Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3: Τα πήρε όλα και... έφυγε (video+photos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3: Τα πήρε όλα και... έφυγε (video+photos)

Μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου παρέδωσαν ο Πράνιτς, ο Μπεργκ και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού και διέλυσαν το αήττητο σερί του Ολυμπιακού – Μοναδική ομάδα που έχει πάρει αήττητο πρωτάθλημα παραμένει το «τριφύλλι», κόντρα σε όλους πήρε πρώτη νίκη στο Φάληρο μετά από επτά χρόνια!

Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του, έκανε… πλάκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον Ολυμπιακό, τον νίκησε καθαρά και κατά κράτος σε όλους τους τομείς, τον «χτύπησε» εκεί που έπρεπε και τον «καθάρισε» χάρη στις γκολάρες του Ντάνιελ Πράνιτς, του Μάρκους Μπεργκ και του Μεντί Αμπέντ! Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τα έδειξε… όλα στον Ολυμπιακό, τη μαγκιά της, το πώς παίζεται καθαρά το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το πώς παίρνεις ένα ντέρμπι… στα ίσα!

Ο Αναστασίου έδεσε… κόμπο τον Μίτσελ, οι ποδοσφαιριστές έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο τους, κράτησαν την ψυχραιμία τους στα δύσκολα σημεία και παρά την έκρυθμη κατάσταση και τις αλητείες μερίδας ανεγκέφαλων στο Φάληρο, και «καθάρισαν»… σαν αυγό τον Ολυμπιακό! Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι από αυτές που… γράφουν ιστορία, αφού είναι από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας και η πρώτη στο Φάληρο από το 2007 και το 0-1 που είχε διαμορφωθεί στα τελευταία λεπτά του τότε αγώνα. Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο στο Φάληρο, έβαλε τρία γκολ στα ίσα στον Ολυμπιακό και του έκοψε κάθε ελπίδα για κατάκτηση αήττητου πρωταθλήματος, κάτι που έχει καταφέρει αυτός μόνο το 1964.

Βάσει… σχεδίου

Το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου ήταν να «σκάσει» τον Ολυμπιακό, να τον πιέσει ψηλά και να επωφεληθεί της ποιότητας των ποδοσφαιριστών του στη μεσαία γραμμή. Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν… ανάσα από το πρέσινγκ του «τριφυλλιού», ο Ατζαγκούν έκανε το παιχνίδι της ζωής του και μαζί με τους Νάνο και Λαγό ήταν εξαιρετικοί στο να «κόψουν» την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι Πράνιτς, Ζέκα και Μπεργκ να προσπαθήσουν να βρουν «ανοικτό» τον Ολυμπιακό και να κάνουν τη ζημιά.

Αυτό έγινε λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, κι ενώ η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν… για σεμινάριο. Στο 45’ η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, αυτός την κράτησε και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στον Πράνιτς, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά τον Ρομπέρτο για το 0-1 του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Τον τελείωσε!

Ο Μίτσελ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, αφού είχε αναγκαστεί στο 31’ να βάλει στο ματς τον Βαλντέζ λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με τον Ολαϊτάν (ο Νιγηριανός πήγε στο Νοσοκομείο αναίσθητος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες). Η είσοδος του Αβραάμ Παπαδόπουλου αντί του Μαρκάνο, όμως, δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είχε επί της ουσίας τον έλεγχο του αγώνα, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» απλά είχαν την κατοχή χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τον Καπίνο.

Έτσι, στο 67’ από απομάκρυνση του Λαγού, ο Μπεργκ έφυγε με τον Αβραάμ ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τον σταματήσει, πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο και «τελείωσε» το ντέρμπι με το 2-0 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Παρά τις αλητείες από την κερκίδα, με αντικείμενο να χτυπά τον Αναστασίου, αλλά και κάποια «φαλτσοσφυρίγματα» του Σιδηρόπουλου, ο Παναθηναϊκός ήταν… ταλιμπάν και έκανε ακόμα μεγαλύτερο τον θρίαμβό του. Ο Ολυμπιακός, πήρε πέναλτι από το λάθος του Κουτρουμπή πάνω στον Βαλντέζ, ο Τσόρι το πέταξε στα σκουπίδια στέλνοντας τη μπάλα άουτ και ο Αμπέντ στο 89’ «κάρφωσε» χωρίς έλεος τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για τον μεγαλύτερο «πράσινο» θρίαμβο της τελευταίας δεκαετίας!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι στο Onsports

{coveritlive}2556bc3b8a{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3: Τα πήρε όλα και... έφυγε (video+photos)



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved