Φουστέρ: «Καλύτεροι του χρόνου»

Φουστέρ: «Καλύτεροι του χρόνου»

Την σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, με δηλώσεις του στο ΝovaΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι είναι χαρούμενος για την κατάκτηση του τίτλου, όμως εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι καλύτεροι την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταβίντ Φουστέρ:

-Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πιο γρήγορα από ποτέ τον τίτλο στην Ελλάδα...
«Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό αυτός ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου. Ήρθα στην Ελλάδα με αυτή τη φιλοδοξία: να πετύχω σπουδαία πράγματα και να παίξω του χρόνου στο Champions League. Είναι κάτι σημαντικό για μένα αυτή η επιτυχία. Με κάνει πανευτυχή. Είναι άλμα για μένα...».

-Πώς τα καταφέρατε;
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Μπορεί να ήμασταν ένα γκρουπ νέων παικτών, αλλά κάναμε καλή ομάδα. Σχεδόν δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο μα προσαρμοσθήκαμε γρήγορα στις ανάγκες και αυτό βγήκε στο γήπεδο».

-Οι περισσότεροι λένε ότι μυστικό ήταν η καλή άμυνα;
«Αμυντικά τα πήγαμε εξαιρετικά. Έχουμε την καλύτερη άμυνα. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα. Ειδικά εντός έδρας έχουμε δεχθεί πολύ λίγα γκολ. Όταν δεν δέχεσαι γκολ τότε θα φθάσεις πιο εύκολα στη νίκη».

-Τι έχεις να πεις για τη νίκη επί της ΑΕΚ;
«Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ πάθος στο παιχνίδι. Είχαμε τη διάθεση να δείξουμε ότι αξίζουμε τον τίτλο και το αποδείξαμε από την αρχή. Μας βγήκε καλά το παιχνίδι αφού ήρθε και πολύ νωρίς το πρώτο μας γκολ. Ήταν όμως σημαντικό ότι δεν κατεβάσαμε το ρυθμό και διατηρήσαμε τον έλεγχο ως το τέλος. Έτσι ήρθαν και τα άλλα γκολ με αποτέλεσμα έναν ιστορικό θρίαμβο. Είχαμε δουλέψει σκληρά για αυτό και η δουλειά φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

-Τι σου έκανε εντύπωση από τον φετινό Ολυμπιακό;
«Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Από τη διοίκηση, τον πρόεδρο, τον προπονητή, από τους παίκτες, από τον κόσμο, από την αρχή ως το τέλος όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλό του Ολυμπιακού. Έχω βέβαια να πω για τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι κάτι παρόμοιο δεν έχω συναντήσει στην Ισπανία. Είναι κάτι το εντυπωσιακό και μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Γενικά στην Ελλάδα ο κόσμος είναι φανατικός. Ίσως κάποιες φορές να ξεπερνά τα όρια, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχα ακούσει στην Ισπανία για την πίεση του κόσμου και για το φανατισμό, όμως άλλο να το ακούς κι άλλο να το ζεις. Είδα πώς το ζείτε και για σίγουρα είναι διαφορετικά από την Ισπανία».

-Ποιο ήταν το ματς-κλειδί για τον τίτλο;
«Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένα. Κλειδί ήταν η σταθερότητά μας. Ήμασταν καλοί και εντός και εκτός έδρας. Δεν παίρνεις το πρωτάθλημα μόνο με νίκες κόντρα στους μεγάλους, αλλά και νικώντας και τις ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Όλες οι νίκες δίνουν τρεις πόντους. Τους παίρνεις και προχωράς».

-Η πιο σημαντική νίκη;
«Για μένα ήταν αυτή στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Ήταν κρίσιμο σημείο στο πρωτάθλημα. Θα κρατούσαμε τη διαφορά ή θα μας πλησίαζε ο Παναθηναϊκός. Νικήσαμε και πήγαμε στο ντέρμπι με μεγάλο αβαντάζ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό νικήσαμε επίσης και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε τον τίτλο».

-Για τη συνέχεια τι βλέπεις;
«Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Champions League για να κάνουμε καλή πορεία παράλληλα με τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα. Έχουμε χρόνο και θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι που οι περισσότεροι παίκτες για διάφορους λόγους ήρθαν προς το τέλος των μεταγραφών. Θα κάνουμε ακόμη καλύτερη ομάδα και μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

-Εσύ περίμενες να τα πας τόσο καλά;
«Όταν φτάνεις σε μια ξένη χώρα, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να προσαρμοστείς γρήγορα. Εμένα που πήγαν όλα καλά και είμαι περήφανος που βοήθησα στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν είμαι άνθρωπος που υπόσχεται πόσα γκολ θα βάλει ή άλλα πράγματα. Μου αρέσει να δουλεύω ώστε να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

-Η διαφορά ανάμεσα στην ισπανική και την ελληνική λίγκα είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται;
«Στην Ισπανία υπάρχουν δυο ομάδες, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, που είναι πάνω από όλες και ξεχωρίζουν και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι υπόλοιπες δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλύτερες από τις ελληνικές. Στην Ελλάδα σάς λείπει η μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση ώστε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο πρωτάθλημα σας».

-Το πιο όμορφο γκολ σου με τον Ολυμπιακό;
«Αυτό με τον Άρη που έβαλα με ψαλιδάκι. Ήταν και όμορφο και σημαντικό αφού μας έδωσε μια τεράστια νίκη σε μια δύσκολη έδρα».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved