Ολυμπιακός: Η… ταξιαρχία των ρεκόρ, 5-0 τον Απόλλωνα (video)

Ολυμπιακός: Η… ταξιαρχία των ρεκόρ, 5-0 τον Απόλλωνα (video)

Περίπατο έκανε στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και κατέρριψε άλλα τέσσερα ρεκόρ, ολοκληρώνοντας αήττητος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος – Επιστροφή για Ιμπαγάσα, Μανιάτη – Φουστέρ, Μανωλάς, Σάμαρης και Σαβιόλα (2) τα γκολ.

Αν… αδιαφορήσει κανείς, κάτι που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί, για τα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα στη Ριζούπολη, με τη σέντρα της αναμέτρησης του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό δύο ήταν τα βασικά ερωτήματα. Ποιο θα ήταν το εύρος της επικράτησης των «ερυθρόλευκων» και πόσα ρεκόρ θα καταφέρουν να «σπάσουν» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, την τελευταία για το 2013.

Παρά την καλή «φόρμα» του Απόλλωνα που ήταν αήττητος για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές, αρχίζοντας το σερί του σε ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως θα κάνει… βόλτα στο «Γ. Καμάρας» και θα ευχαριστήσει και με το παραπάνω τους 2500 οπαδούς του που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο, επιστρέφοντας σε αυτό για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2004 και την τελευταία αναμέτρηση που έδωσαν εκεί οι Πειραιώτες ως γηπεδούχοι κόντρα στο Αιγάλεω.

Διαλύει όλα τα ρεκόρ!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… ξεχαρβαλώσει όλα τα ρεκόρ και βαδίζουν σε ένα ακόμα πρωτάθλημα, ίσως το πιο εύκολο από όσα έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Μίτσελ καταρρίπτει τη μία μετά την άλλη τις κορυφαίες επιδόσεις τόσο τις δικές της, όσο και των αντιπάλων της κατά το παρελθόν, δείχνοντας πως πλέον το μοναδικό που μπορεί να της δώσει… κίνητρο ως το τέλος της χρονιάς, είναι η κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα στην ιστορία του ο Ολυμπιακός. Για την ώρα, οι νταμπλούχοι κατάφεραν να μείνουν για 30ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι αήττητοι, ξεπερνώντας τη δική τους επίδοση. Η ομάδα του Γουλανδρή είχε μείνει αήττητη από το 1972 ως το 1974 για 29 εκτός έδρας ματς, όμως, πλέον το θρυλικό ρεκόρ ανήκει στην ομάδα του Μαρινάκη και του Μίτσελ!

Ένα ακόμα ρεκόρ που καταρρίφθηκε, είναι αυτό της καλύτερης επίδοσης σε πρώτο γύρο πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 16 νίκες και 1 ισοπαλία, ξεπερνώντας τις 15 νίκες και τη 1 ισοπαλία του Παναθηναϊκού της περιόδου 1962-1963. Παράλληλα, το +10 – αν νικήσει κι ο ΠΑΟΚ αύριο (22/12) τον Λεβαδειακό –είναι η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο ο πρωτοπόρος, μετά το +9 του Παναθηναϊκού την περίοδο 1994-1995, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισαν και το ρεκόρ… παραγωγικότητας! Οι «ερυθρόλευκοι» την περίοδο 1973-1974 είχαν τελειώσει τον πρώτο γύρο σκοράροντας 53 τέρματα, κάτι που έκαναν και φέτος!

Δεν αντέχει σε κριτική…

Όσο για την εικόνα του αγώνα, αυτή δεν αντέχει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός ήταν πολλές σκάλες ανώτερος από τον Απόλλωνα, κάθε φάση στα καρέ του Τζόρβα… μύριζε γκολ και το πρώτο ήρθε στο 21’ από τον Φουστέρ. Ακολούθησαν αυτά από Σάμαρη και Μανωλά, ενώ ο Σαβιόλα έβαλε και τη δική του «υπογραφή» στο ματς, σκοράροντας δυο φορές για να διαμορφώσει τελικό 5-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί, ενώ κατέρρευσαν ολοκληρωτικά μετά και από την αποβολή του Κανακούδη στο 53’ του αγώνα. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει ακόμα περισσότερο, αν ο Μανιάτης στο 60’ δεν σημάδευε το δοκάρι του Τζόρβα, ενώ οι γηπεδούχοι κρατάνε την επιστροφή του αρχηγού τους στη δράση αλλά και του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Πλέον, στον Ολυμπιακό ανασυντάσσονται και θα κάνουν Χριστούγεννα ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, περιμένοντας παράλληλα να έρθει η νέα χρονιά και η… λάμψη του Champions League και των αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όσο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», καλείται να ανασυνταχθεί, να συσπειρωθεί και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την παραμονή στην κατηγορία…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}59d078c93f {/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλον τον πλανήτη

Ολυμπιακός: Η… ταξιαρχία των ρεκόρ, 5-0 τον Απόλλωνα (video)



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved