«Θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό»

«Θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Onsports ο Γκάμπριελ Σούρερ αποκαλύπτει τον μύχιο πόθο του να επιστρέψει ως προπονητής στον Ολυμπιακό.

Προτείνει, επίσης, το …«χταπόδι» Πελετιέρι στους «ερυθρόλευκους» και αποκαλύπτει ότι θέλει στην Λανούς τον Ριβάλντο και τον… Σωτήρη Κυριάκο!

Του ειδικού συνεργάτη του Onsports στην Αργεντινή:
Σαντιάγο Γκόμεζ(δημοσιογράφος της εφημερίδας
Ole)

Το χαμόγελο είχε «φωλιάσει» στο πρόσωπο του Γκάμπριελ Σούρερ έπειτα από την συντριβή της Ράσινγκ Κλουμπ από την ομάδα του, την Λανούς, με 4-1 το Σάββατο. Η ευτυχία του «Τσούτσο» έμοιαζε απόλυτη όταν με άκουσε να προφέρω το όνομα του Ολυμπιακού.

«Πραγματικά συγκινούμαι όταν θυμάμαι τις ποδοσφαιρικές μου ημέρες στην Ελλάδα»  λέει ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και προπονητής της Λανούς, εδώ και περίπου 5 μήνες, αρχίζοντας να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων για αυτή την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο «Onsports».

«Δεν έχω σταματήσει λεπτό να παρακολουθώ τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την ομάδα και σε κάθε μετεγγραφικό παζάρι κοιτάζω πάντα τις κινήσεις της, ευχόμενος να αποκτήσει έναν συμπατριώτη μου.

Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι και εφέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Παραμένει μια ομάδα με υψηλούς στόχους, όπως την εποχή που αγωνιζόμουν » λέει ο Σούρερ, ο οποίος κατέφτασε στην Ελλάδα το 2004, έπειτα από δυο εύχυμες σεζόν στο Σαν Σεμπαστιάν για την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Σε μικρό χρονικό διάστημα εξελίχθηκε στον εγγυητή της γαλήνης στην αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του κατόρθωσαν να κατακτήσουν δύο συνεχόμενα νταμπλ(2004-05 και 2005 -06) ενώ την πρώτη του σεζόν στο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε τόσο επί της Λίβερπουλ, όσο, και με δικό του γκολ, επί της Μονακό, στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η εντονότερη ανάμνηση που διατηρώ από τον Ολυμπιακό είναι το γκολ που πέτυχα απέναντι στην Μονακό στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το γκολ γιατί το πέτυχα στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας.

Αυτές οι στιγμές παραμένουν αξέχαστες στην καριέρα μου. Όσο έμεινα εκεί, ο Ολυμπιακός κατέκτησε 4 τρόπαια σε δυο χρόνια. Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Αγωνιζόμασταν συστηματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και κερδίζαμε τίτλους»

Το όνειρο της επιστροφής, ο Παναθηναϊκός και η Μπόκα

Το 2007, σε ηλικία 36 ετών, ο «Τσούτσο» εγκατέλειψε την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει 3 πρωταθλήματα (1 με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2000 και 2 με τον Ολυμπιακό) και έχοντας φορέσει 14 φορές την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Πέρασαν ελάχιστοι μήνες για να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αντέξει μακριά από το ποδόσφαιρο. Τον περασμένο Νοέμβριο του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί στην ομάδα, που αγωνίστηκε για τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, την Λανούς, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του, η οποία ελπίζει κάποτε να συνεχιστεί στην Ελλάδα.

«Είναι όνειρο μου να επιστρέψω ως προπονητής στον Ολυμπιακό. Αλλά πρώτα θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα με την Λανούς, μια ομάδα που αγαπώ ιδιαίτερα. Και τότε γιατί να μην επιστρέψω στον Ολυμπιακό;

Είμαι στεναχωρημένος που λόγω της απόστασης δεν μπόρεσα να διατηρήσω τις φιλίες μου στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ελπίζω η μοίρα να μας ενώσει ξανά» υποστηρίζει ο Σούρερ, του οποίου οι πλέον έντονες αναμνήσεις από την καριέρα του στην Ελλάδα προέρχονται από τα ντέρμπι των «αιωνίων»

«Σε αυτά τα ματς δίναμε το 101%. Η ένταση πριν από κάθε ντέρμπι ήταν μεγάλη.  Μπορώ να τα συγκρίνω με τα παιχνίδια Μπόκα – Ρίβερ στην Αργεντινή. Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων εξαιτίας της βίας.

Όταν υπάρχουν οπαδοί και από τις δυο πλευρές η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Ξέρεις, οι Έλληνες οπαδοί μοιάζουν πολύ με τους Αργεντινούς. Είναι πολύ παθιασμένοι.

Πάντως, συνολικά τα πήγαμε καλά εκείνα τα δυο χρόνια και στο τέλος κατακτούσαμε το πρωτάθλημα» θυμάται ο τεχνικός ηγέτης της Λανούς, ο οποίος παρομοιάζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με αυτούς της: «Ρίβερ, ενώ του  Ολυμπιακού μοιάζουν με της Μπόκα.

Νομίζω ότι τους περιγράφω έτσι με τον καλύτερο τρόπο. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμουν πέρα από τα όρια και έτσι προσαρμόστηκα άμεσα στον Ολυμπιακό, που είναι μια ομάδα, που οι οπαδοί της την υποστηρίζουν φανατικά.

Πάθος, δύναμη, υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Κατά την άποψη μου οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι μακράν οι καλύτεροι στην Ελλάδα και γνωρίζω επίσης ότι με συμπαθούν ιδιαίτερα».

Ο «Γκάμπι» με την έλευση του στην Ελλάδα το 2004 «εγκαινίασε» ένα νέο κύμα έλευσης Αργεντινών ποδοσφαιριστών, που τα τελευταία χρόνια κατέκλυσαν την Ελλάδα.

«Νιώθω συγκίνηση κάθε φορά που ακούω ότι ένας Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί στην Ελλάδα. Μόλις κατέφτασα εγώ  υπήρχαν ελάχιστοι Αργεντινοί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πλέον αγωνίζονται πολλοί. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ιδιαίτερα από την χρονιά που η εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Αυτό ήταν το κλειδί που άνοιξε τις πύλες της Λίγκας και σε αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα εγώ έφτασα στην Ελλάδα το 2004 και ακόμη οι οπαδοί ήταν υπό την επήρεια του θριάμβου στην Πορτογαλία. Τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να αναπτύσσεται.

Δυστυχώς η εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να παραμείνει αγωνιστικά σε εκείνο το επίπεδο αλλά η κατάκτηση του τίτλου έδωσε την ώθηση για να φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές εκτός χώρας. Σήμερα συναντάς αρκετούς στην Γερμανία, την Ιταλία ακόμη και την Ισπανία».

Ο Κυργιάκος, ο Ριβάλντο και ο Πελετιέρι

Με την Λανούς να βρίσκεται στην 9η θέση του εφετινού πρωταθλήματος «Κλαουσούρα» και έπειτα από 7 αγωνιστικές να έχει δεχτεί 9 γκολ ο Γκάμπριελ Σούρερ ονειρεύεται την αμυντική ενδυνάμωση της ομάδας του.

Μιας και ο ίδιος έχει «κρεμάσει» αμετάκλητα τα παπούτσια του θα ήθελε να αποκτήσει τον: «Σωτήρη Κυργιάκο. Είναι ο τύπος του αμυντικού που χρειάζομαι αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον φέρω στην Αργεντινή μιας και αγωνίζεται στην Λίβερπουλ.

Θα ήθελα να υπογράψω φυσικά και με έναν πραγματικό σταρ, με τον οποίο είχα την τύχη να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Τον Ριβάλντο. Αν και θα ήταν πολύ δύσκολο να τον πείσω.

Θυμάμαι όταν αγωνιζόμασταν μαζί έλεγε πάντοτε ότι έπρεπε να αποσυρθεί. Αλλά τώρα εγώ έγινα προπονητής και αυτός συνεχίζει να αγωνίζεται. Είχα φοβερή σχέση μαζί του. Μοιραζόμασταν το δωμάτιο όταν πηγαίναμε στο ξενοδοχείο.

Διατηρώ ακόμη την ελπίδα πως θα τον δω να αγωνίζεται στην Λανούς» λέει ο Σούρερ, ο οποίος πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί: «Αργεντινοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό. Στην Λανούς έχω υπό τις οδηγίες μου παίκτες με ταλέντο, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι στην Ελλάδα.

Ο Πελετιέρι είναι ένας από αυτούς. Αγωνίστηκε σε μια σημαντική ελληνική ομάδα, όπως η ΑΕΚ και θα μπορούσε τώρα, που είναι αρκετά καλύτερος, να αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό».

Aθήνα…

Την διετία που έμεινε στην Ελλάδα ο Γκάμπριελ Σούρερ πρόλαβε να λατρέψει την Αθήνα, όπως ομολογεί στο Onsports.

«Μου λείπει η Αθήνα. Είναι μια υπέροχη πόλη. Μου άρεσε να περπατώ σε αυτήν, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και να περνώ ώρες σε αυτούς.

Η Ελλάδα μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω μια καινούρια γλώσσα, να απολαύσω μια υπέροχη διαμονή και να έχουν τα παιδιά μου σπουδαία εκπαίδευση.

Στην Αθήνα γεύθηκα μερικά από τα καλύτερα γεύματα στην ζωή μου. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συνεχίσω αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω.

Έστω και για διακοπές. Αυτή η πόλη είχε σημαντικό αντίκτυπο σε εμένα. Ήταν η πιο όμορφη εμπειρία στην καριέρα μου» καταλήγει ο Σούρερ, ο οποίος στο παρακάτω βίντεο στέλνει έναν μεγάλο χαιρετισμό στους οπαδούς του Ολυμπιακού, μέσω του Onsports.

«Γεια, είμαι ο Γκάμπριελ Σούρερ. Θυμάμαι πολύ καλά την Ελλάδα. Από εδώ, από την Αργεντινή, στέλνω ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Με ευχαρίστηση θυμάμαι όσα πέρασα στον Ολυμπιακό. Για μένα ήσασταν πολύ σημαντικοί», αναφέρει χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο "Γκάμπι".

«Θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό»



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved