Super League: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, υποβιβασμός ΑΕΚ και το… άγνωστο

Super League: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, υποβιβασμός ΑΕΚ και το… άγνωστο

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα σκήπτρα στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά, ράβοντας το… τέταρτο αστέρι στη φανέλα του για το 2013, μια χρονιά όπου η ΑΕΚ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αναμφίβολα το 2013 ανήκει στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε τις 40 κατακτήσεις Πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, μπαίνοντας σε ένα κλειστό… κλαμπ των ομάδων στην Ευρώπη που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Οι Πειραιώτες με τον Μίτσελ στο δεύτερο… μισό του πρωταθλήματος, απέδειξαν πως εντός των τειχών δεν έχουν… αντίπαλο και πανηγύρισαν σχετικά εύκολα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο λίγους μήνες αργότερα συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του νταμπλ, στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δείχνει πως βρίσκεται πιο πάνω από τους υπόλοιπους, σε μία σεζόν που η κατάρριψη των ρεκόρ αποτελεί... μεγάλο στόχο...

Αντίθετα, η φετινή χρονιά, που σε λίγες ώρες δίνει τη θέση της στο 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μαύρη» για την ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζοντας πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά και αγωνιστικά, υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο, η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη και η απόφαση… επανεκκίνησης, έφεραν την Ένωση στην Γ’ Εθνική με στόχο να επιστρέψει στα… σαλόνια της Super League πιο δυνατή από ποτέ.

Παράλληλα, το 2013 αποτέλεσε το έτος όπου ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αν ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να «χτυπήσει» την κορυφή και να την… αρπάξει από τον Ολυμπιακό, βγήκε στα προκριματικά του Champions League, όπου είδε την Σάλκε να του… κόβει τον δρόμο προς τους ομίλους. Στο δεύτερο… μισό του έτους και στην αρχή του νέου πρωταθλήματος, οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με στόχο τον τίτλο, αλλά δεν κατάφεραν να μείνουν στο… κατόπι των Πειραιωτών.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα με στόχο την εξυγίανση της ΠΑΕ. Ο αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, έπειτα από απόφαση της UEFA δεν άφησε κανένα περιθώριο στους «πράσινους». Έτσι, ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύτηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα στους Γιάννη Αναστασίου και Νίκο Νταμπίζα, οι οποίοι δείχνουν πως διαθέτουν τη θέληση να αλλάξουν το… τσιπάκι στο «τριφύλλι» και να διεκδικήσει και πάλι την κορυφή.

Μία ομάδα που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ο Ατρόμητος. Το «συγκρότημα» του Περιστερίου με τον Γιώργο Σπανό στην ηγεσία και τον Γιώργο Παράσχο στο «τιμόνι» δείχνει πως έχει αλλάξει… ρότα και προσπαθεί να αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό από την… πίτα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ανάλογη πορεία έχει και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες πάλεψαν για τη διάκριση στην Ευρώπη, δεν κατάφεραν να μπουν στους ομίλους του Europa League και η προβληματική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, έφεραν τον Σάκη Τσιώλη εκτός ομάδας, με τον Στάικο Βεργέτη να αναλαμβάνει τα ηνία.

Πάντως, ο πρώτος δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα… άνεργος, καθώς βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έκαναν μια εκπληκτική πορεία στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να τους οδηγεί μέχρι τα play offs, αλλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν… δέχθηκε τον φάκελο της ΠΑΕ και την απέκλεισε από τη συνέχεια. Η επόμενη… μέρα ήταν μεταβατική, η ομάδα δεν κατάφερε να παρουσιάσει μεγάλα επιτεύγματα με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο και έτσι, ο Σάκης Τσιώλης πήρε τη θέση του.

Η ομάδα που… εκμεταλλεύτηκε τους αποκλεισμούς των Ηπειρωτών και του Παναθηναϊκού ήταν η Skoda Ξάνθη, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού, ελέω της απορίας που στοίχισε στα ματς με την Σταντάρ Λιέγης. Η έλευση του Νίκου Καραγεωργίου δεν στέφθηκε με επιτυχία και πλέον το… μέλλον βρίσκεται στα… χέρια του Ράινερ Μάουρερ.

Ομάδα που… βγάζει υγεία και προσπαθεί να… ορθώσει το «ανάστημά» της είναι ο Πανθρακικός. Ο Άκης Μάντζιος έχει παρουσιάσει ένα ισχυρό σύνολο και σίγουρα οι «πράσινοι» θα είναι από τις ευχάριστες παρουσίες στο πρωτάθλημα. Σε ανάλογο… μοτίβο βρίσκεται ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου, αλλά και ο Εργοτέλης του Γιάννη Πετράκη, οι οποίοι στην επιστροφή τους στην κατηγορία έδειξαν πως δεν θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Η… πρωτάρα Καλλονή, ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα, όμως, οι συχνές μετακινήσεις, λόγω του προβλήματος της έδρας στην Μυτιλήνη, έχει στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη.

Σε κατάσταση… εξυγίανσης βρίσκεται ο ΟΦΗ. Ο Μάνθος Πουλινάκης έχει αναλάβει την ηγεσία της ΠΑΕ, προσπάθησε, μαζί με τους συνεργάτες του να φτιάξει ένα ισχυρό σύνολο, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή το καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και ειδικά με την έλευση του Ρικάρντο Σα Πίντο, η ομάδα δείχνει να βρίσκει τα… πατήματά της. Ο έτερος εκπρόσωπος της Κρήτης, Πλατανιάς, στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία, μπήκε με πολλά όνειρα, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος, κυρίως οικονομικής φύσης, τα οποία δεν επιτρέπουν στην ομάδα να κοιτάξει πιο ψηλά. Σε ανάλογη… πορεία βρίσκεται και ο ουραγός Άρης, ο οποίος αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος, όπως και η Βέροια με τις πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, ενώ σε καλύτερη… μοίρα είναι ο Πανιώνιος.

Στο… άγνωστο με βάρκα την… αγωνία

Ωστόσο, αυτό που έχει ξεχωρίσει, αρνητικά στην φετινή Σούπερ Λίγκα είναι η αβεβαιότητα στην υπόθεση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την κατηγορία. Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργανώτριας, θα πέσουν δύο, η Football League τονίζει πως θα ανέβουν δύο και το… μπαλάκι περνάει από τις λίγκες στην ΕΠΟ και τούμπαλιν, χωρίς ουδείς, λίγες ώρες πριν την δύση του 2013 να μην γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι στην συγκεκριμένη υπόθεση…

Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved