«Η ΑΕΚ χρειάζεται ηγέτη»

«Η ΑΕΚ χρειάζεται ηγέτη»

«Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ηγέτη με την ολοκληρωτική σημασία της λέξης, ο τελευταίος ήταν ο Νικολαϊδης», δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ηγέτη. Ηγέτης λείπει από την ΑΕΚ. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης. Καθεστώτα πολυμετοχικότητας απέτυχαν. Καθεστώτα υπαλλήλων επίσης.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας άνθρωπος με την ολοκληρωτική σημασία της λέξης ηγέτης. Που θα εκπληρώσει τους στόχους που περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε από την ΑΕΚ και δεν τους βλέπουμε.

Ο τελευταίος ηγέτης που πέρασε από την ΑΕΚ ήταν ο Νικολαϊδης με όλα τα καλά και όλα τα κακά. Ηγέτη θέλουμε, να τον αποθεώνουμε, ή να το αποδοκιμάζουμε».

Είπε ακόμα πως ο Νικολαϊδης ήταν ο άνθρωπος που γκρέμισε το τελευταίο στοίχημα της ΑΕΚ και πως δεν βλέπει άλλη λύση από την στήριξη της ομάδας ακόμα και τώρα, αλλά δεν είναι σίγουρος πως οι νέες γενιές των ΑΕΚτζήδων είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή.

Τόνισε ακόμα πως δεν βλέπει άλλη λύση από αυτήν του Μακρή, ενώ αναφερόμενος και στην Ερασιτεχνική την χαρακτήρισε «μεγάλη πολυτέλεια» για την ΑΕΚ από την στιγμή που νοσεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτό από το οποίο έμαθε την ομάδα ο κόσμος.

Aναλυτικά ο Δημήτρης Χατζηχρήστος είπε:

Για την ανάγκη ύπαρξης ενός ηγέτη που θα αναλάβει την ΑΕΚ: «Πληροφόρηση δεν έχω αλλά και να είχα δεν είναι σωστό να μιλάμε για το θέμα αυτό από το ραδιόφωνο. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ηγέτη. Hγέτης λείπει από την ΑΕΚ. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης. Καθεστώτα πολυμετοχικότητας απέτυχαν. Καθεστώτα υπαλλήλων επίσης.  Αυτό που χρειάζεται είναι ένας άνθρωπος με την ολοκληρωτική σημασία της λέξης ηγέτης. Που θα εκπληρώσει τους στόχους περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε από την ΑΕΚ και δεν τους βλέπουμε. Ο τελευταίος ηγέτης που πέρασε από την ΑΕΚ ήταν ο Νικολαϊδης με όλα τα καλά και όλα τα κακά. Ηγέτη θέλουμε, να τον αποθεώνουμε, ή να το αποδοκιμάζουμε.  Η προϊστορία της ΑΕΚ έχει δείξει ότι όσοι προέρχονται μέσα από την ΑΕΚ, δεν τα έχουν καταφέρει. Και όσο ήρθαν απ΄ έξω, στο τσακ, αγάπησαν την ΑΕΚ και πέτυχαν. Ο Μπάρλος, ήρθε από τη χούντα, έκανε εκλογές , πήρε το 95% και πήρε την ΑΕΚ. Οσοι ήταν εκτός ΑΕΚ την βοήθησαν την ΑΕΚ».

Για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι με αφορμή και την ανακοίνωση που βγήκε σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα, η επικαιρότητα δείχνει ότι κάτι φαίνεται να υπάρχει. Αν επαληθευτεί η επικαιρότητα. Γιατί όταν τρως έξι γκολ από τον Ολυμπιακό, σημαίνει ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, οι προπονητές που δεν τους δίνουν να καταλάβουν με ποιον παίζουν, πού παίζουν, τι σημασία έχουν αυτά τα παιχνίδια. Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι διοικούντες που δεν τους δίνουν να καταλάβουν πού βρίσκονται. Ολους μας παίρνει η μπάλα».

Για την αντικειμενική δυσκολία διατήρησης της ψυχραιμίας του κόσμου της ομάδας: «Οι ΑΕΚτζήδες που έχουμε απομείνει από τα παλιά, έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Οι καινούργιες γενιές δεν μπορούν να περνάνε ανεπιστρεπτί αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν και να λένε ότι θα κάνουμε για μια ακόμα φορά υπομονή. Κι εδώ που είμαστε μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο και να τερματίσει δεύτερη. Αλλά αυτό που έγινε φέτος, να τρως τέσσερα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που  ξεπεράστηκε σχετικά ανώδυνα, όταν σε μια άλλη έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ψάχναμε να τους βρούμε… Το αποκορύφωμα είναι αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη. Πώς να το ξεπεράσουμε; Να κάνουμε υπομονή, να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα στόχοι, αλλά πώς; Πώς θα επιχειρηματολογήσουμε πάνω σ’ αυτό το πράγμα; Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα διαλύσουμε όλα. Αλλά πού θα πιάσουμε το κουμπί του κόσμου για να του πούμε να είναι ψύχραιμος; Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις».

Για την ανάγκη να στηριχθεί η ομάδα και για την δικαιολογημένη απογοήτευση του κόσμου: «Συμφωνώ ότι πρέπει να στηριχτεί η ομάδα για μια ακόμα φορά. Δεν κάνουμε και τίποτα άλλο. Αλλά αυτό που πρέπει να πούμε στον κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι πρέπει να συναισθανθεί, να καταλάβει σε ποιο σημείο έχει φτάσει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε τραγικό σημείο εδώ και δύο χρόνια. Ο διαχειριστικός έλεγχος για τον οποίο έγινε τόσος θόρυβος, έδειξε πολλά πράγματα. Τίποτα δεν έγινε κι εκεί. Φωνάζουμε τόσο καιρό και λέμε ότι πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο λαού να δείξουμε ότι έχουμε  κόσμο. Εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Δικαιολογημένος βέβαια είναι ο κόσμος, σου λέει να πάω να κάνω τι; Πόση ακόμα απογοήτευση; Πάλι να πικραθώ;

Για το αν υπάρχει λύση: «Αν υπήρχε κάτι, αν υπήρχε κάποια λύση, θα είμαστε οι πρώτοι που θα την είχαμε ξετρυπώσει. Γι΄ αυτό και τώρα λέω με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση με τίτλο «υπάρχει κανείς;», αν τελικά επαληθευτεί η επικαιρότητα, όπως λέτε κι εσείς, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ελπίδα».

Για το «θέατρο του παραλόγου» των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ: Τελικά ζούμε με την ΑΕΚ το θέατρο του παραλόγου εδώ και δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε ποια είναι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ της Τούμπας; ΄Η η ΑΕΚ του Καραϊσκάκη; Η ΑΕΚ του Μίτσελ και του 97ου λεπτού; ΄Η η ΑΕΚ του Βόλου που έβγαινε ο Μπέος και έλεγε «δεν θα σταματήσουμε στο 3-0;».

Για το αν υπάρχει σκέψη να γίνει στην Ερασιτεχνική κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με τις πρωτοβουλίες και τα sms: «Στην ΑΕΚ για να γίνει κάτι θα πρέπει κατ’ αρχήν να ξέρουμε αν θα πάρει αδειοδότηση. Η μεγάλη ανάγκη, η φαντασμαγορική έλλειψη ενδιαφέροντος για την Ερασιτεχνική για το σύνολο των παραγόντων είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια μπροστά στο χάλι που υπάρχει στην ΠΑΕ. Πρώτα κοιτάμε να φτιάξουμε αυτό το κομμάτι. Για τα άλλα τμήματα, για το βόλεϊ, το χάντμπολ, δουλεύουμε και δημιουργούμε τρία χρόνια. Η ανταπόκριση είναι ο τελικός του βόλεϊ γυναικών στη Σάμο, είναι το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, το κύπελλο στο χάντμπολ. Πράγματα που δεν μπορούσαμε ούτε να τα ονειρευτούμε πριν από χρόνια στην ΑΕΚ».

Για την ανάγκη να πυκνώσει ο κόσμος τις τάξεις του στο πλευρό της ομάδας: «Κάνω έκκληση στον κόσμο να πάει στα γραφεία. Είναι Δεκελείας  138, στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μπορεί να πάει εκεί και να γίνει μέλος του σωματείου. Ολοι μιλάμε για ΑΕΚ του στιλ και τύπου Μπαρτσελόνα αλλά μόνο μιλάμε. Κανείς δεν το κάνει στην πράξη. Όπως λένε οι γνώμες είναι σαν τις … Ο καθένας έχει και από μία. Δεν θέλουμε άλλες γνώμες, χορτάσαμε απ’ αυτές. Θέλουμε πράξεις και έργα. Δεκελείας 138. Να γίνουν όλοι μέλη. Στο ΟΑΚΑ, το αφιλόξενο και ψυχρό ΟΑΚΑ να πηγαίνουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ κάθε Κυριακή. Να μην βλέπουμε πάνω από τη μπλούζα, το κεφάλι. Ας βλέπουμε τη φανέλα. Γι’  αυτήν δεν πηγαίνουμε; Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Σ΄ αυτήν δεν πιστεύουμε;».

Για την παραγοντική θητεία του Νικολαϊδη στην ΑΕΚ: «Την ΑΕΚ του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου την θεωρώ διδακτική. Ας έρθει ένας Μακρής και ας  ρίξει 30 εκατομμύρια να γεμίσει πάλι το γήπεδο όπως με τον Νικολαϊδη που δεν μας χωρούσε το γήπεδο. Που είμαστε 45 χιλιάδες άνθρωποι στον αγώνα με την Καλλιθέα. Εγώ θα το λέω πάντα από αγάπη και απογοήτευση. Ο Νικολαϊδης ήταν ο άνθρωπος που γκρέμισε το τελευταίο στοίχημα για την ΑΕΚ. Εφτασε μέχρι εκεί που δεν μπορούσε να το φτάσει κανείς άλλος και μετά το γκρέμισε. Δεν παραδειγματιζόμαστε από αυτά. Γι΄ αυτό απλά τα αναφέρω».



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved