«Να καθιερωθώ στη Ξάνθη»

«Να καθιερωθώ στη Ξάνθη»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, παραχώρησε ο Νίκος Τσουμάνης.

Ο νεαρός αμυντικός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη νίκη της ακριτικής ομάδας επί του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και της κλήση του στην εθνική Ελπίδων.

-Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης έδωσε άλλους τρεις βαθμούς στην ομάδα και ο στόχος της παραμονής ουσιαστικά επιτεύχθηκε...

«Η Ξάνθη έκανε την προσπάθειά της και βγάλαμε πάθος μέσα στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο παιχνίδι πήραμε τους βαθμούς δίκαια και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα τα πράγματα από την στιγμή που δεν υπάρχει το άγχος της... βαθμοθηρίας».

-Τρία παιχνίδια απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος. Στο τέλος της χρονιάς τι μπορεί να πετύχει η Ξάνθη;

«Με τις προβλέψεις κανείς δεν μπορεί να μιλήσει σίγουρα. Δεδομένο όμως είναι πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε κι εμείς αλλά και ο κόσμος μας».

-Κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στον α’ γύρο η ομάδα σε εμπιστεύθηκε και το ντεμπούτο σου ήταν πετυχημένο...

«Για μένα ήταν πολύ καλό που η Ξάνθη μου έδειξε εμπιστοσύνη. Προσπάθησα κι εγώ από την μεριά μου να τους δικαιώσω γι’ αυτήν την επιλογή.

Τώρα αν πήγα καλά ή όχι, υπάρχουν οι αρμόδιοι που το έκριναν. Ελπίζω όμως να συνεχιστεί η εμπιστοσύνη αυτή και στη συνέχεια, με τα νέα παιδιά».

-Μετά από μία χρονιά στην ομάδα Νέων και μία στην Γ! Εθνική (δανεικός στον Μακεδονικό) ανήκεις πλέον στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα;

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εδώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνεσαι καλύτερος μέσα από την δουλειά κάθε μέρα.

Μέσω της δουλειάς, οι εμπειρίες που αποκτά ένας νεαρός –κι όχι μόνο– παίκτης είναι ένας «κύκλος» που βελτιώνει τον ποδοσφαιριστή και θα τις χαρακτήριζα πολύτιμες».

-Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε πει στην τελευταία συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα πως θα δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει και τον κορμό της Ξάνθης. Υπάρχει άγχος από πλευράς σας;

«Άγχος δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει. Αν υπάρχει όμως αυτό πρέπει να μας λειτουργήσει ευεργετικά και να απολαύσουμε το παιχνίδι χωρίς να μας πιέσει. Προσωπικά - αλλά και γενικά - εμείς δουλεύουμε και περιμένουμε τις ευκαιρίες μας».

-Φέτος πήρες το «βάπτισμα του πυρός» και στην Εθνική Ελπίδων στο παιχνίδι με την Γερμανία και την Παρασκευή κλήθηκες για δεύτερη φορά από τον Γιώργο Γεωργιάδη...

«Η κλήση σε μία αντιπροσωπευτική ομάδα της χώρας σου είναι κάτι το ιδιαίτερο και αποτελεί τιμή για τον κάθε παίκτη.

Εμένα το πρώτο μου κάλεσμα με βοήθησε πολύ κυρίως στην ψυχολογία δίνοντάς μου την ώθηση να συνεχίσω να δουλεύω με περισσότερη δύναμη, περισσότερο κουράγιο και περισσότερη όρεξη. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να δικαιώσω αυτούς που πιστεύουν σε μένα».

-Μπέρτος και Κομεσίδης από τα δεξιά κι εσύ από τα αριστερά. Οι πλευρές της Ξάνθης έχουν έντονο ελληνικό κι νεανικό «χρώμα».

«Αυτό είναι καλό. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, όπου οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων κρίνονται στις λεπτομέρειες, το γεγονός ότι μία ομάδα προωθεί παιδιά από τα «σπλάχνα» της είναι σπουδαίο.

Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και να έρθουν κι άλλοι παίκτες από τις Ακαδημίες της Ξάνθης στην επαγγελματική ομάδα».

-Αγωνίζεσαι στην ίδια θέση με τον Κιμ Τζάγκι και τον Τζόρνταν Στιούαρτ. Πως κρίνεις τον ανταγωνισμό μεταξύ σας;

«Μόνο καλό κάνει ο ανταγωνισμός και ιδιαίτερα σε μένα που είμαι πιο μικρός. Μαθαίνω πράγματα από δύο έμπειρους παίκτες που έχουν γεμάτα βιογραφικά από άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

«Βασικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην Ξάνθη και να αναδειχθώ στην ομάδα».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved