Εκδίκηση… με ανατροπή, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό (photos+video)

Εκδίκηση… με ανατροπή, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό (photos+video)

Ο «Δικέφαλος» ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, καθώς επικράτησε 2-1 των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι δικαιούνται να φωνάζουν για κόκκινη κάρτα στον Ινσαουράλδε για μπουνιά στον Εντινγκά.

Οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν περισσότερο παθιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα ντέρμπι που ξεχώρισε για την μεγάλη ένταση και τις πολλές κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Μάλιστα, απόρροια της έντασης, ήταν και η φάση του 57ου λεπτού, όταν ο Ινσαουράλδε… μεταφέρθηκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων για κόρνερ, ωστόσο, χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον Εντινγκά. Ο Αφρικανός βρέθηκε στο έδαφος, ωστόσο, ο Κάκος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Αργεντίνο, προκαλώντας τα δικαιολογημένα παράπονα των Πειραιωτών.

Με τη νίκη αυτή, ο «Δικέφαλος» παρέμεινε στο… κυνήγι του τίτλου, μια και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 17 βαθμούς, με έξι αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου και διατηρεί τις μαθηματικές ελπίδες, όπως και ο Ατρόμητος, με τον οποίο οι Θεσσαλονικείς «μοιράζονται» την δεύτερη θέση. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε ντέρμπι, μετά αυτήν απ’ τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το «συγκρότημα» του Μίτσελ δεν παρουσιάστηκε καθ’ όλα συγκεντρωμένο στο σημαντικό αυτό ματς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διαχειριστεί το πανέμορφο τέρμα του Σάμαρη με το οποίο άνοιξε το σκορ. Μάλιστα και στα δύο τέρματα που σημείωσε ο ΠΑΟΚ, με Αθανασιάδη και Τζαβέλλα, οι Μανωλάς και Μπονγκ, αντίστοιχα, έχουν υποπέσει σε αβίαστα λάθη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της ομάδας κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών, όπου η Τούμπα πήρε… φωτιά και σηκώθηκε όλη στο… πόδι. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με τους Λάζαρ (5’) και Κάτσε (11’) ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρομπέρτο, ενώ με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης, ο Μίτσελ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ιμπαγάσα αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι, δίνοντας τη θέση του στον Πέρεζ.

Νεύρα και... καθόλου μπάλα

Η αλλαγή έφερε κάποια… νευρικότητα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ ή αν θέλετε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους προς την εστία των φιλοξενούμενων, αναζητώντας το γκολ. Στο 21’ ο Νάτχο δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Όμως, δύο λεπτά αργότερα, τα πρώτα νεύρα έκαναν την… εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο, όταν Αθανασιάδης και Μανωλάς μάλωσαν σαν τα… κοκόρια για ένα πλάγιο, με αποτέλεσμα να δεχθούν από μία κίτρινη κάρτα. Η ένταση… εξαπλώθηκε με δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και λίγη… μπάλα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός… κατέβηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 25’ με τον Σαλίνο, αλλά η κεφαλιά του Πέρεζ πέρασε άουτ. Η… απάντηση του «Δικέφαλου» ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε νε εξαιρετική επέμβαση.

Πανηγυρισμοί... εκατέρωθεν

Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό στα επόμενα λεπτά και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με ένα πανέμορφο τέρμα του Σάμαρη στο 34’ ο οποίος με «κεραυνό» έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γλύκου, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Όμως, οι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων» σταμάτησαν άμεσα, μια και στο επόμενο λεπτό, ο Αθανασιάδης έφερε το ματς στα ίσια, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μανωλά, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να φτάσουν στην ανατροπή πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, όμως η κεφαλιά του Ινσαουράλδε πέρασε άουτ.

Νωθρή… επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε… κουρασμένος από την προσπάθεια στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε περισσότερη προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, μια και δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο που θα έφτανε προς την περιοχή του Γλύκου. Ωστόσο, στο 57’ έγινε η φάση που έπαιξε σημαντικό… ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο «Δικέφαλος» είχε κερδίσει κόρνερ, ο Ινσαουράλδε… κατέβηκε να πάρει θέση στην άμυνα των Πειραιωτών, αλλά έπειτα από λίγα… σπρωξίματα με τον Εντιγκά, έριξε μπουνιά στο πρόσωπο του Αφρικανού, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ακολούθησε ένταση…

Ο Κάκος θέλησε να παίξει τον… ρόλο του «πυροσβέστη», χωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ωστόσο, έκανε λάθος στην… τιμωρία του Αργεντίνου, μια και του έδειξε την κίτρινη κάρτα, κάτι που έφερε έντονες αντιδράσεις από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δικαιούνται να διαμαρτύρονται για κόκκινη κάρτα, η οποία θα άλλαζε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο και η εξέλιξη του αγώνα, ίσως θα ήταν διαφορετική…

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και απείλησε στο 62’ με τον Φουστέρ, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ο Ισπανός απείλησε και πάλι στο 79’ αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Γλύκος μπλόκαρε με… άνεση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις.

Νέο «ερυθρόλευκο» λάθος και ανατροπή με Τζαβέλλα

Η «μάχη» στον αγωνιστικό χώρο δεν έδειχνε πως κάποιος θα μπορούσε να πάρει το «τρίποντο», όμως στο 84’ ο Τζαβέλλας άλλαξε τα δεδομένα, καθώς έκανε το σουτ με το δεξί, έπειτα από λανθασμένο διώξιμο του Μπονγκ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας και φέρνοντας τρελούς πανηγυρισμούς στις εξέδρες του γηπέδου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}8b545a0ef3{/coveritlive}

Εκδίκηση… με ανατροπή, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό (photos+video)



Ο τελικός του Europa League με περισσότερες από 500 αγορές στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ο τελικός του Europa League με περισσότερες από 500 αγορές στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Λαμία: Τέλος ο Βόκολος - Το μήνυμά του
Λαμία: Τέλος ο Βόκολος - Το μήνυμά του
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ήταν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα»
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ήταν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα»
Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ
Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved