«Γήπεδο στη Λεωφόρο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού»

«Γήπεδο στη Λεωφόρο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού»

Με κάθε επισημότητα το Παναθηναϊκό Κίνημα παρουσίασε τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου γηπέδου 44.000 θέσεων για την ποδοσφαιρική ομάδα και κλειστό 3.000 θέσεων για τον ερασιτέχνη.

«Εκ μέρους του Παναθηναϊκού Κινήματος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μιχαλαριά, τον Σωπήλη. Τα μέλης της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τον κύριο Αναστασίου. Τον προπονητή της ομάδας μας και τους εκπροσώπους των παλαιμάχων» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Αβραμίδη ο οποίος συνέχισε: «Η πρόταση για γήπεδο στη Λεωφόρο είναι πραγματικότητα και θα γίνει σήμερα γνωστή». Ακολούθησε η προβολή ενός συγκινητικού βίντεο με την ιστορία της Λεωφόρου.

«Όνειρο όχι ουτοπία»

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ Θεόδωρος Μαραγκουδάκης ο οποίος τόνισε: «Καλωσορίζω όλους σας. Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε στην κορυφαία εκδήλωσή μας. Πριν από λίγο καιρό το γηπεδικό βρισκόταν σε τέλμα. Οι προσδοκίες για διπλή ανάπλαση είχαν εξανεμιστεί. Η προοπτική είχε πάψει να υπάρχει καθώς η οικονομική κρίση δημιούργησε δύσκολα δεδομένα. Η ποδοσφαιρική ομάδα βολόδερνε στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο ρήμαζε στη Λεωφόρο κι ευτυχώς που υπήρχε το γυναικείο μπάσκετ και τα υπόλοιπα τμήματα. Παράλληλα υπήρξε με τον νόμο Μπιρμπίλη ο κίνδυνος να γκρεμιστεί το γήπεδο. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα από τους πολιτικούς και ιδρύσαμε το ΠΑΝ.ΚΙ. Διαπιστώνουμε ότι από τότε μέχρι σήμερα ότι ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά. Η κατεδάφιση της Λεωφόρου σώθηκε για μία πενταετία και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα κατοχυρωθεί η παραμονή της ομάδας στην ιστορική της έδρα. Έχουμε επίσημη παραδοχή ότι η θέση είναι στη φύσική της έδρα όπως έκανε η νομαρχεία. Μόνη παραφωνία ο Δήμος του κυρίου Καμίνη. Το υπάρχον γήπεδο της Λεωφόρου δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις. Σήμερα παρεμβαίνουμε για να μετατρέψουμε το ρυάκι αισιοδοξίας σε ποτάμι. Η πρόταση προβλέπει δημιουργία σύγχρονου γηπέδου με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και θα στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η πρότασή μας σέβεται το περιβάλλον που δεν θα επιβαρυνθεί, αλλά θα είναι παράδειγμα για τη λύση των προβλημάτων στους Αμπελόκηπους. Η πρότασή μας μπορεί να είναι ένα όνειρο αλλά δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και με την είσοδό μας στο Δήμο Αθηναίων. Η ενότητα είναι ακατανίκητη γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ σύντομα στις εξέδρες του νέου γηπέδου μας για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «είναι ένα χόρτο μαγικό».

«Αφιερωμένο στον κόσμο»

Ο επικεφαλής της τεχνικής ομάδας Κίμωνας Βενέρης και μέλος του ΠΑΝ.ΚΙ τόνισε: «Πριν από ενάμιση χρόνο η κατάσταση ήταν σε οριστικό αδιέξοδο και υπήρχε κατεδάφιση. Προσεγγίσαμε το θέμα σε θεωρητικό επίπεδο εξετάζοντας τις πιθανές δυσκολίες. Προχωρήσαμε στη δημιουργία μίας προμελέτης και είναι υλοποιήσιμο ένα τέτοιο έργο στην περιοχή. Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί με το ΠΑΝ.ΚΙ. Με τις απαιτήσεις να είναι ανάλογες του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου του Παναθηναϊκού. Αναλύοντας τα δεδομένα γύρω από το γήπεδο θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει στρέψει του γηπέδου κατά 90ο. Η εύκολη λύση είναι να γίνει μεταφορά του γηπέδου σε έκταση 14 στρεμματων. Τα σχολεία θα πάνε στη θέση των προσφυγικών, καθώς είναι ιστορικά κτίρια. Η κίνηση στους γύρω δρόμους θα συνεχιστεί κανονικά. Το γήπεδο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Σχεδιάστηκε με γνώμονα τον Παναθηναϊκό και πρέπει να είναι επιβλητικό και σύγχρονο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Αθήνας. Τα χρώματα που χρησιμοποίηθηκαν είναι πράσινο και λευκό. Το γήπεδο θα είναι 44.000 θέσεων με 42 σουίτες, 1000 θέσεις πάρκινγκ, κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων και αίθουσες για όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Αίθουσες για τα γραφεία του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ. Η μετάβαση από και προς το γήπεδο γίνεται κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η βασική πρόσβαση θα γίνεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η είσοδος εντός του γηπέδου γίνεται από 24 θύρες. Το γήπεδο αναπτύσσεται σε δύο διαζώματα και ο αγωνιστικός χώρος έχει βυθιστεί οκτώ μέτρα για να μην ξεπεράσουμε το επιτρεπτό όριο. Η κάθε θύρα χωρίζεται σε τρία τμήματα. Αποφεύγεται ο συνωστισμός. Θα υπάρχει πύργος τεσσάρων επιπέδων. Όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής του γηπέδου θα μπορούσε να γίνει σαν το Σαν Μαμές της Μπιλμπάο. Θα μπορούσαμε να χτίζουμε τμηματικά το γήπεδο και στη συνέχεια να το ολοκληρώσουμε. Ήταν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά για να οπτικοποιήσουμε την ιδέα μας. Αφιερώνω στον κόσμο αυτό το σχέδιο που έχουμε το ίδιο όραμα μαζί του».

«Πολλά τα πλεονεκτήματα»

Οικονομικά στοιχεία από τον Γιώργο Καρανάσο: «Το κόστος κατασκευής του γηπέδου υπολογίζεται γύρω στα 75.000.000. Ο τζίρος του γηπέδου θα ανέρχεται στα 30.000.000 τον χρόνο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο θα δημιουργήσει 2000 εργασίας κατά τη διάρκειά του και άλλες 2000 μετά το τέλος του. Αν συνυπολογίσουμε τη δημιουργία χώρων πρασίνου προς τον Λυκαβηττό, θα παρουσιάσουν άνοδο οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Εμείς έχουμε προτάσεις για τη χρηματοδότηση. Υπάρχει το ομολογιακό δάνειο. Ταιριάζει και με το τωρινό μοντέλο της ΠΑΕ. Θα μπορούσε επίσης να βρεθεί ένας επενδυτής με μία κατασκευαστική εταιρία. Καλύτερα να περάσουμε στην εικόνα... Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες κι αυτές που θα παρουσιαστούν. Η πρόταση είναι ανάλογη του μεγαλείου του Παναθηναϊκού. Έχουμε δίπλα μας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε. Η βούληση των πολιτών και οπαδών του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει σεβαστή. Πρέπει οι πολιτικοί αυτής της χώρας να καταννοήσουν ότι είναι αντιπροσώποι και δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τις δημοτικές εκλογές και για τις ευρωεκλογές. Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι εννιαίος και αδιαίρετος. Ας αφήσουμε τη μιζέρια και την γκρίνια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Τα πλεονεκτήματα είναι. Η αναβάθμιση της περιοχής, η δημιουργία πάρκινγκ, η χρήση των φωτοβολταϊκών».

Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου γηπέδου μέσα από ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο...

Εν συνεχεία ακούστηκε το σύνθημα: «Στη Λεωφόρο γήπεδο Παναθηναϊκέ» μέσα σε χειροκροτήματα για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με την προβολή για δεύτερη φορά του βίντεο για την ιστορία του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης στο Onsports TV.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved