Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Έγινε η… σέντρα με τα μέτρα

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Έγινε η… σέντρα με τα μέτρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (02/03) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ζητούν να ισχύσουν όσα και στη Λεωφόρο και τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Καραϊσκάκη η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της άλλης Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, παρουσία εκπροσώπων των δύο ομάδων, της Λίγκας, της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Το ντέρμπι ξεκίνησε από νωρίς, με τον Παναθηναϊκό να έχει αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη θέση, την οποία ζήτησε κι εγγράφως. Αυτή δεν ήταν άλλη από το να ισχύσουν ακριβώς τα ίδια μέτρα ασφαλείας που ίσχυσαν στο ντέρμπι των δυο «αιωνίων» στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο, με την Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά να μεταφέρει το έγγραφο στη ΓΑΔΑ και να επιφυλάσσεται να απαντήσει. Το θέμα, βέβαια, ήταν η διαφωνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους ιθύνοντες των Πειραιωτών να μιλούν για διαφορετικής επικινδυνότητας γήπεδα και για ίδια μέτρα που ισχύουν έτσι κι αλλιώς στο φαληρικό γήπεδο.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από την πλευρά τους, υπενθύμισαν πως με τα μέτρα που αναφέρει η πλευρά του Ολυμπιακού, είχε δεχθεί επίθεση η αποστολή των «πράσινων» με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Τάσου Λαγού από κροτίδα. Υπενθυμίστηκε και η επίθεση που είχε δεχθεί το βανάκι που μετέφερε τα μέλη της διοίκησης, αλλά και το περιστατικό με το ασανσέρ και τον Γιάννη Αλαφούζο. Επίσης, από τον Παναθηναϊκό ανέφεραν πως στο μπουθ όπου είχε τοποθετηθεί η «πράσινη» αντιπροσωπεία, υπήρχαν μεγάφωνα από τα οποία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγονταν ύβρεις σε βάρος.

Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν διαφωνίες και ενστάσεις από τις δυο πλευρές, με την κουβέντα να διαρκεί αρκετή ώρα και να γυρίζει σε ντέρμπι παλαιότερων ετών. Από τον Παναθηναϊκό ανέφεραν το παράδειγμα του ντέρμπι που έγινε πριν από τρία χρόνια ακριβώς (19/02/2011), με το γνωστό πια οφσάιντ του Κατσουράνη και την εισβολή οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, όχι για να πανηγυρίσουν όπως είχαν υπερασπιστεί τότε οι «ερυθρόλευκοι», αλλά για να χτυπήσουν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Πέρα από το εν λόγω ντέρμπι της ντροπής, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έφεραν ως παράδειγμα φιλοξενίας, από πλευράς «ερυθρόλευκων», και τον αγώνα που έγινε τον Μάιο του 2003 στη Ριζούπολη.

Μάλιστα, έφεραν αυτό το παράδειγμα καθώς ο νυν υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μπαλόκας, ήταν τότε παρατηρητής του αγώνα για τη διοργανώτρια αρχή. Όπως ήταν φυσικό, οι τόνοι ανέβηκαν και οι διαφωνίες ήταν συνεχόμενοι, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι έξαλλοι και με μια προβοκατόρικη – όπως τη θεωρούν – ενέργεια, από πλευράς Πειραιωτών στη διάρκεια της σύσκεψης. Όπως λένε από τον Παναθηναϊκό, στην πόρτα της αίθουσας που έγινε η σύσκεψη υπήρξε πρωτοσέλιδα εφημερίδας προσκείμενης προς τον Ολυμπιακό, στην οποία αναφερόταν ως ζούγκλα η ατμόσφαιρα του ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο. Ένα ντέρμπι, στο οποίο ακόμα κι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είχε δώσει συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το κλίμα που επικρατούσε…

Το δεδομένο είναι πως το… ντέρμπι του δεύτερου γύρου ξεκίνησε και αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα…

 Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο onsports TV



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved