Παναθηναϊκός: Διευκρινήσεις για το θέμα της Ακαδημίας

Παναθηναϊκός: Διευκρινήσεις για το θέμα της Ακαδημίας

Διαψεύδουν τις περικοπές στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού οι άνθρωποι της ΠΑΕ, δίνοντας διευκρινήσεις και εξηγώντας πως υπάρχει σημαντική και ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στον εξορθολογισμό των οικονομικών και στον όρο «περικοπές».

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν την Παρασκευή (29/11) στον Τύπο, στον Παναθηναϊκό προσανατολίζονται στο να μειώσουν κατά 30% τα χρήματα που δαπανώνται για τη λειτουργία της Ακαδημίας του «τριφυλλιού». Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ωστόσο, από την «πράσινη» ΠΑΕ πήραν θέση γύρω από το ζήτημα και ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει θέμα περικοπών χωρίς να έχει αναλυτική συζήτηση και παρουσίαση του πλάνου προς τους ανθρώπους των Ακαδημιών, ενημερώνοντας παράλληλα πως υπάρχει σημαντική και ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών που γίνεται και στην έννοια της περικοπής χρημάτων.

Όπως εξήγησαν από το «πράσινο» στρατόπεδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ έχει ζητηθεί από όλα τα τμήματα και όλες τις διευθύνσεις εδώ και αρκετό καιρό να διερευνήσουν το ενδεχόμενο εξορθολογισμού της διαχείρισης των οικονομικών πόρων σε όποια έκταση είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Η ίδια κουβέντα, αναφέρεται ότι έγινε και με την Ακαδημία, όπως άλλωστε και με την πρώτη ομάδα.

Από τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισαν πως αυτό που διερευνάται είναι πως μπορούν να διαχειριστούν με πιο έξυπνο τους υπάρχοντες πόρους χωρίς σε καμιά περίπτωση να θίγεται η λειτουργία και η προοπτική της ομάδας, είτε πρόκειται για την πρώτη ομάδα, είτε για τις ομάδες νέων. Μάλιστα υπογράμμιζαν πως ο στόχος είναι να αναβαθμίζεται η λειτουργία της ομάδας και να ενισχύεται κατά το δυνατόν η Ακαδημία στην οποία βασίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα που ανέφεραν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για την Ακαδημία, που φέτος έκανε τρεις προσλήψεις σε σχέση με πέρσι (δύο στο scouting και έναν προπονητή) κάτι που επί της ουσίας δείχνει το αντίθετο από αυτό που αφήνουν να εννοηθεί τα δημοσιεύματα για περικοπές κλπ.

Τέλος, από το «τριφύλλι» έκαναν σαφές ότι ανάμεσα σε όλες τις διευθύνσεις υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπία ανάμεσα στα δύο ζητούμενα, αφενός στον αναγκαίο εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΠΑΕ και την εξοικονόμηση όσων πόρων είναι εφικτό και αφετέρου στην ανάγκη να διατηρείται η ποδοσφαιρική λειτουργία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved