Παναθηναϊκός: Χρονιά... βάσεων! (photos+video)

Παναθηναϊκός: Χρονιά... βάσεων! (photos+video)

Πολύ πιο ευχάριστα και πιο αισιόδοξα αποχαιρετά το 2013 ο Παναθηναϊκός, σε σχέση με το πως... το άρχισε!

Η χρονιά που αποχαιρετάμε μπορεί να θεωρηθεί ως χρονιά-ορόσημο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» άλλαξαν εντελώς τη φιλοσοφία τους στη διάρκειά της, είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν ως στόχο τη διεκδίκησή του και πλέον κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία, φιλοδοξώντας ότι οι βάσεις που άρχισαν να βάζουν το 2013 είναι στέρεες και ικανές να οδηγήσουν ξανά την ομάδα στην κορυφή τα επόμενα χρόνια.

Κακή αρχή και... συμμάζεμα με Λούτσο!

Το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό το 2013, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα σε διπλές αναμετρήσεις στον 4ο γύρο του Κυπέλλου γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τον Πλατανιά Χανίων, με τον Φάμπρι Γκονζάλες που είχε έρθει στην τεχνική ηγεσία να δίνει μερικά από τα δείγματα της... γραφικότητας που τον περιέβαλε. Ο Ισπανός δεν έμεινε τελικά και πολύ, σε αντίθεση με έναν άλλον λάτιν που ήρθε ένα μήνα αργότερα, όπως δεν έμεινε πολύ και ο πρώτος Ιάπωνας που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας, ο Γιοχέι Καζιγιάμα!

Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος ήρθε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2013, κατάφερε να σκοράρει σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να γίνει το πλέον αγαπητό πρόσωπο της εξέδρας και τελικά να μείνει στην ομάδα ώσπου αποχώρησε, με προορισμό τη Μαλαισία (!), λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά...

Το μπαράζ, η άδεια και το... restart

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα έχοντας μέτρια παρουσία, σε σχέση και με το ρόστερ που είχε δημιουργήσει στην αρχή της. Δεδομένα το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να μπει ούτε στην πεντάδα, συνιστούσε αποτυχία. Το «τριφύλλι», όμως, είχε και μια ακόμα ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη. Έδωσε μπαράζ... έκτης θέσης με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, την νίκησε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFΑ λόγω των οικονομικών του προβλημάτων.

Το καλοκαίρι του 2013, στο ξεκίνημά του κυρίως, ήταν το πλέον δύσκολο ίσως και σε όλη την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του είχαν να αποφασίσουν υπό το βάρος μεγάλων οικονομικών προβλημάτων αλλά και υπό την βαριά ατμόσφαιρα της αποτυχημένης σεζόν που είχε ολοκληρωθεί. Οι αποφάσεις της διοίκησης, ωστόσο, δεν άργησαν να έρθουν κι έφεραν σοβαρές και σαρωτικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον Γιάννη Αναστασίιου να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία και τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο να τον πλαισιώνουν, σε μια προσπάθεια πλήρους αναδόμησης.

Με τον κόσμο δίπλα του για νέες σελίδες

Αν και υπήρξε δυσπιστία στη διάρκεια του καλοκαιριού, εξαιτίας κυρίως της εικόνας της ομάδας στα φιλικά και του ρόστερ που απαρτιζόταν σε τεράστιο ποσοστό από παιδιά τα οποία προέρχονταν από την Κ20 του συλλόγου, το κλίμα άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν κομβική για να συμβεί κάτι τέτοιο, με τον κόσμο να προσφέρει πρωτοφανή στήριξη στην ομάδα, η οποία στο μεταξύ είχε δυναμώσει αρκετά με την προσθήκη ποδοσφαιριστών όπως οι Μπεργκ και Πράνιτς.

{onsportsvideos}onSportsVideos/finale_kalloni_pao01.mp4{/onsportsvideos}

Το «δέσιμο» που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους οπαδούς και τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του 2013 είναι μοναδικό, και όλοι περιμένουν το 2014 να είναι ακόμα καλύτερο. Τόσο σε επίπεδο στήριξης, όσο και σε επίπεδο απόδοσης της ομάδας που θέλει να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη χρονιά αλλά και να κατακτήσει το Κύπελλο βάζοντας τέλος στην ανομβρία τίτλων που κρατάει πλέον μια τετραετία. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δείχνει και σημάδια αγωνιστικής πειστικότητας, με την ομάδα του Αναστασίου σταδιακά να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο και να αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο που αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

{onsportsvideos}onSportsVideos/Gate13PaoAtro.mp4{/onsportsvideos}

Τέλος, στην... αυγή του 2014 θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το θέμα του ενδιαφέροντος του Δ. Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ, το οποίο εκδηλώθηκε επίσημα προς το τέλος του 2013. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ έχει πάρει τα οικονομικά στοιχεία από τον Γιάννη Αλαφούζο κι αφού κάνει ενδελεχή έλεγχο, θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση...

{onsportsvideos}onSportsVideos/DiloseisAlafouzosDioikitika.mp4{/onsportsvideos}

Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη

Παναθηναϊκός: Χρονιά... βάσεων! (photos+video)



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved