ΠΑΟΚ: Αναβολή της... υπέρβασης (photos+videos)

ΠΑΟΚ: Αναβολή της... υπέρβασης (photos+videos)

Το Onsports καταγράφει την πορεία του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και εξηγεί τί πρέπει να αλλάξει μελλοντικά στους Θεσσαλονικείς.

 

Η σεζόν άρχισε για τον ΠΑΟΚ με όνειρα και φιλοδοξίες, μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά στην Τούμπα. Η παρουσία μιας σταθερής και εύρωστης οικονομικά διοίκης, επέτρεψε να δυναμώσει το ρόστερ, δεν απέτρεψε όμως και τα λάθη. Αν και αρχικά φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ με τον Χουμπ Στέφενς στο τιμόνι του ήταν ικανός να κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, τα πράγματα φαίνεται πως δεν πάνε όπως τα υπολόγισαν στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα είναι δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή, στο πιο κρίσιμο ντέρμπι έφυγε με τέσσερα γκολ... φορτωμένα στην πλάτη της και πλέον έχει μπροστά της την... υποχρέωση να πάρει τη 2η θέση του πρωταθλήματος, μέσω των play off, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Τί έκανε η ομάδα στο πρώτο... μισό

Στις πρώτες 17 στροφές ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συγκεντρώσει 39 βαθμούς, έχοντας 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο κι απο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Στέφενς σκόραρε 34 φορές έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, ενώ τα 15 γκολ παθητικό συνιστούν την 3η καλύτερη άμυνα πίσω από τον ΟΣΦΠ και τον Ατρόμητο. Οι Θεσσαλονικείς δεδομένα θέλουν να κάνουν έναν καλό δεύτερο γύρο, με πορεία πρωταθλητισμού, ασχέτως αν έχουν πλέον λίγες ελπίδες για ανατροπή της κατάστασης και διεκδίκησης του τίτλου.

Τί ξεχώρισε

Ο Λούκας Πέρεθ. Παρότι αρχικά δεν έδειξε έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Εν τέλει έχει πάρει... από το χεράκι τον ΠΑΟΚ σε πολλές περιπτώσεις και τον έχει οδηγήσει σε άνετες νίκες στο πρωτάθλημα, σε περιόδους μάλιστα που τα άλλα ατού της ομάδας έδειξαν να κολλάνε και να... μένουν από βενζίνη.

Τί θα πρέπει να ξεχάσουμε

Ως ΠΑΟΚ, θα πρέπει άμεσα να ξεχάσει κανείς εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θύμισαν μια ομάδα με λάθος νοοτροπία, που... χάνει από τα Τέμπη όπως λέγανε κάποτε, και που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποστηρίζει ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ θα ήθελαν να ξεχάσουν και μια σειρά από διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας, αλλά και μια σειρά από άλλα υπέρ συγκεκριμένου σωματείου...

Που θα στηριχθεί το 2014

Στους ήδη αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του, στη μεθοδική δουλειά που κάνει ο Χουμπ Στέφενς και πιθανότητα στις ποιοτικές... ενέσεις που θα γίνουν στο δυναμικό της ομάδας. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ βλέπει πλέον ως πιο ρεαλιστικό στόχο το Κύπελλο και την καλή πορεία στο Europa League όπου κοντράρεται με τη Μπενφίκα, παρά την ανατροπή του... αιώνα στο πρωτάθλημα η οποία είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

{novavideos}nova/2013-2014/GOALS_PAOK_ASTERAS_TR_191013.flv{/novavideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_PANTHRAKIKOS_PAOK_271013.mp4{/novavideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_PAOK_ARIS_241113.mp4{/novavideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_PAS_GIANNINA_PAOK_021213.flv{/novavideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_KALLONH_PAOK_151213.mp4{/novavideos}

ΠΑΟΚ: Αναβολή της... υπέρβασης (photos+videos)



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved