Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το φινάλε είχε... Μήτρογλου (photos+video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το φινάλε είχε... Μήτρογλου (photos+video)

Με το τρίποντο έφυγε από το γήπεδο της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός, κατορθώνοντας να αξιοποιήσει την ουσιαστικά μοναδική αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στο ματς - Αδικεί το τελικό αποτέλεσμα τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού «χτύπησε» στο τέλος, στέλνοντας με υποδειγματικό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο στο 90ό λεπτό, σημείο που ήταν αδύνατο χρονικά για τον Παναθηναϊκό να αντιδράσει.

Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ομολογουμένως καλύτερη παρουσία από τον Ολυμπιακό, πλήρωσαν όμως αυστηρά, τη μοναδική αμυντική τους αδράνεια, από έναν παίκτη που αποδεδειγμένα δεν συγχωρεί όταν βρεθεί σε θέση για γκολ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε μαζί του τον κόσμο του και να έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το… γλυκό φινάλε. Το ντέρμπι φαινόταν εξαρχής πως θα κριθεί «στο γκολ», με τον μετρ του είδους φέτος, Κώστα Μήτρογλου, να «παγώνει» τη Λεωφόρο με το εύστοχο πλασέ του στο 90’ του ντέρμπι. Το «πάγωμα», κράτησε βέβαια για λίγο αφού αυτό που έγινε στα λεπτά των καθυστερήσεων και στη λήξη είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος του στάθηκε στο ύψος του, στήριξε την ομάδα και αποφάνθηκε: «Μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ».

Την ίδια ώρα στον Πειραιά… στήθηκε τρελό γλέντι αφού το γκολ του Μήτρογλου ήταν… ηδονιστικό για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, καθώς ήρθε στο τέλος ενός ντέρμπι που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από μέτρια ως κακή απόδοση και είχαν δημιουργήσει μόνο μια κλασική φάση, ξανά με τον πρώτο φετινό σκόρερ τους, πριν το τέρμα της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, κράτησε μακριά από την εστία του Καπίνο τα ατού του Ολυμπιακού, ανάγκασε τον Μίτσελ να αντικαταστήσει τον Σαβιόλα και τον Κάμπελ, ενώ επιθετικά με πάθος και κατά καιρούς σωστή τακτική, απείλησε την εστία του Ρομπέρτο αλλά δεν μπόρεσε να την παραβιάσει. Κι όπως λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν δεν σκοράρεις, δέχεσαι το τέρμα…

Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός, πικρό φινάλε για τον Παναθηναϊκό σ’ ένα ντέρμπι που είχε όλα τα απαραίτητα… συστατικά. Πάθος στην κερκίδα, ένταση στον αγωνιστικό χώρο, δυστυχώς φωτοβολίδες και καπνογόνα που διέκοψαν τρεις φορές την αναμέτρηση, και χιτσκοκικό φινάλε.

Ο Ολυμπιακός κρατάει το γκολ, ο Παναθηναϊκός… τις ευκαιρίες, με τους Μέντες, Τριανταφυλλόπουλο, Μπεργκ, Πράνιτς και Φιγκερόα να μην βρίσκουν στόχο και να αφήνουν το «τριφύλλι» με το… αχ.

Ο κόσμος πάντως, αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του Αναστασίου, χειροκρότησε θερμά και προσπάθησε να εμψυχώσει τους «πράσινους» που έμειναν… αποσβολωμένοι στο χορτάρι. Με αποκορύφωμα, τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο που ξέσπασε σε κλάματα καθώς αναγνώρισε την ευθύνη του στο γκολ του Ολυμπιακού και δεν μπορούσε με τίποτα να το δεχθεί.

Όσο για τη διαιτησία του Μάνταλου, σε καμία περίπτωση δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά παράπονα, τόσο για τα εύκολα σφυρίγματα που έδωσε στον Ολυμπιακό όσο και για την ευκολία με την οποία… μοίρασε κάρτες στο «τριφύλλι» κι εκνεύρισε κόσμο και εξέδρα…

Το φινάλε στη Λεωφόρο, βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει πλέον 28 βαθμούς και να προπορεύεται του ΠΑΟΚ που είναι στους 25, με τον Παναθηναϊκό να έχει μείνει αρκετά πίσω. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη, σ’ ένα γήπεδο που είχαν να επικρατήσουν 30 χρόνια…

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο:

{coveritlive}59913ab1ee{/coveritlive}

 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το φινάλε είχε... Μήτρογλου (photos+video)

{akamaionsports}v///2013-14/HL_PAO_OSFP_021113{/akamaionsports}


Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved