ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός: Ιστορική συνάντηση στο ΟΑΚΑ

ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός: Ιστορική συνάντηση στο ΟΑΚΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Καλλονή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30, Onsports/Novasports 1) σε ένα γήπεδο ωστόσο που έχει «συνδεθεί» όσο λίγα με τους «πράσινους».

Το ΟΑΚΑ χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες από τον Παναθηναϊκό και μέχρι το τέλος της περσινής περιόδου, όταν και πάρθηκε η απόφαση για επιστροφή στη φυσική έδρα της ομάδας στη Λεωφόρο, το «τριφύλλι» είχε εκεί την έδρα του. Η Καλλονή, στην πρώτη της παρουσία στη Super League αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το θέμα του γηπέδου και μαζί με το «Κλεάνθης Βικελίδης», προσεχώς και τη Νέα Σμύρνη, χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ ως έδρα, παρά το γεγονός ότι απέχει πάρα πολλά χιλιόμετρα από τη Λέσβο.

Όπως και να έχει, ο ιστορικός χαρακτήρας του ματς, κυρίως για τους νησιώτες, δεν αλλάζει. Η Καλλονή για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και θέλει να κάνει… τη ζημιά στο «τριφύλλι», επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» επιζητούν με τη σειρά τους την επάνοδο στα τρίποντα καθώς «γκέλαραν» (1-1) την προηγούμενη αγωνιστική στη Ριζούπολη κόντρα στον, όπως κι η ομάδα της Λέσβου, «νεοφώτιστο», Απόλλωνα.

Μέσα «Λέο» και Μανούσος

Ευχάριστα νέα περιλάμβανε η τελευταία προπόνηση της ΑΕΛ Καλλονής για τον Γιάννη Ματζουράκη, καθώς μειώθηκαν τα προβλήματά του ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι Μανούσος και Λεοζίνιο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και τέθηκαν στη διάθεση της ΑΕΛΚ, ενώ στην την αποστολή συμπεριλήφθηκε μετά από αρκετό καιρό και ο Γκάσιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από χονδροπάθεια. Απόντες είναι οι τραυματίες Κριπιντήρης, Αγρίτης, Σιλιγαρδάκης, αλλά και ο τιμωρημένος Περόνε.

Στην 19άδα για το ΟΑΚΑ συμμετέχουν οι: Σιδεράκης, Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Βαλιός, Λεάντρο Πίντο, Αναστασιάδης, Φαρία,Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Βλαστέλλης, Μανούσος, Χουανλού, Γκαρσία, Καζάκης, Ντάμπος, Γάλας, Κάλφας και Γκάσιτς.

Χωρίς νέα προβλήματα

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με την προπόνηση του Σαββάτου (07/12), από την οποία απουσίασαν οι Σπύρος Ρισβάνης και Εμίρ Μπαϊράμι, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα λόγω ίωσης και τραυματισμού αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αναστασίου ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Καλλονή, από την οποία απουσιάζουν οι Ρισβάνης, Μπαϊράμι και ο Τάσος Λαγός που εκτίει την ποινή του λόγω καρτών. Επιστρέφουν, όμως, οι Ντάνιελ Πράνιτς, Μάρκους Μπεργκ και Νάνο που είχαν μείνει εκτός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών έτσι ώστε να πάρουν «ανάσες». Επίσης, επέστρεψε σε αποστολή του Παναθηναϊκού μετά από αρκετό καιρό, ο νεαρός επιθετικός Κώστας Αποστολόπουλος που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αρχή της σεζόν.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκουν, Αμπεΐντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης, Αποστολόπουλος και Μπεργκ.



Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved