Ολυμπιακός: Η χρονιά των ρεκόρ! (photos+videos)

Ολυμπιακός: Η χρονιά των ρεκόρ! (photos+videos)

Μία χρονιά γεμάτη επιτεύγματα ήταν το 2013 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος… έραψε το 4ο αστέρι στη φανέλα του, ενώ η φετινή ομάδα δείχνει ικανή να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά πράγματα να θυμούνται από την χρονιά που… φεύγει σε λίγες ώρες, καθώς πανηγύρισαν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, ενώ παράλληλα, διατήρησαν τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας και έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα για τη φετινή σεζόν, που μοιάζει… ανίκητη στην Ελλάδα και έτοιμη για το… βήμα παραπάνω στο Champions League.

Το Onsports κάνει μία… μικρή αναδρομή στα γεγονότα που… σημάδεψαν τους Πειραιώτες το 2013 μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Η ομάδα του Λιμανιού, στις αρχές του Φεβρουαρίου πέρασε σε μία νέα… εποχή, αυτή του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις 4 Φεβρουαρίου του 2013, αφήνοντας… πίσω το πέρασμα του Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον πάγκο της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτήρισε ποδοσφαιρικό είδωλο τον Ίβηρα προπονητή, ενώ ο νέος τεχνικός της ομάδας, υποστήριξε πως στόχος είναι να πετύχει με τους «ερυθρόλευκους». Όμως, η… έναρξη στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, μια και λίγες μέρες αργότερα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν εκτός συνέχειας του Europa League, καθώς αποκλείστηκαν από την Λεβάντε.

Ωστόσο, οι επόμενοι μήνες άνηκαν ολοκληρωτικά στην ομάδα του Λιμανιού, η οποία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στην Ελλάδα, πανηγυρίζοντας το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και λίγο διάστημα αργότερα, πήρε και τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σε μία «μάχη» που οι Αρκάδες έχουν παράπονα και τον Ολυμπιακό να χρειάζεται τα γκολ των Τζεμπούρ και Αμπντούν στο τέλος για να «κλειδώσει» το τρόπαιο.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε ήταν έντονο για τους Πειραιώτες. Η διοίκηση προχώρησε σε ριζική αλλαγή του ρόστερ, με τους δύο Αλγερινούς να… αποχαιρετούν το Λιμάνι, αλλά τον Ολυμπιακό να κάνει… ρελάνς στις μεταγραφές με κυριότερη… άφιξη αυτή του Χαβιέρ Σαβιόλα στην ομάδα, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του.

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSaviolaGrafeiaOlympiakou1.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSaviolaGrafeiaOlympiakou2.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSaviolaGrafeiaOlympiakou3.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSaviolaGrafeiaOlympiakou4.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSaviolaGrafeiaOlympiakouDiloseis.mp4{/onsportsvideos}

 

Όμως, οι πρώτες εβδομάδες στη νέα σεζόν δεν ήταν οι… καλύτερες για τον Μίτσελ. Η ομάδα, με εξαίρεση ένα ημίχρονο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο και οι πρώτες… μουρμούρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Το… τσιπάκι άλλαξε στις Βρυξέλλες, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Άντερλεχτ στο Champions League και μπήκε δυναμικά στο… κόλπο της πρόκρισης.

Μάλιστα, στις δύο «μάχες» με την Μπενφίκα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την… δουλειά, τέθηκαν… επικεφαλής της «μονομαχίας» για τη δεύτερη θέση και η νίκη στην αυλαία με τους Βέλγους, σημάδεψε την επίτευξη του πρώτου στόχου, ήτοι την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παράλληλα, οι νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ, που εμφανίζεται ως ο… διεκδικητής του τίτλου, έκαναν… αφεντικό τον Μίτσελ.

{onsportsvideos}onSportsVideos/OlyAndeParakamera.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OlyAndeCoreo.mp4{/onsportsvideos}

 

{onsportsvideos}onSportsVideos/OlympiakosApotheosiPaok.mp4{/onsportsvideos}

 

Η χρονιά για τον Ισπανό προπονητή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο τελευταίο ματς για το 2013 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός έσπασε το ρεκόρ με το συνεχόμενο εκτός έδρας αήττητο ρεκόρ, αλλά και της καλύτερης εκκίνησης στο πρωτάθλημα.

Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved