«Όχι στην... ενορία του Μπιτσαξή»

«Όχι στην... ενορία του Μπιτσαξή»

Ευθεία επίθεση εναντίον του Πάνου Μπιτσαξή και της Αστυνομίας, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σχεδόν ως… εξαιρετικό το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ διέκοψε δημοσιογράφο την ώρα που έκανε ερώτηση για τη… κασετολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες.

Είπε πως ο χαρακτηρισμός της Λίγκας, ως «καρτέλ ισχυρών», είναι αβάσιμος και συκοφαντικός και τόνισε πως ένα πρωτάθλημα που θα μοιάζει με κατηχητικό της ενορίας του κ. Μπιτσαξή δεν θα το ήθελε κανείς. Στη συνέχεια είπε ότι η Λίγκα θα μιλήσει με στοιχεία και κάλεσε τον Γ.Γ.Αθλητισμού να κάνει το ίδιο, διαφορετικά ν' ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Δήλωσε με έμφαση, επίσης, πως το ποδόσφαιρο δεν είναι κρατικοδίαιτο, αντίθετα το ίδιο πληρώνει φόρους, συντηρεί ακόμα και γήπεδα που ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ στάθηκε και στο διαχειριστικό έργο της Super League που το χαρακτήρισε επιτυχημενο αφού έχει επιτύχει να τριπλασιάσει τα έσοδα των μικρών ΠΑΕ.

Από τις βολές του δεν γλίτωσε ούτε η ΕΛ.ΑΣ την οποία κατηγόρησε πως δεν συλλαμβάνει αυτούς που κάνουν τα επεισόδια, πως ενώ έχει στη διάθεσή της υπερσύγχρονα μηχανήματα για τον εντοπισμό των ταραξιών δεν τα χρησιμοποιεί και πως οφείλει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης είπε:

Η Σούπερ Λίγκα μετρά πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν λυθεί προβλήματα ή ότι δεν υπάρχουν. Η Λίγκα σίγουρα δεν είναι καρτέλ ισχυρών και ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος και συκοφαντικός. Η Λίγκα δεν μπορεί να είναι το κατηχητικό της ενορίας του κ. Μπιτσαξή όπως το δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του. Σίγουρα ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν θα το ήθελε κανείς.

Εμείς η Λίγκα οφείλουμε να αναλύσουμε και να αποδείξουμε όσα λέμε. Αντίθετα με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες δηλώσεις. Αντί για φανταστικούς πολέμους, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Σήμερα θα παρουσιάσουμε πραγματικά στοιχεία και περιμένουμε απ΄ αυτόν να κάνει το ίδιο. Διαφορετικά θα πρέπει ή να ανασκευάσει ή η συμπεριφορά του να απασχολήσει σοβαρά τους προϊσταμένους του.

Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και στους φόρους. Γιατί δεν βλέπουμε αυτούς που κάνουν τα επεισόδια να τιμωρούνται. Το πρωτάθλημα που διοργανώσει η λίγκα είναι το καλύτερο που διοργανώνει η χώρα μας.

Εδώ και αρκετό καιρό κατέθεσα πρόταση για εφαρμογή  των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ. Δυστυχώς δεν είδα κανέναν να αντιδρά. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών παρόλο που έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν συλλαμβάνονται όσοι καίνε και σπάνε, όσοι μεταφέρουν βεγγαλικά;  Δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια για τον εντοπισμό των φιλάθλων μέσω συστημάτων που τα διαχειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. Ας μας πει πότε συνελήφθησαν κάποιοι. Ας μας πει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τι προτείνει εκτός του ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερος έλεγχος;

Όπως θα σας εξηγήσει και ο κ. Κομνηνός, έχουμε τον πλέον αυστηρό πειθαρχικό κώδικα. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα, κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερους φόρους. Γιατί κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν ενημερώνει για τους τρόπους και τις μεθόδους  αλλά και την αποτελεσματικότητά τους. Γιατί δεν βλέπουμε ποτέ πληρώνουν αυτοί που έσπασαν και έκαψαν; Γιατί καλούνται μόνο οι ΠΑΕ στην αθλητική δικαιοσύνη; Τι κάνει η δικαιοσύνη με όσους πετροβολούν και επιτίθενται στους αστυνομικούς;

Το πρωτάθλημα είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα μας. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα, στα μπλογκς, στα εισιτήρια, στα ποσοστά τηλεθέασης. Εχουμε προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα. Όλα μοιάζουν κολοσσιαία γεγονότα επειδή αποτελούν κομμάτι του μεγαλύτερου θεάματος της  χώρας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Προσπαθούμε να τα λύσουμε.

Εχουμε αξιόλογους πρώην διαιτητές για την διαχείριση της ΚΕΔ και θα πρέπει να τους στηρίξουμε για να κάνουν  τη δουλειά τους  χωρίς φόβο. Είναι σημαντικό αυτό.

Ξέρουμε ότι η Λίγκα δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την διοργάνωση του πρωταθλήματός μας. Να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού να δυναμώσει τις μικρές ομάδες. Το κατάφερε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε ποιοι θα παίξουν στα πλέι οφ και ποιοι θα υποβιβαστούν. Αυτό τα λέει όλα.

Σήμερα η πλειονότητα των ΠΑΕ  της Α΄ Εθνικής έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της σε σχέση με το παρελθόν. Το κράτος δεν πληρώνει ούτε ευρώ. Ούτε καν για τα στάδια που ανήκουν στην ΓΓΑ. Όλα επισκευάζονται και συντηρούνται από τις ΠΑΕ. Όλα τα έσοδα των ΠΑΕ προέρχονται από τις ανταποδοτικές συμβάσεις. Με αυτά πληρώνονται οι ακαδημίες νέων με χρήματα που δεν εισπράττονται από το κράτος, με δυναμική και σωστή αξιοποίηση του προϊόντος. Με αυτά και όχι από κρατικά χρήματα. Η Ελλάδα είναι 10η στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πώς λοιπόν είναι κρατικοδίαιτο το ποδόσφαιρο; Και στην ΕΠΟ ακόμα και εκεί οι ΠΑΕ καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η Λίγκα δεν κρέμεται από τις αποφάσεις του ΓΓΑ. Δεν προσπαθήσαμε να κρύψουμε τα προβλήματα. Ούτε πήγαμε στην Πολιτεία για να τα επιλύσουμε. Η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Αυξήσεις στις ποινές των ομάδων. Τώρα προστέθηκε και το πηγαίνετε το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ. Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Κανένας μας δεν θέλει αυτό τον ρόλο, πόσο μάλλον όταν πρέπει να ενισχύουμε τις ομάδες από δικά μας χρήματα.

Πρέπει να συντονίσει το έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της βίας.Θα πρέπει και οι δημοσιογράφοι να μην πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Πρέπει να στηριχθεί. Το ποδόσφαιρο προσφέρει τόση χαρά και αποτελεί ιδέα ειδικά για τα νέα παιδιά. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τον λόγο, στη συνέχεια πήρε ο αντιπρόεδρος τις Super League Γιώργος Μποροβήλος. Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε.

Αργότερα, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός. Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε.

 

Ερωτήσεις δημοσιογράφων

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Aρχικά ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τις κασέτες και τις συνομιλίες παρά την επιμονή του δημοσιογράφου ότι το θέμα τον αφορά προσωπικά. Ο πρόεδρος της  Super League υπήρξε αρκετά απότομος στην απάντησή του που ήταν η ακόλουθη:

«Ακουσες πριν λίγο τον πρόεδρο της Super League, τον γενικό διευθυντή, τον αντπρόεδρο. Για να μη χάνεις τον χρόνο σου, η επόμενη ερώτηση».

Σε ερώτηση για την «απειλή» διακοπής της χρηματοδότησης των ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ:

«Νομίζω ότι στην ομιλία μου απάντησα σ’ αυτό, και στην παρουσίαση που έκανε ο κ. Κομνηνός έγινε  σαφές ότι ο ΟΠΑΠ είναι ανώνυμη εταιρία και από εκεί και πέρα ο κ. Μπιτσαξής δεν είναι αρμόδιος για να πάρει αποφάσεις. Εχουμε ένα συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει. Το αν θα συνεχιστεί ή όχι αφορά τη συμφωνία μας με τον ΟΠΑΠ. Αν δείτε την προβολή που υπάρχει στον ΟΠΑΠ κάθε Σαββατοκύριακο, είναι μεγάλη και μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα και την κερδοφορία του  που αντανακλά στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κομνηνός πρόσθεσε:

«Ο ΟΠΑΠ είναι θεσμικός μας συνεργάτης. Από την πλευρά μας τηρούνται απαρέγκλιτα οι συμφωνίες. Και ένας απλός παρατηρητής αναγνωρίζει ότι είναι μια σύμβαση με σαφείς όρους, ρήτρες κλπ. Είναι σύμβαση χορηγίας, δεν είναι μια απλή σύμβαση. Η απάντηση του ΟΠΑΠ και μπορείτε να απευθυνθείτε και σ’  αυτόν, είναι πως σέβεται απολύτως τις συμβάσεις και ό,τι απορρέει απ’ αυτές».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved