«Στην Ελλάδα με σέβονται»

«Στην Ελλάδα με σέβονται»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα μιλώντας για τον Ολυμπιακό και την πρώην ομάδα του, Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο «Τσινγκούρι» μίλησε στην ιστοσελίδα deia.com μίλησε για την δεύτερη καριέρα του στον Ολυμπιακό και κράτησε «κλειστά» τα χαρτιά του όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ισπανία.

Αποσπάσματα από όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Στην Ελλάδα με σέβονται πολύ ειδικά μετά την κατάκτηση του νταμπλ πριν από δυο χρόνια. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντική και έπρεπε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να προκριθούμε αμέσως στους ομίλους του Champions League ενώ ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 5η θέση πέρυσι».

Για το αν θεωρεί την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του ισπανικού: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Ισπανικό αλλά πάντα το να κατακτάς ένα πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα φαβορί ενώ η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι πολύ δυνατές ομάδες».

Για το αν κατάφερε να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό:  «Μου αρέσει πολύ να παίζουν οι ομάδες μου θεαματικό ποδόσφαιρο, αρκεί αυτό να συνδυάζεται με νίκες. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε πρέπει να βρεις μια άλλη συνταγή που θα ταιριάζει με την ομάδα».

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες: «Παίζαμε σε γρηγορότερο ρυθμό από τους άλλους. Στην επίθεση έπρεπε να έχουμε την πρωτοβουλία ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας. Χωρίς την μπάλα, οι γραμμές μας πίεζαν ψηλά. Παίζαμε πολύ με τον κενό χώρο και σχεδόν πάντα βγαίναμε στην κόντρα επίθεση».

Για το αν χρειαζόταν τον τίτλο αυτό μετά την κακή πορεία της Βιγιαρεάλ πέρυσι: «Πιο πολύ είχε ανάγκη τον τίτλο ο Ολυμπιακός μετά την περσινή κακή χρονιά».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ παθιασμένο. Ο κόσμος θέλει να τα δίνεις όλα και τα ντέρμπι είναι πάρα πολύ σημαντικά».

Για το αν η ιδεολογία του ως τεχνικός άλλαξε στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω πως άλλαξε πολύ. Το προσάρμοσα ίσως αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί παίκτες που ξέρουν την ιδεολογία του ισπανικού ποδοσφαίρου όπως ο Φουστέρ, ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα και ο Ουρτάδο».

Για το ποιοι παίκτες ξεχώρισαν στην φετινή Super League: «Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι σπουδαίος αμυντικός. Ο Μέλμπεργκ, ο Μοντεστό, ο Τοροσίδης, ο Μιραλάς, ο Τοροσίδης, ο Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα και χωρίς αμφιβολία οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού. Από τις άλλες ομάδες ξεχώρισα τον Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ και τον Σκόκο της ΑΕΚ».

Για το γεγονός πως πολλοί ισπανικοί σύλλογοι τον παρακολουθούν: «Πολλοί προπονητές είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Το να κερδίζει η ομάδα πρωταθλήματα είναι καλό για εμένα αλλά όχι για το αν θα έρθει μια καλή πρόταση, αλλά γιατί κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από μια δύσκολη περίοδο».

Για την Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Δεν παρακολουθώ συχνά την Αθλέτικ αλλά ξέρω ότι τα πάει αρκετά καλά. Όταν ήμουν στη Αθλέτικ ήταν πολύ ωραία αφού είχαμε καλή ομάδα και είμαι πολύ περήφανος που με θυμούνται ακόμη εκεί. Τώρα τεχνικός εκεί είναι ο Χοακίν Καπαρός και τα πάει πάρα πολύ καλά και πιστεύω πως η ομάδα θα επιστρέψει στην Ευρώπη».



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved