ΠΑΟΚ: Μεταβατική χρονιά και σκαμπανεβάσματα (photos+videos)

ΠΑΟΚ: Μεταβατική χρονιά και σκαμπανεβάσματα (photos+videos)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε το 2013 να αποδείξει πως είναι έτοιμος για την υπέρβαση και φιλοδοξεί το 2014 να... χτίσει σε πιο στέρεες βάσεις την ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους.

Η περσινή σεζόν ήταν επί της ουσίας η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια, με διοικητική σταθερότητα για τον ΠΑΟΚ. Όλοι θεωρούσαν πως όσα έγιναν από την έλευση του Ιβάν Σαββίδη το καλοκαίρι του 2012 θα επέτρεπαν στην ομάδα να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική το 2013 και θα την καθιστούσαν ικανή να κατακτήσει κάποιον τίτλο, όμως, και πάλι ήταν... άγονη η χρονιά που αποχαιρετάμε για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είδαν τους στόχους να χάνονται... στο τσακ!

Ενίσχυση αλλά...

Η αρχή του 2013 βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει μια αρκετά ικανοποιητική πορεία στο πρωτάθλημα και να είναι μέσα στον στόχο του Κυπέλλου. Για να καταφέρει ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο της, να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα ήθελε και σημαντική ενίσχυση. Έτσι, στην Τούμπα επισημοποιήθηκε η απόκτηση Κατσουράνη, αυτή του Βούκιτς, του Ιτάνζ, του Ολίσε και του Καμαρά αλλά και ο δανεισμός του Σίλντενφελντ.

Τα αποτελέσματα πάντως, δεν ήταν τα αναμενόμενα και υπήρχε διαρκής γκρίνια. Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου έφερε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να... βράζει, τον Σαββίδη να καλείται να πάρει αποφάσεις και τον Δώνη να αποχωρεί και να είναι ακόμα στα δικαστήρια με την ΠΑΕ! Μάλιστα, η κατάσταση στην ομάδα ήταν τέτοια που με την εικόνα που παρουσίασε στα πλέι οφ παραλίγο να χάσει και τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League, όμως, τελικά κατάφερε να την κατακτήσει.

Θέματα με Γκαρσία και Κάτσε

Πέρα από τα αγωνιστικά και τα μεταγραφικά, δυο από τα πιο συζητημένα γεγονότα της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, ήταν οι εξελίξεις στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, αρχικά, και πιο πρόσφατα σε αυτό του Έργκους Κάτσε. Ο Γκαρσία στη διάρκεια της χρονιάς έφυγε, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να στέκεται απέναντι στην απόφαση της διοίκησης, αλλά τελικά επέστρεψε για να τα... τσουγκρίσει ξανά με τον Στέφενς και να είναι εκ νέου έτοιμος να χαιρετήσει τον ΠΑΟΚ!

Ο Κάτσε, πάλι, φωτογραφήθηκε με μπλούζα του UCK, το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του κόσμου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Αλβανός μέσος τέθηκε για μεγάλο διάστημα εντός ομάδας, δέχθηκε σκληρότατη κριτική από κόσμο, Τύπο και διοίκηση, ενώ παρά το γεγονός ότι πλέον έχει επιστρέψει στις προπονήσεις δεν υπολογίζεται απο τον Χουμπ Στέφενς.

Η εποχή του Χουμπ και η... αναβολή υπέρβασης

Ο Ολλανδός είναι και ένα ακόμα κεφάλαιο που άνοιξε το 2013 για τον ΠΑΟΚ. Έμπειρος προπονητης, με παραστάσεις και ικανότητα να οδηγήσει την ομάδα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όμως, ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκε σημαντικά και με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά (Λούκας, Στοχ, Νίνης), στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έδειξε να μην μπορεί το κάτι παραπάνω.

Το χειρότερο σημείο αυτής της πορείας μέσα στο 2013, ήταν η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, που έφερε αρκετά πίσω την ομάδα. Αποδείχθηκε επί της ουσίας πως πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και κυρίως το 2014 να αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τους Πειραιώτες.

Ευρώπη με... διακυμάνσεις κι ελπίδες

Όσο για την πορεία του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πέρασε από χίλια κύματα. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξε προκριματικά Champions League με τη Μέταλιστ, αποκλείστηκαν, οι Ουκρανοί τιμωρήθηκαν και τελικά έπαιξαν και πλέι οφ με τη Σάλκε, όπου λίγο έλειψε να κάνουν την έκπληξη και να προκριθούν στους ομίλους. Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε αυτούς του Europa League όπου κατάφερε να προκριθεί στους «32» αήττητος, αλλά η ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής με την Άλκμααρ στην Τούμπα του στέρησε την πρωτιά και μια καλύτερη κλήρωση.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ, μέσα στο 2014 καλείται να αντεπεξέλθει στην πρόκληση των διπλών αγώνων με τη Μπενφίκα για την πρόκριση στους «16» του Europa League, αλλά και στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις. Πέρα από τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης υπάρχει και το Κύπελλο, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του καλούνται να φέρουν την ισορροπία και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Είτε αυτό αφορά τις σχέσεις με την πολιτεία και τους θεσμικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου, είτε αυτές με τους οπαδούς αλλά και τις... αντίπαλες διοικήσεις!

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

ΠΑΟΚ: Μεταβατική χρονιά και σκαμπανεβάσματα (photos+videos)



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved