«Έκκληση σε Μυτιληναίο»

«Έκκληση σε Μυτιληναίο»

Η διοίκηση του Ηρακλή απηύθυνε έκκληση στον Ευάγγελο Μυτιληναίο για βοήθεια στο θέμα της αδειοδότησης.

Το απόγευμα της Τετάρτης (23/03) οι διοικούντες τον Ηρακλή παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αδειοδότηση κυρίως αλλά και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν, δευτερευόντως.

Αρχικά λοιπόν επισημάνθηκε «Η σημερινή συνέντευξη Τύπου γίνεται με αφορμή την αδειοδότηση. Είναι καλή ευκαιρία να βάλουμε μια σειρά τα πράγματα που μας απασχολούν. Καταρχήν να κάνουμε μια αναδρομή. Νιώθουμε ήρεμοι και άξιοι για όσα έχουμε κάνει. Κάνουμε αυτό που απαιτεί η πραγματικότητα και οι συνθήκες. Το θέμα αδειοδότησης είναι κορυφαίο και καθοριστικό για το σύλλογο. Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που ξεκίνησε η διοίκηση του πρωτοδικείου αρκετά πράγματα αναφορικά με την αδειοδότηση είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τον πανικό που επικράτησε πέρσι. Αναμφίβολα δεν είναι μόνο ο Ηρακλής η ομάδα που είναι πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα λίγο ή πολύ».

Στη συνέχεια σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ιθύνοντες των «κυανόλευκων» για την εξασφάλιση της άδειας τονίστηκε «Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο που τα πράγματα δεν είναι απόλυτα τακτοποιημένα αλλά έχουμε τη σιγουριά ότι θα φτάσουμε στο τέλος χωρίς προβλήματα. Το κομμάτι της αδειοδότησης όπως ξέρουμε καλά έχει να κάνει με το παρελθόν της ομάδας. Αυτή η χρονιά είναι δύσκολη οικονομικά. Έχουμε προσπαθήσει κι έχουμε καταφέρει αρκετά από τα προβλήματα που είχαμε πέρσι να τα βάλουμε σε μια σειρά αποπληρώνοντας μέρη του χρέους που είχε το σωματείο. Αυτό το χρονικό διάστημα οφείλω να πω ότι αρκετοί από όσους είχαμε υποχρεώσεις είχαν καλή διάθεση και υπομονή, αντοχή. Είναι πολύ εύκολο αν γκρινιάζουμε και δύσκολο από κάποιον που έχει δικαιωθεί να κάνει υπομονή. Αναγνωρίσανε την προσπάθεια που γίνεται. Έχουν δείξει κατανόηση. Προσπαθούμε να μην δημιουργηθούν νέες πληγές».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, υπογράμμισε «Στραφήκαμε αναλυτικά στον κύριο Μυτιληναίο ζητώντας του άλλη μια φορά να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επιδιώξαμε συνάντηση. Κάναμε μια σοβαρή και προσεκτική δουλειά για να εντοπίσουμε τι ανάγκες υπήρχαν και να τακτοποιηθούν τα οικονομικά της ΠΑΕ. Εκεί ο κύριος Μυτιληναίος συνέβαλε αποφασιστικά αισιοδοξούμε ότι αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση αν σας ενημερώσουμε έγκαιρα. Ακόμη μια φορά θέλησε ο κύριος Μυτιληναίος να συνδράμει σε έναν αγώνα καθαρό. Κάνω μια δημόσια έκκληση ώστε να συνδράμει αποφασιστικά στις ανάγκες που υπάρχουν ώστε να κλείσει αυτός ο εφιάλτης ώστε να σχεδιάσουμε με ηρεμία την επόμενη μέρα του Ηρακλή και με άνεση χρόνου να δούμε τι πρέπει αν αλλάξομε. Αυτό που θέλουμε είναι αν γίνουμε ένα σωματείο που αν λειτουργεί στο πίσω μέρος του μυαλού του 5-10 ευκατάστατους επιχειρηματίες, πρέπει αν γίνουμε ένα σωματείο που να βελτιώσει τις υποδομές του ώστε να παράγει παίκτες. Τις επιμέρους προσπάθειες αδειοδότησης τις ξέρετε. Τα δύσκολα προβλήματα έχουν επιλυθεί».

Σε ό,τι έχει κάνει με τις συζητήσεις των διοικούντων με τους ποδοσφαιριστές ο οικονομικός υπεύθυνος Αλέξης Κεσόπουλος, τόνισε «Έχοντας έναν ορυμαγδό χρεών δεν μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρέχοντα έξοδα. Είχαμε μέχρι τον Δεκέμβριο βρει μια λύση. Ο Ιανουάριος ήταν σκληρός μήνας. Ατό δημιούργησε μια καθυστέρηση στις καταβολές. Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με τους παίκτες κι έχουμε εξηγήσει πως αγαπάμε την ομάδα, θέλουμε να είναι όλα εντάξει για να έχουμε και απαιτήσεις. Τους ζητήσαμε να κάνουν υπομονή, κάτι που κάνουν ήδη. Έχουμε έσοδα από τα τηλεοπτικά και δεν θα κινδυνεύσει κανείς να χάσει τα χρήματά του. Η διοίκηση έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της».

Επίσης, για την κατάσταση που επικρατούσε στις ακαδημίες όταν ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου επισημάνθηκε «Στις ακαδημίες ήταν χαώδης η κατάσταση, Τον Μάιο παραλάβαμε χρέη. Εργαζόμενοι ήταν μέχρι και ένα χρόνο απλήρωτοι. Έτσι, δεν έκαναν με το ίδιο κέφι τη δουλειά τους. Ένα μέρος της λύσης των προβλημάτων και της επόμενης μέρας είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Νιώθουμε πολλές φορές μια ιδιαίτερη ειρωνεία. Δεν παραπονούμαι γι’ αυτό. Μερικοί έτσι λειτουργούν. Όμως θεωρούμε ότι θα ήταν δίκαιο και σωστό να τελειώσει αυτή η προσπάθεια την οποία ο διάφορες εξυπνάδες δεν βοηθούν».

Ερωτηθείς ο Γιάννης Τάκης για το γεγονός πως στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ ψήφισε για πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε «Σχετικά με το ότι ψήφισα τον κύριο Μαρινάκη θέλω να πω άλλη μια φορά ότι φέτος το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους φίλους της ΑΕΚ να κυνηγούν τον προπονητή τους. Μετά οι φίλοι του Παναθηναϊκού τους παίκτες, ύστερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού τους αντιπάλους. Δεν θεώρησα ότι ήταν σκόπιμο λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος να μην έχει πρόεδρο η Σούπερ Λίγκα. Θα είχε σαν αποτέλεσμα λειτουργικές δυσχέρειες και στην εκταμίευση του ποσού που μας αντιστοιχεί, που είναι ζωτικής σημασίας για τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι ανεξάρτητος. Δεν έχει ανάγκη από συμμαχίες. Πήραμε μια απόφαση για την οποία είμαστε περήφανοι. Όταν νιώθουμε ότι πνιγόμαστε θα το λέμε και όταν νιώθουμε ότι είμαστε εντάξει θα το λέμε για να είμαστε καθαροί και απέναντι στους διαιτητές».

Αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Γιάννης Τάκης επεσήμανε «Είναι σημαντικό για να δείξουμε ότι υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητα. Είμαστε στο τελικό στάδιο. Θα κληθεί ο κόσμος όχι μόνο να βοηθήσει στο θέμα της αδειοδότησης, αλλά να γίνει πιο λαϊκής βάσης η ΠΑΕ, να μοιραστούν στον κόσμο οι μετοχές και να ενισχυθεί οικονομικά ο Ηρακλής. Είναι μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να είμαστε εντάξει στις διαδικασίες που απαιτούνται. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Έχουμε καλούς συνεργάτες και φιλοδοξούμε ότι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα ώστε να απαλλαγούμε ως σωματείο από φαντάσματα του παρελθόντος. Νιώθουμε πως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να παίζουν με τον Ηρακλή. Η βοήθεια από τον κύριο Μυτιληναίο είναι μονόδρομος. Το σημαντικότερο μέρος των εσόδων του Ηρακλή πάνε στην κάλυψη των εκκρεμοτήτων. Θα πάμε τις διαδικασίες της αδειοδότησης έχοντας κλεισμένα και τα 19 θέματα που εκκρεμούσαν. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Έχουμε κάνει πρόοδο».

Για τη σημασία της βοήθειας από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ο Γιάννης Τάκης υπογράμμισε «Είχαμε πει ότι ο Ηρακλής έχει μια βασική πηγή εσόδων, τα τηλεοπτικά και τους φιλάθλους του. Εφόσον θέλουμε ο Ηρακλής να είναι οι φίλαθλοί του είχαμε πει να αγοράσει ο κόσμος εισιτήρια ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Ίσως ήμασταν παραπάνω αισιόδοξοι. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να βγούμε με ειλικρίνεια να πούμε την αλήθεια. Όταν είπαμε ότι θέλουμε τη στήριξη του κόσμου ενημερώσαμε και τον κύριο Μυτιληναίο που ξέρουμε ότι νοιάζεται την ομάδα και την αγαπάει. Θέλω να ξαναστραφούμε και να του εξηγήσουμε πάλι πως η βοήθειά του είναι αναγκαία, κρίσιμη και χρήσιμη. Από τη στιγμή που θα συνδράμει ο κύριος Μυτιληναίος θα δούμε από την αρχή και την αύξηση κεφαλαίου. Είναι από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες σε μια εποχή που το «είδος» σπανίζει. Δεν μαθαίνει σήμερα κανείς την εμπλοκή του κύριου Μυτιληναίου. Τον Δεκέμβριο στις διαδικασίες που μας ταλαιπώρησαν καιρό, συνέδραμε ουσιαστικά. Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτή η νέα σχέση αν δημιουργηθεί, θα είναι μια σχέση έμπειρων πια πλευρών. Αν θελήσει να εμπλακεί θα τον υποδεχτούμε με καλή διάθεση. Μπορεί να ζητήσουμε από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον Ηρακλή, να το κάνουν. Δεν έχουμε ζητήσει συγκεκριμένο ποσό από τον κύριο Μυτιληναίο. Θέλουμε να μάθουμε αν έχει τη διάθεση αν βοηθήσει. Το ποσό είναι δευτερεύον, αν θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά. Επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος».



ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved