«Δικαιωμένος στον Ολυμπιακό»

«Δικαιωμένος στον Ολυμπιακό»

Ο Φρανσουά Μοντεστό με δηλώσεις του σε Κυριακάτικη εφημερίδα τόνισε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του το καλοκαίρι να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος αμυντικός των Πρωταθλητών μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» αποκάλυψε πως λέει τα καλύτερα για την χώρα μας ενώ έδωσε και την απάντηση του σε όσους θεωρούν πως ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από την διαιτησία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Θεωρώ πολύ σημαντικό να κερδίζεις έναν τίτλο και φυσικά είναι φανταστικό το γεγονός ότι τα κατάφερα την πρώτη μου χρονιά εδώ. Βέβαια όταν ήρθα στον Ολυμπιακό πίστευα πως θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί γνώριζα την ιστορία της ομάδας και ξέρω πως έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια», δήλωσε αρχικά ο Κορσικανός.

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ακόμα και αν είχε θελήσει ο Θεός να μην πάρουμε το πρωτάθλημα, πάλι θα έλεγα πως έκανα την καλύτερη επιλογή, γιατί σε προσωπικό επίπεδο είναι μια μεγάλη εμπειρία που θα μου χρησιμεύσει στο μέλλον. Για τον λόγο αυτό θα παροτρύνω παλιούς μου συμπαίκτες να έρθουν στην Ελλάδα για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως η άποψη του είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη του Τζιμπρίλ Σισέ: «Ο καθένας έχει την άποψη του. Θεωρώ πως πέρυσι που η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Σισέ θα ήταν πολύ χαρούμενος και θα είχε διαφορετική γνώμη. Αυτή την χρονιά όμως το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο καθένας σκέφτεται με τον τρόπο του, αλλά εγώ μόνο καλά λόγια έχω να πω για την χώρα σας».

Για εκείνους που αμφισβητούν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και την διαιτησία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Θεωρώ ότι όταν μια ομάδα βρίσκεται στην κορυφή από την 5η αγωνιστική μέχρι το τέλος τότε είναι άξια πρωταθλήτρια. Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Όσο για το ντέρμπι, υπάρχει το διαιτητικό λάθος με το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού όπως υπήρξε διαιτητικό λάθος στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ή στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, το ποδόσφαιρο εξελίσσεται γρήγορα αλλά όλα στο τέλος έρχονται σε ισορροπία. Παντού γίνονται λάθη αλλά σε σύνολο το υπέρ και τα κατά έρχονται σε ισορροπία. Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές κάνουν την διαφορά. Πέρυσι άξιζε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός. Φέτος εμείς είμαστε πανάξιοι πρωταθλητές».

Για τα μυστικά του Ολυμπιακού την φετινή περίοδο: «Η δύναμη στην ομάδα είναι πως δεν υπήρχαν ξεχωριστά γκρουπάκια αλλά ήμασταν όλοι μαζί. Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση είμαστε ένα συμπαγές σύνολο, μια οικογένεια. Στα αποδυτήρια έπαιξαν ρόλο κάποιοι όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης. Είναι πάρα πολύ σημαντική φυσιογνωμία για εμάς αφού έχει κερδίσει άπειρους τίτλους στην καριέρα του, είναι πάντα σοβαρός, μας μιλάει, είναι πρώτος στην προπόνηση και θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, που δημιουργούν και την ιστορία του συλλόγου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως η ομάδα διαθέτει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα ενώ έγινε πολύ σωστή δουλειά από το τεχνικό τιμ καθημερινά, με τα ίδια λόγια και την ίδια φιλοσοφία αγώνα. Αυτοί μας έπεισαν να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τη νοοτροπία μας του νικητή που πρέπει πάντα να έχει μια ομάδα».

Για την συμβολή του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Καταρχάς θεωρώ ότι για έναν προπονητή που κέρδισε το πρωτάθλημα, έφυγε, επέστρεψε και ξανακέρδισε το πρωτάθλημα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Συνήθως οι προπονητές που επιστρέφουν δεν επαναλαμβάνουν τις επιτυχίες. Το βασικό τους προτέρημα είναι ότι συμπεριφέρεται σε όλους τους παίκτες με τον ίδιο τρόπο. Είτε είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, είτε κάποιος που δεν έχει παίξει ποτέ, έχει την ίδια συμπεριφορά και για εκείνον όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Ανθρώπινο είναι όσοι δεν παίζουν να έχουν παράπονα, όμως εκείνοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν προκαλούν προβλήματα.

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος: «Τα 14 χρόνια που αγωνίστηκα στην Γαλλία και την Ιταλία πάντα έπαιζα σε διαφορετικές θέσεις και αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα, γιατί έτσι μπορούσα να αγωνιστώ σε περισσότερα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός με απέκτησε για να παίζω στόπερ ή δεξιός μπακ αλλά ύστερα από κάποια αγωνιστικά προβλήματα ο προπονητής μου, μου ζήτησε να παίξω στο κέντρο. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και χάρη στη δική του στήριξη κατάφερα να ανακαλύψω αυτή την θέση και να χαίρομαι πολύ που παίζω. Βλέπουμε με αυτό τον τρόπο ότι και στα 32 σου χρόνια στο ποδόσφαιρο μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Με βοηθάει πολύ το γεγονός πως συνδυάζομαι άψογα με τον Ιμπαγάσα. Συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια και χωρίς καν να μιλήσουμε ξέρουμε τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε».

Για τους MVP του φετινού πρωταθλήματος : «Σίγουρα τον τίτλο αυτό δικαιούνται ο Μιραλάς και ο Ιμπαγάσα ενώ με εντυπωσίασε και ο Αμπντούν της Καβάλας. Στην Γαλλία είχε κάποια προβήματα, αλλά εδώ κάνει φανταστικά πράγματα».

Για τον αποκλεισμό από την Μακάμπι: «Ήταν ένα γεγονός που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα για να τερματίσουμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και κάποιες φορές η ήττα σε βοηθάει να καταλάβεις πολλά πράγματα για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να διακριθεί στο Champions League: «Γιατί όχι; Να πάρουμε παράδειγμα από αυτό που πέτυχε η Ελλάδα το 2004»



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved