Παναθηναϊκός: Ο πολύτιμος κύριος Μπεργκ (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Ο πολύτιμος κύριος Μπεργκ (photos+videos)

Το Onsports αναλύει το γιατί ο Μάρκους Μπεργκ είναι ότι πιο πολύτιμο έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, με τον Σουηδό να είναι «χρυσό» εργαλείο για τον Γιάννη Αναστασίου.

Ήταν ο στόχος που κυνήγησε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ένας επιθετικός που θα δώσει το κάτι παραπάνω τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη συνολική λειτουργία της ομάδας του από τη μέση και μπροστά. Μπορεί η έλευσή του να μην «τράβηξε» τόσο όσο αυτή του Ντάνιελ Πράνιτς, μπορεί το όνομά του να μην κάνει το «γκελ» που κάνει αυτό του Μλάντεν Πέτριτς ή μπορεί και να μην έχει «δεθεί» τόσο πολύ με τον κόσμο της ομάδας όσο πχ ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, όμως, ο Μάρκους Μπεργκ αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο πολύτιμο έχει στο ρόστερ του το «τριφύλλι».

Ο Σουηδός φορ, πρώτα απ’ όλα, είναι σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που τώρα «χτίζεται» και που για να αποφύγει «κακοτοπιές» και «γκέλες» πρέπει να έχει «σημεία αναφοράς». Ο Μπεργκ ξεχωρίζει από το σύνολο όχι γιατί παίζει το υπόλοιπο της ομάδας προς δική του… τέρψη, ούτε γιατί είναι ο σούπερ σταρ που τραβάει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μπεγκ ξεχωρίζει γιατί πέρα από το σκοράρισμα, για το οποίο κι αποκτήθηκε, είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος κάνει κι αρκετή «βρώμικη» δουλειά στον αγωνιστικό χώρο για τον Παναθηναϊκό.

Κολώνα… υψηλής τεχνικής

Με τον Μπεργκ στην ενδεκάδα του, και σε καλή κατάσταση, ο Παναθηναϊκός κερδίζει πρώτα απ’ όλα αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Ο Αναστασίου θέλει η ομάδα του να ξεκινά την άμυνά της από την επίθεση. Με τον Μπεργκ να «κρατάει» πίσω τα αντίπαλα στόπερ, αφού είναι παίκτης που «γεμίζει» την περιοχή. Αποτελεί αυτό που λέμε «κολώνα» για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Όμως, ο Σουηδός στράικερ δεν περιορίζεται σε αυτό. Η υψηλή τεχνική του κατάρτιση, του επιτρέπει να βγαίνει από το «κουτί» και να «φτιάχνει» παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας διαδρόμους και δίνοντας ακόμα και ασίστ στους συμπαίκτες του.

Τα… 14 γκολ του Μπεργκ

Όπως αναφέραμε, ο Μπεργκ έχει καταφέρει να σκοράρει 9 φορές για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα εννέα τέρματα που έχει προσφέρει ο 27χρονος άσος στο «τριφύλλι». Ήδη, στις 20 αγωνιστικές που έχουν περάσει στο φετινό πρωτάθλημα, ο Μπεργκ έχει δώσει 5 ασίστ. Το σύνολο της προσφοράς ανεβαίνει δηλαδή στα 14 τέρματα, από τα 32 που έχει πετύχει η ομάδα μέχρι τώρα. Χωρίς να υπολογίσουμε σε αυτά και τα γκολ του Σουηδού στο Κύπελλο και την παρουσία του σ’ αυτά τα ματς.

Προσωπικότητα που εμπνέει

Είναι εύκολα αντιληπτό, πως με τον όρο «σημείο αναφοράς» που χρησιμοποιήσαμε, δεν αναφερόμαστε βέβαια μόνο στα αγωνιστικά οφέλη που δίνει στον Παναθηναϊκό η παρουσία του Μπεργκ στο ρόστερ. Ο Σουηδός είναι και μια από τις προσωπικότητες που έχει φροντίσει να έχει στην ομάδα του το «τριφύλλι» φέτος, στην αναδόμηση που επιχειρείται, έτσι ώστε να «εμπνεύσει» και τη νέα γενιά που προσπαθεί να βγάλει από τα «σπλάχνα» του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, παίκτης που – με αυτά που αναφέρουμε παραπάνω το καταλαβαίνει ακόμα κι ένας αδαής – βάζει το «εγώ» του κάτω από το «εμείς» της ομάδας και άψογος επαγγελματίας.

Ποδοσφαιριστής που δίνει σιγουριά στους συμπαίκτες του όταν είναι στο χορτάρι και που μπορεί να «τραβήξει» και τους υπόλοιπους, μαζί με τους Πράνιτς, Μέντες που επίσης έχουν την κλάση και την πείρα να βοηθήσουν τους νεότερους. Άλλωστε, φάνηκε η επιρροή του Μπεργκ τόσο στα παιχνίδια που δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού, όσο και στα δυο που ακολούθησαν της επιστροφής του με Παναιτωλικό και Πανιώνιο όπου δεν ήταν στα… πάνω του ο Σουηδός κι επιθετικά η ομάδα… αγκομάχησε.

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

Αυτός είναι ο πολύτιμος κύριος Μπεργκ…

Παναθηναϊκός: Ο πολύτιμος κύριος Μπεργκ (photos+videos)



Euroleague Final Four 2024: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός για την κούπα – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague Final Four 2024: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός για την κούπα – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Live Streaming ο μεγάλος τελικός της Super League K19
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Live Streaming ο μεγάλος τελικός της Super League K19
Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν με Πέρεθ για Εμπαπέ
Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν με Πέρεθ για Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρόος ανακοίνωσε το τέλος στην καριέρα του - Αποσύρεται μετά το Euro 2024
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρόος ανακοίνωσε το τέλος στην καριέρα του - Αποσύρεται μετά το Euro 2024
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved