Βεργέτης: «Να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία»

Βεργέτης: «Να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία»

Το δικό του στίγμα προσπαθεί να αφήσει στο Αστέρα Τρίπολης ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Ο 37χροονος τεχνικός μίλησε στον Sentra 103,3 στο ματς με την Ξάνθη, αλλά και όσα συμβαίνουν στους Αρκάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου Βεργέτη:

Για την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα: «Σαφώς και είναι κρίσιμο παιχνίδι για δύο λόγους. Πρώτον γιατί οι βαθμοί είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες καθώς έχουμε ίδιο στόχο. Και δεύτερον γιατί οι υπόλοιπες ομάδες που επίσης κυνηγάνε πεντάδα και Ευρώπη κατάφεραν να πάρουν βαθμούς χθες. Έτσι πρέπει κι εμείς να παραμείνουμε κοντά τους και σε τροχιά διεκδίκησης».

Για τις ημέρες που είναι πρώτος προπονητής: «Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Έντονη και φορτισμένη από πολλές απόψεις. Καλείσαι να προετοιμάσεις την ομάδα και να διαχειριστείς τον αγώνα. Μου δόθηκε η δυνατότητα σε μια στιγμή που -επιτρέψτε μου να πω- έχω την ποδοσφαιρική ικανότητα να διαχειριστώ την κατάσταση».

Για τον αν ο Αστέρας είναι του... Τσιώλη: «Είναι μια εσφαλμένη εικόνα και ίσως φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Καμία ομάδα δεν είναι κανενός. Οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται. Δείτε πόσοι προπονητές έχουν φύγει από την αρχή της σεζόν. Απλά ο προπονητής παίζει «μουσική» και χορεύει ο σύλλογος τη δεδομένη χρονική στιγμή».
 
Για την δική του «πινελιά» στον Αστέρα: «Πέρασε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Ήταν τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου στα οποία προσπάθησα να μην βλάψω την ομάδα. Έχω κατασταλάξει σε κάποια θέματα και θα πορευτώ με τη λογική να παίζουμε ποδόσφαιρο, να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία, να έχουμε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας και να βρούμε διόδους για την αντίπαλη αμυντική ζώνη. Αξιολογήσαμε το ρόστερ λίγο καλύτερα γιατί αρκετά παιδιά δεν είχαν παίξει. Ο Αστέρας θέλει πιο ορθολογική επιθετική ανάπτυξη».

Για το αν έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης: «Νιώθω και εισπράττω την εμπιστοσύνη και την στήριξη των διοικούντων. Πάρα πολλοί προπονητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήθελαν να έρθουν στον Αστέρα. Αυτοπροτάθηκαν και προτάθηκαν πάρα πολλοί. Και μόνο το γεγονός που με επέλεξαν λοιπόν, δείχνει εμπιστοσύνη. Σε αυτή την πορεία είναι συμπαραστάτες μου οι άνθρωποι της διοίκησης».

Για τα χρόνια που είναι στον Αστέρα και τα διάφορα πόστα: «Έντεκα χρόνια στον Αστέρα έχω αντιγράψει πολλά στοιχεία από τους προπονητές. Δεν θα σας πω από ποιον πήρα τα περισσότερα. Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι πως οι ξένοι αντιμετωπίζονται με δέος και σεβασμό. Όμως, οι Έλληνες προπονητές είναι αξιόλογοι. Απλά θέλουν χρόνο και καλές συνθήκες για να φανεί η δουλειά τους. Ο ρόλος του γυμναστή μου αρέσει, αλλά περισσότερο με εξιτάρει η προπονητική. Η φυσική κατάσταση είναι σούπερ απαραίτητη σε μία ομάδα. Κάποιοι προπονητές όμως και ιδιαίτερα οι ξένοι δεν ασχολήθηκαν με τη φυσική κατάσταση και έλεγαν θα αποκτηθεί από τα παιχνίδια. Δεν γίνεται έτσι...».
 
Για την στροφή των ομάδων στις ακαδημίες: «Όλες οι ομάδες κοίταξαν τις ακαδημίες όταν πτώχευσαν. Έστω και με αυτή την αφορμή, είναι καλό πάντως. Ο Αστέρας είναι μια εύπορη ομάδα που θα μπορούσε να μην το κάνει, όμως είναι γραμμή των διοικούντων να οργανώσουμε καλύτερα τις ακαδημίες. Προχθές μίλησα στα παιδιά και δεν αναφέρθηκα σε συστήματα και τακτικές. Τους είπα ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν επαγγελματίες. Τους είπα πως έρχονται ξένοι που κάνουν κατάθεση ψυχής και τους παίρνουν το ψωμί. Πρέπει να καταβάλλουν μέγιστη προσπάθεια ξεκινώντας από τις ακαδημίες ώστε να πάνε έτοιμοι στη μεγάλη ομάδα».

Για τα «καράβια» ξένων που φέρνει ο Αστέρας: «Είναι αλήθεια αυτό, αλλά οι διοικούντες δίνουν το σύνθημα σε όλους: Κοιτάξτε την ακαδημία. Θέλουν να βγάλουν παίκτες».

Για το αν θα ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη: «Ενισχυθήκαμε στην αμυντική γραμμή με τον Σανκαρέ και περιμένουμε την αποθεραπεία του Μπαρτολίνι, που ωστόσο έχει αργό ρυθμό. Δεν γνωρίζω κάποια άλλη κίνηση αυτή τη στιγμή. Η διοίκηση πάντα κοιτά την αγορά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω κάτι να σας πω».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved