Ντουντού, με παράλληλη απόκτηση του Κάλστρομ, ο οποίος συν τοις άλλοις μοιάζει περισσότερο από ποτέ… φευγάτος από τη Λιόν! Σημαντικός παράγοντας ενδεχομένως ν' αποδειχθεί και το ότι στον Ολυμπιακό αγωνίζεται  -δηλώνοντας μάλιστα, ότι το απολαμβάνει!-  ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του Κάλστρομ στην Εθνική Σουηδίας, Όλοφ Μέλμπεργκ...

Ο Λουντοβίκ Ομπράνιακ, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να «τσεκάρουν», τόσο οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, όσο και οι φίλοι της ομάδας, απόψε (29/3) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Πολωνία, είναι ένας παίκτης, ο οποίος επίσης έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τον σύλλογο του Πειραιά.

 

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να καλύψει τόσο την θέση του επιτελικού χαφ, όσο κι αυτή του αριστερού χαφ-εξτρέμ… Μπορεί, δηλαδή, ο Ολυμπιακός… μ’ ένα σμπάρο, να πιάσει δύο τρυγόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 25άχρονου Γάλλο-Πολωνού αφενός τον «νεότερο Ιμπαγάσα» κι αφετέρου τον «αντί-Ριέρα», ώστε να μην αισθάνονται… μοναξιά ο 34άχρονος Αργεντίνος και ο 28άχρονος Ισπανός!

Από το ίδιο… ράφι, το πιο ψηλό δηλαδή, προέρχεται και η περίπτωση Μίλαν Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο ν’ αποτελεί «έρωτα» πολλών μέσα στην διοίκηση του Ολυμπιακού κι ακόμα περισσότερων στην… εξέδρα! Ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, Σέρβος (σ.σ. «αδελφός», δηλαδή, για τον κόσμο του Ολυμπιακού!), με δεδηλωμένη την επιθυμία του ν’ αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά… Τι άλλο χρειάζεται, δηλαδή, για να πιάσει «λιμάνι»; Δίαυλος επικοινωνίας με τη Λίβερπουλ, στην οποία ανήκει, αλλά δεν παίζει ποτέ, υπάρχει ανοιχτός εδώ και χρόνια (σ.σ. περιπτώσεις Λέτο, Ριέρα, Νέμεθ κτλ), ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει… επιστρατευθεί κι αυτός προκειμένου να πειστεί ο συμπατριώτης να ρίξει κάπως της οικονομικές του απαιτήσεις, άρα μάλλον κάτι κινείται στην συγκεκριμένη περίπτωση!

 

Ο «Γιόβα», άλλωστε, είναι ένας παίκτης, που μπορεί να παίξει… παντού από τη μέση και μπροστά, άρα θα μπορούσε να καλύψει άνετα την θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ, αλλά κι αυτή του μεσοεπιθετικού, όπως επίσης και ν’ αντικαταστήσει όποτε χρειάζεται τον Ριέρα στο αριστερό άκρο! Όλοι οι καλοί, χωράνε, άλλωστε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας…

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι εξαιρετικά πιθανό να τοποθετηθεί στην transfer list (σ.σ. λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές) της Λίβερπουλ, είναι και ο Κρίστιαν Πόουλσεν. Ο διεθνής Δανός χαφ, αποτελεί μία από τις ελκυστικότερες περιπτώσεις ανασταλτικών μέσων, που θα μπορούσαν ν’ απασχολήσουν τον Ολυμπιακό και με δεδομένο ότι υπάρχει… επικοινωνία με την Λίβερπουλ, δεν θα πρέπει να θεωρείται τόσο… μακρινό το ενδεχόμενο να τεθεί και αυτό το όνομα επί τάπητος όσον αφορά στην ενίσχυση των «ερυθρόλευκων» ενόψει της νέας  -άκρως απαιτητικής-  σεζόν.

 

Πολλοί είναι, βέβαια αυτοί που θεωρούν ότι ο πρώτος παίκτης, που θ’ ανακοινωθεί από την διοίκηση του Ολυμπιακού, θα είναι ο Κάρλος Σάντσες. Ο διεθνής Κολομβιανός χαφ της Βαλενσιέν έχει αρκετούς «θαυμαστές» στην πειραϊκή ομάδα, τον έχει «τσεκάρει»… άπειρες φορές το τμήμα scouting των «ερυθρόλευκων» και η περίπτωση του σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται αουτσάιντερ όσον αφορά την ενίσχυση του Ολυμπιακού στην θέση του αμυντικού μέσου. Κι ας μην είναι ο Σάντσες αυτό που λέμε «καθαρό αμυντικό χαφ-σκυλί»…

Η περίφημη… Ελληνοποίηση!

Τζαβέλλας και Παπασταθόπουλος «βλέπουν» τα ονόματά τους να «παίζουν» όλο και πιο συχνά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού κάτι που είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχει αυτή την εποχή άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να δαπανήσει τα ποσά που απαιτούνται για την απόκτηση εν ενεργεία διεθνών Ελλήνων ποδοσφαιριστών… Και μόνο αυτή η παράμετρος, συν την δεδηλωμένη πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να φέρει στον Πειραιά ότι καλύτερο… κυκλοφορεί στην πιάτσα από Έλληνες ποδοσφαιριστές, είναι αρκετή για να… πυροδοτήσει έντονη φημολογία, τόσο για τον αριστερό μπακ-χαφ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όσο και για τον κεντρικό αμυντικό της Μίλαν!

Ο Βραζιλιάνος Ζε Εντουάρντο είναι ένας από τους παίκτες εκείνους που θα μπορούσαν αφενός να πάρουν την φανέλα του βασικού δεξιού χαφ-εξτρέμ στο… σπίτι τους κι αφετέρου να «τρελάνουν» την εξέδρα! Μία πιθανή «τράμπα» με τον Ντιόγκο θα έριχνε σημαντικά το κόστος μεταγραφής του για τον Ολυμπιακό, οπότε ενδεχομένως η περίπτωση του να προκριθεί όταν έλθει το… πλήρωμα του χρόνου για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τους ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας.

 

Σέντερ φορ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα πάρει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι… Με δεδομένη  -ασχέτως αν ακόμα δεν έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια-  την παρουσία των Μιραλάς και Τζεμπούρ και με ερωτηματικά για Πάντελιτς και Μήτρογλου (θεωρείται μάλλον απίθανο να μην του δοθεί μία νέα ευκαιρία μετά τα όσα έχει κάνει στο β’ μισό του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο), αντιλαμβάνεται κανείς ότι δύσκολα θα υπήρχε χώρος γι’ άλλον επιθετικό! Πόσο μάλλον για κάποιον, ο οποίος θα θεωρείται ενδεκαδάτος, θα «κουβαλάει» κάποιο όνομα και θα θέλει να παίζει!..

«Χαμός» κάτω από τα γκολπόστ…

Εκεί που γίνεται, φυσικά, χαμός τον τελευταίο καιρό, είναι η θέση κάτω από τα γκολπόστ! Δύο τάσεις αλληλοσυγκρούονται και κανείς δεν μπορεί να… βάλει το χέρι του στην φωτιά. Η μία τάση θέλει τον Ολυμπιακό ν’ αποκτά τερματοφύλακα εγνωσμένης αξίας από το εξωτερικό προκειμένου να παίξει απ’ ευθείας βασικός αφήνοντας στον πάγκο τον Πάρντο… Η άλλη τάση αφορά απόκτηση ικανού μεν γκολκίπερ, όχι όμως τέτοιας αξίας που να θεωρείται αυτομάτως βασικός και αναντικατάστατος, ώστε να μην «καεί» ο εξελίξιμος και  -ικανοποιητικός φέτος σε γενικές γραμμές-  Πάρντο…

 

Στην μια περίπτωση, αυτή του πρωτοκλασάτου keeper, οι Οτσόα, Έντελ και Πενετό έχουν ένα προβάδισμα, με το όνομα του  -άλλοτε διεθνή-  Γερμανού, Χίλντεμπραντ ωστόσο, να… επιστρέφει, μετά το περσινό καλοκαίρι, και πάλι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.

 

 

Ο 30άχρονος τερματοφύλακας δεν θα συνεχίσει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το κασέ του είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με την περσινή σεζόν… Σε καλή ηλικία, με διεθνείς παραστάσεις, κοινοτικός, με καριέρα σε Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Χίλντεμπραντ θα μπορούσε να είναι μία μεταγραφή-λαχείο για τον Ολυμπιακό με δεδομένο, βέβαια, και το μικρό κόστος απόκτησής του.

 

Αν επικρατήσει ωστόσο, η δεύτερη τάση και ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου φθηνότερου τερματοφύλακα, τα ονόματα των Μάχο, Γιακούποβιτς μοιάζουν να είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με κάποιους ελπιδοφόρους γκολκίπερ, όπως ο Πολωνός Σαντομέρσκι…

Συμπεράσματα πολλά και… κανένα!

Όπως και να ‘χει το θέμα, ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού μπορεί να μοιάζει ευκολότερα προβλέψιμος σε σχέση με άλλα καλοκαίρια, όσοι όμως πιστεύουν ότι θα… ξενοιάσουν πριν σφίξουν οι ζέστες, μάλλον είναι υπέρμετρα αισιόδοξοι!

Ο γρίφος συνεχίζεται…



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved