«Υπάρχει μέλλον χωρίς Μεσσία»

«Υπάρχει μέλλον χωρίς Μεσσία»

Μπορεί η ΑΕΚ να βγει από το διοικητικό αδιέξοδο σύμφωνα με τον Μιχάλη Τροχανά αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μιχάλης Τροχανάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και αναφέρθηκε φυσικά στο τι μέλλει γενέσθαι στον Δικέφαλο αναφορικά με τις διοικητικές εξελίξεις. Επεσήμανε λοιπόν πως χρειάζεται προσπάθεια από την πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ καθώς δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιος «Μεσσίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το μέλλον στην ΑΕΚ: «Υπάρχει αύριο στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει Μεσσίας όμως. Δεν θα βρούμε εμείς τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη. Ούτε μπορούμε να πάμε στη πολυμετοχικότητα. Και αυτό αποδείχθηκε και στον Παναθηναϊκό με την λέσχη πλουσίων που κατέρρευσε. Αν βρούμε 10 ανθρώπους, μιλάμε για το κόνσεπτ της πολυμετοχικότητας κι εμείς αλλά με άλλη μορφή».

Για τους πόρους που μπορεί να βρει ο Δικέφαλος: «Αυτό που υπάρχει, είμαστε εμείς οι Ενωσίτες. 700.000 οικογένειες είμαστε. Το μεγάλο όπλο αυτό είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του. Αν το 7% των οικογενειών οι 50.000 οικογένειες δηλαδή, έχουν την δυνατότητα να βάλουν ανώδυνα 5000 ευρώ, σε βάθος πενταετίας, γίνεται να βγει άκρη. Και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και τα βάζουν ευχαρίστως».

Για το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το πλάνο: «Μπορεί άμεσα να λειτουργήσει. Το ζήτημα είναι πως μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Κι εξασφαλισμένα και διαπιστωμένα κι επώνυμα. Δεν θα έβαζε κανείς στην ΑΕΚ ούτε ευρώ μετά τους ελέγχους, τις «τρύπες».

Για τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν: «Γι αυτό υπάρχει ο Διονύσης Γιαννακόπουλος. Ανώτατος δικαστής, αδέκαστος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ενωσίτης, έχει διασυνδέσεις με εν… αποστρατεία εισαγγελείς, ορκωτούς λογιστές κτλ. Θα μπουν άνθρωποι που θα παρακολουθούν όλη τη ροή μέχρι την εκροή του ευρώ, συνεπώς δεν θα μπορεί κανείς να αγγίξει τίποτα. Δεν μπορεί όμως να είναι δραστηριότητα ενός ανθρώπου. Προβλέπει σύσταση προσωρινής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, με Ενωσίτες επώνυμους».

Για το πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση: «Ο Παππάς να συνεχίσει, όταν ξεμπερδέψει μ' αυτά, πρέπει να πάμε σε πραγματική λύση. Αυτά μπορούν να γίνουν 100%. Έχουμε το κρίσιμο μέγεθος των φιλάθλων. Ακριβώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε μια βδομάδα, 10 μέρες. Δεν μπορεί να αρχίσει από τίποτα άλλο, παρά από μια προσωρινή επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΕΚ. Ο Χατζηχρήστος, που είμαι φίλος του κι εγώ είμαι μέλος της Οριτζιναλ εδώ και 3 χρόνια, μπορεί να θυμώσει μ' αυτά που λέω. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι τόσο πολυσύνθετο κι ευαίσθητο. Απαιτεί ανθρώπους που έχουν γνώση. Δεν είναι η ώρα αυτών των παιδιών τώρα, πρέπει να γίνουν μελέτες από ανθρώπους που γνωρίζουν. Οι 10 που λέω, συγκεντρώνουν όλες τις εγγυήσεις για να ξεκινήσει αυτό το πλάνο. Ακούς ένα σωρό πρωτοβουλίες φιλάθλων. Πάλι για μια πρωτοβουλία φιλάθλων μιλάμε. Αλλά προς μια άλλη κατεύθυνση κι άλλη μέθοδο. Το μόνο που θέλει, είναι ο Παππάς με την ιδιότητά του, αν συμφωνεί με το σχέδιο, να αναρτήσει την πρόσκληση στους 10. Μια μέρα να βγει η πρόσκληση, μια δυο μέρες να βρεθούν, αν υπάρχουν αρνήσεις κι αν υπάρξουν φίδι κολοβό που τους έφαγε και να ξεκινήσει άμεσα η δουλειά. Με μια εξαίρεση. Τίποτα δεν γίνεται στην ΑΕΚ αν δεν πειστούν όλοι οι Ενωσίτες ότι υπάρχει διαφάνεια».

Για την αντίδραση του Παππά: «Δεν ξέρει τίποτα ακόμα, δεν έχω μιλήσει μαζί του, την ώρα που με πήρατε έγραφα την επιστολή. Αν δεν το κάνει ο Πέτρος, που μπορεί να το κάνει κατά τη γνώμη μου, τότε θα βρούμε άλλο τρόπο. Αν μου πει ότι έχω ζωντανές διαπραγματεύσεις δεν θα μπω σε συζητήσεις. Αν πέσει σε ναυάγια τότε θα μιλήσουμε. Θα δώσω ένα περιθώριο ως το τέλος του μήνα και μετά δεν ξέρω κι εγώ τι… Θα πάω στον… παπά της ενορίας! Η εκτίμησή μου είναι ότι θα το καλύψει και μόνος του, αν ο Νοτιάς δεν βοηθήσει».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να συμβουλεύσω γιατί δεν απευθύνομαι σ' ένα πρόσωπο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ιδιοσυγκρασίες. Προτιμώ αυτούς που βρίζουν, παρά αυτούς που κάθονται στον καναπέ. Να κάνω κριτική στον τρόπο που αντιδρούν οι Ενωσίτες, όμως. Να φύγουν ναι, αλλά δεν υπάρχει μια πρόταση. Όχι για άνθρωπο, αλλά να προτείνουν μια λύση. Είναι σύγχρονοι, νέα παιδιά, έχουν μυαλό. Να λένε πράγματα ρεαλιστικά».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved