Μαντούρο: «Έχουμε καλό σύνολο»

Μαντούρο: «Έχουμε καλό σύνολο»

Ο Χέντβιγκς Μαντούρο μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας την ομάδα του ως εξαιρετικά καλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

«Ηρθα σε μια πολύ ωραία πόλη. Στο λίγο διάστημα που βρίσκομαι εδώ πρόλαβα να πάρω μια γεύση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης κι από τον κόσμο, είναι πολύ όμορφα κι η ομάδα είναι πραγματικά ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, ένας μεγάλος σύλλογος για την πόλη αλλά και για τη χώρα ολόκληρη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ ν' αγωνιστώ σε περισσότερες αναμετρήσεις».

- Οι εντυπώσεις σου αγωνιστικά από την ομάδα;

«Ειλικρινά, νομίζω πως διαθέτουμε μια καλή ομάδα. Δεν τα πήγαμε τόσο καλά χτες, φυσιολογικά είμαστε εμείς αυτοί που έχουν την κατοχή, αυτοί που κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και κάνουν παιχνίδι αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες που ακολουθούν. Αλλά και πάλι διαθέτουμε την ποιότητα ν' ανταποκριθούμε θετικά».

- Θα ήταν σωστό αν θεωρούσαμε το χτεσινό ως ένα ασφαλές δείγμα για την κατάσταση που βρίσκεσαι; Σε βοήθησε να καταλάβεις πότε θα είσαι απόλυτα έτοιμος;

«Ναι, χτες ήταν και για μένα ένα τεστ, σ' ότι έχει να κάνει με το πώς νιώθω. Και σήμερα προπονήθηκα κανονικά με όσους δεν αγωνίστηκα. Θεωρώ πως σε δυο εβδομάδες θα βρίσκομαι στο 100% των δυνατοτήτων μου ώστε να μπορώ να 'βγάλω' απροβλημάτιστα ένα ενενηντάλεπτο».

- Μετά το σύνολο των πρώτων σου εμπειριών εδώ, ποια ήταν τα πρώτα λόγια που μετέφερες ως εντυπώσεις στους ανθρώπους σου όταν επικοινώνησες μαζί τους;

«Πως ήρθα σε μια μεγάλη και όμορφη πόλη, με ωραίους και φιλικούς ανθρώπους, πραγματικά 'ζεστούς' και πρόθυμους να με κάνουν να νιώσω άνετα εδώ. Ο κόσμος είναι πολύ καλός».

- Τί γνώριζες για τον ΠΑΟΚ πριν πάρει την απόφαση ν' αποδεχτείς την πρόταση των ανθρώπων του;

«Ηξερα πως ο ΠΑΟΚ τρέφει πολλές φιλοδοξίες για να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός κατέχει την πρώτη θέση αλλά ο ΠΑΟΚ θα παλέψει μαζί του γι' αυτήν, αν και μας χωρίζουν αρκετοί βαθμοί. Ο στόχος είναι η διεκδίκηση της πρώτης θέσης κι η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Europa League».

- Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που σ' έκαναν ν' αποδεχτείς την πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Είπα το 'ναι' επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Είδα αγώνες στην έδρα του και μου έκαναν εντύπωση οι φίλαθλοί του, είναι πολύ καλοί, πολύ . ενθουσιώδεις με τις αναμετρήσεις της ομάδας τους. Και όπως γνωρίζετε έπαιζα στην Ευρώπη, συνεπώς γνωρίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Μας περιμένει η Μπενφίκα κι εκεί θα πρέπει να δείξουμε τις ικανότητές μας».

- Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως ποδοσφαιριστή σε κάποιον που δε σε γνωρίζει;
«Είμαι αμυντικό χαφ, αλλά ορισμένες φορές μπορεί ν' αγωνιστώ κι εντός περιοχής. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, να δημιουργώ παιχνίδι και να συμμετέχω στην οργάνωσή του στον αγωνιστικό χώρο».

- Ως άνθρωπο;

«Νομίζω πως είμαι από αυτούς που θέλουν συνεχώς να βοηθούν τους συμπαίκτες τους, από αυτούς που τους αρέσει να 'παλεύουν' για την ομάδα τους. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον ΠΑΟΚ και για τους φιλάθλους του, αυτή είναι η μοναδική μου δουλειά αυτή τη στιγμή».

- Τί θα πρέπει να έχει συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να νιώσεις ικανοποιημένος;

«Σε ομαδικό επίπεδο .. να νικήσουμε όλους τους αγώνες, αυτό είναι σημαντικό κίνητρο στο πρωτάθλημα και νομίζω πως είναι εφικτό. Στο Κύπελλο να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε τον τίτλο, ενώ στην Ευρώπη τα δεδομένα είναι πιο δύσκολα καθώς η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα και στη συνέχεια περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες ομάδες. Ακόμη κι εκεί όμως θα πρέπει να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Σε προσωπικό επίπεδο, να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, να βρω τον ρυθμό μου και να παίξω καλά για τον ΠΑΟΚ», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αγιαξ, της Βαλένθια και της Σεβίλλης.

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved