«Καλύτερα του χρόνου»

«Καλύτερα του χρόνου»

Ο Εγκούτου Ολίσε υποστήριξε ότι ο Εργοτέλης θα παρουσιαστεί καλύτερος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Νιγηριανός μέσος των Κρητικών μίλησε στην ιστοσελίδα της Wind και αναφέρθηκε στην ισοπαλία της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου στη Λάρισα χαρακτηρίζοντας επιτυχημένη τη φετινή παρουσία του Εργοτέλη, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολίσε δήλωσε αρχικά πως: «Σημαντικός ο βαθμός στη Λάρισα όπου δείξαμε χαρακτήρα, όμως τη νίκη θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Ο Εργοτέλης παίζει κάθε χρόνο και καλύτερα πηγαίνοντας βήμα προς βήμα σε καλύτερες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Δεν γίνεται μια ομάδα που παλεύει τη μια χρονιά να παραμείνει στην κατηγορία, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα το επίπεδο γίνεται ολοένα και καλύτερο αλλά πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα αφού μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Περιμένω την νέα χρονιά να πάμε ακόμα καλύτερα βλέποντας πως υπάρχει η φιλοδοξία από τον πρόεδρο και τον προπονητή για κάτι τέτοιο..»

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στη Λάρισα, ανέφερε: «Μπήκαμε στο παιχνίδι, όπως και σε όλα τα ματς φέτος, προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης όπου οι αντίπαλοί μας ήθελαν με κάθε τρόπο τη νίκη αφού βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση στη βαθμολογία. Όμως υπήρχε η ανάλογη αίσθηση στη δικιά μου ομάδα η οποία προσπάθησε να παίξει επιθετικά και δεν εγκατέλειψε σε καμιά στιγμή τη φιλοδοξία της κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με βάση τις δυνατότητες της ομάδας μας, δεν πίστεψα πως θα χάναμε αυτό το παιχνίδι και θα φεύγαμε από τη Λάρισα τουλάχιστον με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας όπως και έγινε. Βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα να κερδίζαμε αφού τα πράγματα θα γίνονταν πολύ πιο εύκολα και πιο άνετα για εμάς στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αλλά εάν λάβουμε υπόψη τη εικόνα του παιχνιδιού μάλλον θα πρέπει να νιώσουμε ικανοποιημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας».

Ενώ για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, επισήμανε: «Νομίζω πως βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο το Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Είναι αρκετά δυνατό και σε πολλά σημεία βλέπουμε στοιχεία καλής τεχνικής κατάρτισης. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα έχει δύο ομάδες που κάνουν τη διαφορά και δίκαια διεκδίκησαν το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ πιο σταθερός με μεγαλύτερο πάθος και θέληση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πιστεύω στο φινάλε πως δίκαια είναι ο πρωταθλητής. Από κει και πέρα, κάτω από τις δύο πρώτες ομάδες, υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες όπου η κάθε μια μπορεί να κερδίσει όλες τις υπόλοιπες. Αυτό είναι καλό σε ότι αφορά την συνολική εικόνα του πρωταθλήματος αλλά και καλό εφόσον μόνον αυτές οι δύο ομάδες έδειξαν την ικανότητα και τη δυναμική να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Δεν είναι τυχαία πολλά από τα αποτελέσματα που ίσως και να προκάλεσαν έκπληξη στη φετινή σεζόν όπως για παράδειγμα η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ με 4-0 στην Αθήνα. Γενικά είδαμε και βλέπουμε πως για κανέναν δεν υπάρχει εύκολο ματς και μπορείς να πάθεις ζημιά σε όποιο ματς δείξεις απρόσεκτος και απροετοίμαστος. Μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως το φετινό είναι καλύτερο από αυτό της περασμένης σεζόν. Ακόμα και οι διαιτησίες νομίζω πως τα πήγαν καλύτερα αλλά κι σ' αυτόν τον τομέα οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Σε τέτοιες καταστάσεις παίζει ρόλο και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που παίρνουν μέρος σε μια διοργάνωση. Εάν γίνουν ακόμα καλύτερες συνθήκες και έρχονται στην Ελλάδα παίκτες ικανοί να κάνουν την διαφορά, εκτιμώ πως το επίπεδο θα ανέβει ακόμα περισσότερο».

Σε ερώτηση για την φετινή πορεία του Εργοτέλη, απάντησε: «Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως μέχρι τώρα έχουμε πετύχει σε έναν μεγάλο βαθμό τον αρχικό στόχο. Η ομάδα έπαιξε στα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και ίσως με λίγη προσοχή παραπάνω να ήταν ψηλότερα στην βαθμολογία. Μπορέσαμε από το ξεκίνημα του 2ου γύρου να αποσπαστούμε από την επικίνδυνη ζώνη κάνοντας σκέψεις για μια πολύ καλύτερη θέση. Όμως υπήρξαν ορισμένα παιχνίδια που δεν προσέξαμε όσο έπρεπε και χάσαμε μέσα από τα χέρια μας σημαντικούς βαθμούς κι αυτό συνέβη όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά με τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό Βόλου όπου αν και καλύτεροι στο γήπεδο μείναμε στους βαθμούς της ισοπαλίας. Η ομάδα μου έδειξε μεγάλες δυνατότητες και ικανότητα να παρουσιάζει καλό αγωνιστικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας. Το σημαντικότερο είναι πως δείχνουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν και θέλω να πιστεύω πως βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία. Βασική προϋπόθεση είναι βέβαια να ολοκληρώσουμε τις φετινές μας υποχρεώσεις με συνέπεια και σοβαρότητα στο γήπεδο παίρνοντας όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς καθώς αποτελεί κοινή αίσθηση στις τάξεις της ομάδας πως η αξία της είναι μεγάλη».

Τέλος, ο Νιγηριανός μέσος μίλησε για τις προοπτικές του Εργοτέλη σε ό,τι αφορά το μέλλον: «Υπάρχουν φιλοδοξίες από όλους μας για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Βλέπω πως ο πρόεδρος και ο προπονητής του Εργοτέλης έχουν θέληση και όραμα να βελτιώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την εικόνα και την προοπτική της ομάδας. Βέβαια αυτά δεν τόσο απλά να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Εμείς πέρυσι θυμάμαι πως καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Φέτος βλέπετε πως είμαστε καλύτερα και θέλω να πιστεύω πως του χρόνου θα πάμε πιο ψηλά. Η πρόοδος μιας ομάδας δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν ένας σύλλογος τη μια χρονιά να παλεύει για την παραμονή στη κατηγορία και την άλλη σεζόν να κατακτά το πρωτάθλημα. Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω ως αφύσικο κάτι τέτοιο. Όλα πρέπει να γίνονται και να προγραμματίζονται βήμα προς βήμα. Με σταθερά βήματα, σωστό προγραμματισμό και δουλειά από όλους, και ειδικά από τους παίκτες, μπορεί ο Εργοτέλης να κοιτάξει με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη 8αδα ή και την πρώτη 6αδα του βαθμολογικού πίνακα. Το θετικό είναι πως εδώ στην Κρήτη υπάρχει η φιλοδοξία και η όρεξη να δουλέψουμε όλοι μας με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε σύντομα ο Εργοτέλης να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα τα οποία με την απόδοσή του και την οργάνωσή του να τα δικαιούται.. Είμαι αισιόδοξος και ανυπομονώ για την επόμενη μέρα εφόσον ασφαλώς ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά με όσο γίνεται καλύτερο τρόπο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved