«Χείμαρρος» ο Γκμοχ

«Χείμαρρος» ο Γκμοχ

Σε σχολή δημοσιογραφίας  βρέθηκε τη Δευτέρας (28/3) ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος μίλησε με… απολαυστικό τρόπο, στους φοιτητές, για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο.

Ο Ελληνοπολωνός προπονητής, αναφέρθηκε στα διοικητικά της ομάδας, και το κοουτσάρισμά της στο το ματς με τον Ηρακλή, πριν από αυτό με την Μπαρτσελόνα. Αναφέρθηκε στους Τεν Κάτε, Νιόπλια και Φερέιρα, στους Γκοβού, Βύντρα, Νίνη, Σισέ, στον Ζαϊρί (!), αλλά και στους Βαλβέρδε και Χιμένεθ.
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ, μεταξύ άλλων είπε:
Για τον Παναθηναϊκό: «Όσον αφορά τα διοικητικά της ομάδας έχω να πω ότι αν δεν έχει κεφάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Αυτό είναι δεδομένο και το ξέρετε όλοι σας! Κατά την γνώμη μου η κατρακύλα του ΠΑΟ ξεκίνησε από τον Βοτανικό. Αυτή ήταν η αρχή του κακού…».
Αν είχα καθίσει κι’ άλλο στο πάγκο του ΠΑΟ θα αντιμετώπιζα τη Μπαρτσελόνα όπως ακριβώς η Άρσεναλ στη Βαρκελώνη, άσχετο αν δεν της βγήκε.
Όσον αφορά γιατί έφυγα τόσο ξαφνικά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μιας και ακολουθούσε ο αγώνας με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αρχή με είχαν πάρει τηλέφωνο ο κ. Πατέρας μαζί με τον κ. Αντωνίου. Με ρώτησαν αν ήθελα να βοηθήσω εκείνη τη στιγμή την ομάδα και εγώ αμέσως δέχτηκα. Ύστερα απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Φρέιτας ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής της Μπράγκα έφερε στην ομάδα τον Φερέιρα ο οποίος εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε ομάδα.
Δεν κρύβω ότι έχω πει στον κ. Αντωνίου, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει κίνηση προκειμένου να αποκτήσει τον Ζαϊρί του Ολυμπιακού, αν ο παίκτης θα έφευγε, όπως έγραφαν οι εφημερίδες. Ο παίκτης αυτός είναι όλα τα λεφτά. Απρόβλεπτος, ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει στο γήπεδο. Δυο δεν φτάνει να τον μαρκάρουν.

Για τον Φερέιρα: «Ο κ. Φερέιρα μπήκε στον πόλεμο και έχασε. Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω γιατί βάζει τον Σισέ όταν χτυπάει η αντίπαλη ομάδα κόρνερ στο πρώτο δοκάρι. Γιατί; Αφού ο Σισέ χρειάζεται να είναι μπροστά προκειμένου η ομάδα με την ταχύτητα του να βγει αμέσως σε αντεπίθεση. Τώρα ανακάλυψε το 4-4-2, μετά από πολύ καιρό. Δίπλα στον Τζιμπρίλ θα πρέπει να βάζει ακόμα ένα επιθετικό αφού ο Γάλλος τραβάει επάνω του δυο και τρεις αμυντικούς έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργεί κενούς χώρους. Είδατε τι έγινε στο ματς με τον Ηρακλή».

Για τον Νίκο Νιόπλια: «Ο Νίκος έχει πληροφοριακές γνώσεις. Η συμπεριφορά του ήταν χαμηλών τόνων είχε μια ομαδική συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά έκανε πολύ καλή δουλειά στην ομάδα».

Για τον Χενκ Τεν Κάτε: «Ήταν κομπλεξικός και τεμπέλης, νόμιζε ότι τα ήξερε όλα».

Για τον Γκοβού: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά πληροφορίες από την Γαλλία έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αλκοολικός. Αν τον είχα εγώ στα χέρια μου, θα του είχα βάλει έναν «big brother» να τον παρακολουθεί».

Για τον Λουκά Βύντρα: «Εγώ χρόνια τώρα δεν γουστάρω παίκτες που παίζουν σε διάφορες θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λουκάς είναι ένας πολύ καλός παίκτης παρ’ όλα αυτά οι προπονητές του Παναθηναϊκού δεν τον αξιοποιούν σωστά. Δεν μπορεί να παίξει στόπερ σε καμία περίπτωση».

Για τον Σώτηρη Νίνη: «Λόγω ότι ο Σωτήρης ήρθε από μια ξένη χώρα θέλει συνέχεια να αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος. Και πιο μικρός ακόμα έδινε συνέχεια το 100%. Κατά την γνώμη μου είναι πιο αποδοτικός όταν μπαίνει αλλαγή παρά όταν παίζει βασικός. Ενώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί παίζει μια από τα αριστερά και μια από τα δεξιά. Δεν γίνεται να αλλάζει συνέχεια θέσεις-πλευρές μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο έλεγα και στον Ζεβλάκοφ όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να μην έχεις ταυτότητα, πότε να παίζεις δεξιλά και πότε στόπερ και πότε αριστερά».

Για τον Σισέ: «Εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, όταν έχει χώρο είναι πραγματικά «διάβολος». Τον Σισέ τον ξέρω από πολύ μικρή ηλικία όταν δηλαδή ήταν ακόμα στην Οσέρ, όπου έπαιζε μαζί με τον ανιψιό μου».

Για τον Ρόνι Άλεν: «Όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννενα, είχαμε νικήσει 2-1 τον Παναθηναϊκό, που είχε τότε προπονητή τον Άγγλο, Άλεν. Και μου λέει μετά το ματς «στην Αθήνα θα σου ρίξω πέντε γκολ». Και του απαντάω εγώ: «Για να μου ρίξεις πέντε γκολ, θα πρέπει να είσαι προπονητής στον Παναθηναϊκό». Απολύθηκε πάνω στο αεροπλάνο, μετά από ένα ματς με τη Γιουβέντους νομίζω».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό: «Δεν φαίνεται ότι κάνει κάτι σημαντικό στην ομάδα. Αυτά που κάνει δεν είναι καινούργια. Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες μονάδες αλλά όχι σύνολο».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Χιμένεθ δεν βγάζει 11αδα. Ό,τι δει στον ύπνο του, την επόμενη ακριβώς μέρα βάζει αυτούς τους παίκτες».



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved