«Θα τον ευχαριστώ πάντα»

«Θα τον ευχαριστώ πάντα»

Για τη φετινή Ξάνθη αλλά και το μέλλον του στον ακριτικό σύλλογο μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός της Ξάνθης, μιλώντας στην «Sportday», ξεκαθάρισε ότι νιώθει καλά με τον ευατό του, καθώς έχει υλοποιήσει το στόχο της ομάδας.

Αναλυτικά:

Μιλώντας για το πώς έζησε την πρόταση του Πανόπουλου, να αναλάβει την Ξάνθη:

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες που έρχονται στη ζωή σου. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί όταν ήμουν 16 χρόνων, όταν από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκα από το Κιλκίς στο Ηράκλειο και από τη Γ' στην Α' Εθνική. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, το ήθελα πολύ και από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω».

Για το αν ενοχλήθηκε όταν παρά τα θετικά αποτελέσματα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αναζητούσε νέο τεχνικό:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωσα ποτέ υπηρεσιακός προπονητής. Σκεφτόμουν μόνο τα παιχνίδια που είχαμε μπροστά μας. Τη μόνη στιγμή που σκέφτηκα ότι ήμουν προσωρινός ήταν όταν με ξανακάλεσε ο κ. Πανόπουλος για να μιλήσουμε. Τότε είχα την αίσθηση ότι θα μου γνωρίσει τον νέο προπονητή. Απεναντίας, μου είπε ότι συνεχίζουμε μαζί μέχρι τέλους, κάτι φυσικά που με έκανε να αισθανθώ πολύ ωραία».

Για το αν θα είχε πρόβλημα να παραμείνει ως βοηθός ενός νέου προπονητή:

«Αν έρθει άλλος προπονητής, δεν θα μείνω ως βοηθός του. Ήταν διαφορετικά τότε τα δεδομένα. Τότε ήθελα να δουλέψω δίπλα σε κάποιον και να πάρω γνώσεις. Σήμερα όμως και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με την πορεία που έχω κάνει στην ομάδα νομίζω ότι δεν θα ήταν σωστό και για μένα να επιστρέψω στη θέση του βοηθού».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα:

«Έχω κρατήσει τη βαθμολογία. Ήταν όντως στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς και σήμερα είναι όγδοη με 35 βαθμούς, κατά 99% έχει σωθεί, ενώ απέχει τρεις βαθμούς από την ομάδα της Καβάλας, που έχει στόχο τα πλέι οφ και σχεδόν το διπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Σχετικά με το τι άλλαξα στην ομάδα, η απάντηση είναι απλή. Έκανα ό,τι ήθελα να κάνουν σε εμένα οι προπονητές όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Να είμαι κοντά στους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να τους ψυχολογήσω και να τους βγάλω τον εγωισμό. Αγωνιστικά, δούλεψα πολύ στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, διότι  ομάδες που κινδυνεύουν είναι πολύ σημαντικό να μη δέχονται εύκολα γκολ».

Για το αν η  πορεία της Ξάνθης, είναι θέμα τύχης:

«Έχω ακούσει πολλές φορές να το λένε αυτό και με τσατίζει. Στο μόνο παιχνίδι το οποίο ήμασταν τυχεροί ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου, απεναντίας έχω να θυμάμαι αρκετά στα οποία σταθήκαμε άτυχοι».

Για το τι θα εισηγηθεί εαν παραμείνει ως προπονητής και τη νέα σεζον:

«Το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω τη διοίκηση για τον στόχο που θέτει, το μπάτζετ που θα διαθέσει και αναλόγως θα έπραττα. Θα ήθελα, για παράδειγμα, να έχω παίκτες σαν τον Ντιέ και τον Αλβάρες, χωρίς να ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτό».

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή του στην Ξάνθη:

«Η καλύτερη στιγμή ήταν η πρόσφατη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης η οποία κατά 99% μας κρατάει στην κατηγορία και η χειρότερη η ήττα από τον Πανσερραϊκό και η κριτική που δέχθηκα».

Για τις φήμες που θέλουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ως νέο τεχνικό της Ξάνθης:

«Προσωπικά θα αισθανόμουν άβολα αν ακουγόταν το όνομά μου για  μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει προπονητή και που κατά κοινή ομολογία έχει πετυχημένη πορεία. Δεν ξέρω αν ισχύουν τα όσα έχω διαβάσει και δεν έχω καμία ενημέρωση. Αν ισχύουν όλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί. Προσωπικά νιώθω καλά με τον εαυτό μου, δουλεύω όλο το 24ωρο για την ομάδα, έχω υλοποιήσει τον στόχο της. Ο κ. Πανόπουλος μου έδειξε εμπιστοσύνη και πάντα θα τον ευχαριστώ γι' αυτό. Από εκεί και πέρα οι ομάδες επιλέγουν και προγραμματίζουν πώς θέλουν να συνεχίσουν».



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved