ΠΑΝ.ΚΙ.: Σιγουριά ότι δεν μπλοκάρεται το έργο

ΠΑΝ.ΚΙ.: Σιγουριά ότι δεν μπλοκάρεται το έργο

Μετά το τέλος της παρουσίασης της πρότασης του Παναθηναϊκού Κινήματος για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο, τόσο ο αρχιτέκτονας που εκπόνησε τη μελέτη όσο και μέλη του Κινήματος εξέφραζαν τη σιγουριά τους πως δεν θα υπάρξουν μπλοκαρίσματα στο έργο αν αυτό τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Από τη στιγμή που τελείωσε η παρουσίαση της πρότασης του Παναθηναϊκού Κινήματος για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο, την οποία παρακολουθήσατε ζωντανά και αποκλειστικά από το Onsports, τόσο ο αρχιτέκτονας Κίμων Βενέρης όσο και μέλη του ΠΑΝ.ΚΙ. εξέφραζαν την πίστη τους πως το έργο δεν μπορεί να μπλοκαριστεί ούτε από το Σ.τ.Ε. ούτε από άλλους παράγοντες.

Όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα να κωλυσιεργήσει η Πολιτεία και να καθυστερήσει τις όποιες εξελίξεις η γραφειοκρατία, τόσο ο κ. Βενέρης όσο και άνθρωποι του ΠΑΝ.ΚΙ. τόνιζαν πως έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά όλα τα δεδομένα και η πρότασή τους είναι τέτοια που δύσκολα μπλοκάρεται. Στάθηκαν μάλιστα αρκετά στο γεγονός ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί με συντελεστή δόμησης «1», ενώ στην περιοχή της Λεωφόρου στην παρούσα φάση ο συντελεστής είναι στο «3».

Επίσης, σχολίαζαν και το θέμα που αφορά στα σχολεία πίσω από τη Λεωφόρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προτείνουν είναι το πλέον συμφέρον για την Πολιτεία, καθώς παραχωρούν επί της ουσίας σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση των σχολείων και απαλλοτριώνουν κτίρια που έχουν χτιστεί πριν από 70 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, πως μεγάλη σημασία δίνουν οι άνθρωποι του ΠΑΝ.ΚΙ. στην περιβαλλοντική μελέτη που έχουν εκπονήσει, καθώς και στις ενεργειακές πηγές που θα χρησιμοποιεί το γήπεδο αλλά και θα παρέχει τόσο στα σχολεία που προαναφέραμε όσο και στη γύρο περιοχή, στις ημέρες που δεν θα λειτουργεί για αγώνες το νέο «στολίδι» του Παναθηναϊκού.

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκαθαρίστηκε πως φορέας του έργου θα είναι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ενώ έγινε σαφές πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή και συζήτηση με την ΠΑΕ για αυτό το πλάνο που παρουσιάστηκε απόψε (10/12), ωστόσο, αν προχωρήσει η πρόταση δεδομένα θα υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασία των δυο πλευρών.



Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved