Αέρας… Καραϊβικής στην Τούμπα! (photos+videos)

Αέρας… Καραϊβικής στην Τούμπα! (photos+videos)

Το Onsports παρουσιάζει την καριέρα του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Χέντβιγκες Μαντούρο, πάλαι ποτέ «κορυφαίου ταλέντου του ολλανδικού ποδοσφαίρου»

Γεννημένος στο Άλμερε της Βόρειας Ολλανδίας, ο Χέντβιγκες Μαντούρο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, βλέποντας σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ολλανδίας να στηρίζει πάνω του τις ελπίδες για το μέλλον.

Με βάση αυτό, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Άγιαξ, με τις εμφανίσεις του στις ακαδημίες του «Αίαντα» να του χαρίζουν τον τίτλο του κορυφαίου ανερχόμενου Ολλανδού ποδοσφαιριστή τη σεζόν 2003-04.

Κάπως έτσι τέθηκε ψηλά ο πήχης για μια καριέρα που τα επόμενα δέκα χρόνια αποδείχθηκε πολύ πιο… μέτρια του αναμενόμενου. Το 2014 βρίσκει τον 28χρονο μέσο να υπογράφει στον ΠΑΟΚ και το Onsports παρουσιάζει την καριέρα του πάλαι ποτέ «κορυφαίου ταλέντου του ολλανδικού ποδοσφαίρου», Χέντβιγκες Μαντούρο.

Η πενταετία του… απογαλακτισμού

Το 2003 ο Μαντούρο υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με τον Άγιαξ και έκανε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2004-05. Ακολούθησαν πέντε χρόνια κατά τα οποία ο θηριώδης χαφ σταδιακά αποδείκνυε την αξία του καθώς και την ικανότητά του να αγωνίζεται σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Έπαιξε ως αμυντικό χαφ, ως στόπερ, ως δεξί και αριστερό μπακ, ενώ μερικές φορές χρειάστηκε να αναλάβει τον ρόλο του δημιουργού, παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς.

Η επιβλητική παρουσία του στη μεσαία γραμμή «κλείδωσε» το κέντρο του Άγιαξ, με τον οποίο Μαντούρο κατέκτησε δυο συνεχόμενα Κύπελλα Ολλανδίας (2006, 2007) και τρία σερί Σούπερ Καπ Ολλανδίας (2005, 2006, 2007). Σε σύνολο 105 αγώνων, πέτυχε 11 γκολ και κατέκτησε πέντε τίτλους, πριν γίνει… αντιληπτός από τη Βαλένθια!

Επιλογή του Κούμαν

Ο συμπατριώτης του Μαντούρο και πρώην μέσος του Άγιαξ, Ρόναλντ Κούμαν, βρισκόταν στον πάγκο της Βαλένθια τον Ιανουάριο του 2008. Το… ραντάρ του «έπιασε» τον νεαρό μέσο του «Αίαντα» και αμέσως η διοίκηση των «νυχτερίδων» κινήθηκε για την απόκτησή του, την οποία ανακοίνωσε λίγο πριν το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2008, έναντι 3 εκ. ευρώ.

Παρότι κατάφερε να παίξει μόνο σε 11 παιχνίδια, πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο, αφού η Βαλένθια κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας το 2008. Η απομάκρυνση του Κούμαν από τον πάγκο της ομάδας του Λεβάντε κάθε άλλο παρά κακό… μαντάτο ήταν για τον Μαντούρο, ο οποίος πήρε θέση βασικού από τον νέο τεχνικό της Βαλένθια, Ουνάι Έμερι.

Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες που «ταλαιπώρησαν» τους Λεβαντίνους, έδωσαν στον Ολλανδό μέσο την ευκαιρία που έψαχνε και απέδειξε την αξία του. Στις 25 Απριλίου 2009 πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη Βαλένθια, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 ένα ματς που τελικά έληξε 2-2.

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν 2011-12 και μοιραία ήρθε η αλλαγή… σελίδας, όχι όμως και χώρας.

Από το Λεβάντε στην Ανδαλουσία

Το καλοκαίρι του 2012 έπειτα από πέντε σεζόν στη Βαλένθια δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και στις 5 Ιουνίου αποκτήθηκε από τη Σεβίλλη ως ελεύθερος. Φόρεσε τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων 26 φορές την πρώτη του σεζόν στον σύλλογο, όμως φέτος δεν κατάφερε να παίξει καθόλου και συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα θα γίνει η τρίτη χώρα στην οποία θα αγωνιστεί ο Μαντούρο, αναζητώντας προσεκτικά τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προκειμένου να κερδίσει μια κλήση από την εθνική Ολλανδίας για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

{youtube}BxzoiQnGmYQ{/youtube}

Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη

Αέρας… Καραϊβικής στην Τούμπα! (photos+videos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved