Παναθηναϊκός: Πέρασε από την Κομοτηνή με… κέρδος Πέτριτς (photos+video)

Παναθηναϊκός: Πέρασε από την Κομοτηνή με… κέρδος Πέτριτς (photos+video)

Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πανθρακικού (2-0), με τους Καρέλη και Ατζαγκούν σκόρερ και τον Μλάντεν Πέτριτς να κάνει ντεμπούτο – Έκαναν… Λεωφόρο το γήπεδο της Κομοτηνής περισσότεροι από 1500 οπαδοί του «τριφυλλιού».

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Γιάννης Αναστασίου, αφού είδε τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν σοβαρότητα και να αφήνουν πίσω τους την – ανούσια – ήττα στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παναθηναϊκός είχε τη σωστή νοοτροπία, ήλεγξε τον αγώνα και δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα από τον Πανθρακικό, παρά τις απουσίες που είχε και πάλι, με τον Αναστασίου να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Μλάντεν Πέτριτς, στην πρώτη παρουσία του Κροάτη φορ στην αποστολή του «τριφυλλιού». Δεδομένα θα χρειαστεί κι άλλα παιχνίδια για να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα ο 33χρονος διεθνής άσος, αλλά η ποιότητα του ήταν εμφανής σε κάποιες από τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο στον οποίο βρέθηκε για περίπου είκοσι λεπτά μαζί με αυτά των καθυστερήσεων.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά κέρδη από το ματς της Κομοτηνής, στο οποίο ένιωσε… σαν να παίζει στη Λεωφόρο από την καταπληκτική παρουσία περισσότερων από 1500 οπαδών του στο πέταλο του γηπέδου του Πανθρακικού. Η ομάδα του Αναστασίου έπαιξε όπως ήθελε ο προπονητής της, κινδύνεψε ελάχιστα από τον αντίπαλο και κρατούσε τα ηνία, μέσω της κατοχής της μπάλας, του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να πάρει την έκτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει να είναι σε κοντινή απόσταση από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, όντας στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα, ο Πανθρακικός προσπάθησε αρκετά να αλλάξει τη μοίρα του ματς, ο Άκης Μάντζιος – που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Κομοτηνής – δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν… απειρία και παιδικά λάθη στην άμυνα, τα οποία δεν συγχώρησε αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός.

Το ματς στην Κομοτηνή ήταν εξαιρετικό ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δυο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στο πως θα παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και πως θα δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τον Καρέλη να έχει δοκάρι στο 9’ και τον Πανθρακικό να απειλεί με Ίγκορ και Καθάριο στα αμέσως επόμενα λεπτά. Ότι δεν κατάφερε, όμως, στο 9’ ο νεαρός φορ –που αντικατέστησε επάξια τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Μάρκους Μπεργκ, το κατάφερε στο 26’. Ο Αμπέντ έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Καρέλης στην κίνηση έκανε το σουτ κι έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ!

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, οι «πράσινοι» έκαναν σωστή διαχείριση του ματς, με τους Πράνιτς, Ζέκα και Αμπέντ – συνεπικουρούμενοι από τον Λαγό που «σκούπιζε» τα πάντα στη μεσαία γραμμή – βοήθησαν στην κυκλοφορία της μπάλας και στη διαχείριση της κατοχής, Ατζαγκούν και Καρέλης πίεζαν ψηλά τον αντίπαλο και εν τέλει ήρθε και το δεύτερο γκολ μετά από… δώρο του Σέρεμετ. Στο 59’ ο Αμπέντ σέντραρε, ο πορτιέρο του Πανθρακικού φαινόταν πως θα μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του για να έρθει ο Ατζαγκούν και να τη σπρώξει στα δίχτυα, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει μονο εκτός έδρας ως τώρα στη σεζόν!

Με το 2-0 να δίνει άλλον αέρα στον Παναθηναϊκό, ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Μλάντεν Πέτριτς στη θέση του Νίκου Καρέλη, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρίες με τους Αμπέντ και Ατζαγκούν για ένα δεύτερο τέρμα και «φωνάζουν» για ένα πέναλτι πάνω στον Αλγερινό, που δεν καταλογίστηκε από τον ρέφερι Τριτσώνη ο οποίος είχε γενικά καλή διαιτησία. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό διπλά κερδισμένο, τόσο για τους τρεις βαθμούς όσο και για το ντεμπούτο του Πέτριτς που αναμένεται να είναι πολύτιμη μονάδα στα χέρια του Αναστασίου ενόψει και των play off, στα οποία πλέον ο στόχος μπορεί να αλλάξει και να είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα

{coveritlive}5ebe13fcac{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Παναθηναϊκός: Πέρασε από την Κομοτηνή με… κέρδος Πέτριτς (photos+video)



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved